Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №30

• 37 488
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
Кой магнезии пиете?

# 46
Магнезив цитрат -Диаспорал 300. Пия го вечер, защото може да действа разхлабващо.

# 47
Здравейте , от няколко месеца съм с нередовен цикъл , ту идва по- рано, ту по- късно. Последния път ми закъсня и се появи зацапване с кръв, което продължи две седмици и беше ту слабо, ту засилено… Чудя се дали изобщо е било цикъл…
Ще помоля някой , ако е имал сходен проблем да сподели.
Иначе в четвъртък съм на преглед. Не съм правила хормонални изследвания. Нужно ли е ? На 52 год съм.

# 48
Да допълня по темата за началото на менструацията - това, което знаем, е, че в Европа от средата на 19 век до средата на 20 век средната й възраст е паднала с 4 години (от 17 на 13). За сравнение, при китайските момичета е спаднала с две години средно само от 1976 до 2000.
Това е продължаващ процес, като факторите остават сравнително неясни: очевидно начинът на живот и хранене е един от тях, но в същото време няма особени прилики между навиците в 1900 и в 2020 г., та...
Като майка на здраво дете с ранен пубертет и менархе по абсолютно всякакви критерии, ми се наложи да науча доста по темата. За щастие, има и хора у нас, които разбират от детска ендокринология и не пипат където не е счупено.

Факт е, че възрастта на менопаузата също трайно намалява и няма как науката да не се замисли за корелация между двете.
Аз не виждам корелация м/у двете. Освен това е повече от съмнително, че възрастта на менопаузата намалява.
На мен цикълът ми дойде на 9 год.... Сега съм на 50 и още не съм в менопауза.

# 49
п.п. Магнезият е много важен за сърцето, и кардиолозите винаги го изписват при сърцебиене. Купи си и пий.
Точно това идвах да напиша и аз.

Svetli, за сърцето си купи Магнерот (магнезиев оротат). Аз го пия точно за сърцебиенето и за екстрасистолите. Точно този препарат да е обаче. Казвам го, защото пия и друг вид, за друг проблем, и другия вид не помага за сърцето. И бетаблокер пия също, но за целта ми слагаха и холтер. Наистина отиди при друг кардиолог, този направо е за бой. Аз също бях при двама други, докато не открих сегашния си.

# 50
Магнезият помага и за  крака, подувания, ставни или проблеми с вени, и за чревна флора. Обаче вече съм на мнение, че без изследвания за недостиг не трябва да се пият витамини. Про последните ми изследвания някой от тях бяха завишени.

# 51
svetli
имаш абсолютно типичните симптоми за премено.

всички от гореописаните симптоми, имах и аз, НО преди да ми открият Инсулиновата резистентност. Така, че изследвайте на още  няколко фронта.

# 52
  • Варна
Благодаря, магнезий ви самоназначих още преди няколко дни. Магнезиев цитрат на Nowfoods, ще следя нещата. Няма как с магическа пръчка да подейства от 1 ден. И мисля след 2-3 седмици пак да го изследвам.

# 53
Ох обърках

# 54
Благодаря за новата тема. Чета ви, но не пиша. Макар, че скоро ще трябва да се прехвърля в новата тема. След абразиото юли месец, този месец отново ми дойде и вече тече 25 дни. Нещата вървят към операция. За протокола на 48 години съм, дойде ми за първи път почти на 14г., с късно раждане, инвитро, една стимулация. Сега съм с един яйчник и няколко операции. Сдухала съм се.

# 55
Как тече, силно ли? С миома ли сте? Билки опитахте ли? Абразиото какво показа?

И тук да питам. Някой пробвал ли е тая добавка? Уж регулира хормони и е естествена съставката.
https://bg.iherb.com/pr/nutricology-pregnenolone-100-60-scored-tablets/23799
Има интересни цени сега в iherb...
С магнезия и крема си спя идеално, но някой може да даде отзив и за това, или да го пробва.
Не бях го чувала.
Ето описание на действието. https://revita.bg/shop/pregnenolon-pregnenolon-50-kapsuli

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 09:45 от Arwen Amarantha

# 56
Здравейте, малко съм объркана и притеснена, а ще успея да посетя моя доктор едва след месец. На 43г съм. От около година забелязах, че цикълът ми се скъси. От нормално 27-29дни започна да ми идва около 24-25 ден, а този месец едва на 20-ти ден, като цикълът е доста обилен с ярка кръв и съсиреци. Бях последно на преглед и контролна цитонамазка преди 6м, тогава всичко беше ок. И сега се чудя в перименопауза ли навлизам или да очакаам нещо по-сериозно?Sad

# 57
  • Варна

С магнезия и крема си спя идеално
Може ли да споделиш кой крем? Че са много. Благодаря.
На мен ми препоръчаха като най-добър един, който не се намира в БГ, трудно даже и навън или с много скъпа доставка, та искам нещо по-лесно да опитам.

# 58
Здравейте, малко съм объркана и притеснена, а ще успея да посетя моя доктор едва след месец. На 43г съм. От около година забелязах, че цикълът ми се скъси. От нормално 27-29дни започна да ми идва около 24-25 ден, а този месец едва на 20-ти ден, като цикълът е доста обилен с ярка кръв и съсиреци. Бях последно на преглед и контролна цитонамазка преди 6м, тогава всичко беше ок. И сега се чудя в перименопауза ли навлизам или да очакаам нещо по-сериозно?Sad
Така беше и при мен. След 40 стана на 24-25 дни, после на 20, че и по-рано. Обилен, обилен, чак до кръвоизливи/ сменяла съм превръзки на 20-30 мин/. Вижте да няма миома, полип и т.н

# 59
Така беше и при мен. След 40 стана на 24-25 дни, после на 20, че и по-рано. Обилен, обилен, чак до кръвоизливи/ сменяла съм превръзки на 20-30 мин/. Вижте да няма миома, полип и т.н
При Вас каква се оказа причината? Хормони или нещо друго? Имах полип преди няколко години, който премахнахме с хистероскопия, но симптомите бяха по-различни. Честно казано предпочитам цикъл по-рядко, отколкото на 20 / под 20 дни Sob

Общи условия

Активация на акаунт