Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №30

• 37 485
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
А някой пробвал ли е крема на АкваСорс - Муун Райз. Аз го ползвах и не съм очарована.

# 61
При мен имаше субмукозна миома, но дори след операцията, кръвоизливите останаха, вероятно хормонално от перименопаузата. След като минах през хормонална спирала, хормони през устата и т.н, отгледах още 1 миома за 1 година и тъй като всички лекарства и спиралата ми действаха зле, преминах на хистеректомия. На 44 съм, преди 6 мес се оперирах.

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 14:04 от Ena123

# 62
Ох, това е доста крайно:(, но вероятно спестява много бъдещи проблеми. Благодаря за отговора.

# 63
Кремът е на Biovea биоидентичен прогестерон.

Честно казано предпочитам цикъл по-рядко, отколкото на 20 / под 20 дни Sob
Ами всички това предпочитаме и предимно такава група сме се събрали тук Sweat Smile

# 64
Ами всички това предпочитаме и предимно такава група сме се събрали тук Sweat Smile
Винаги съм си представяла, че като започнат промените цикълът ще се удължи, а става точно обратното Cry Толкова да го мразя този период.

# 65
  • Стара Загора
При всеки е различно явно. Аз също имах известен период със скъсен цикъл. Започна на около 42, когато бях. После стана непредвидим за 3-4 години, ту на 35 дни, ту на 15-16 дни. Сега вече на 47 започна да прави паузи от по над 80 дни. Току що си погледнах календара. Последния ми цикъл е бил преди 93 дни.

# 66
  • Варна
Кремът е на Biovea биоидентичен прогестерон.

Може ли линк? Намерих 1, но пише че е с фитоестрогени.

# 67
  • Пловдив
Да, и аз съм имала скъсени цикли до около 20 дни. Също и удължени до 30+. Но все още преобладават тези в промеждутъка. Wink

# 68
  • София
Моят цикъл от 26тата ми година до скоро (на 41 съм) беше на 21-22 дни, тоест къс. И изключително редовен. Мислите ли, че цикъл на кратък период може да има някаква връзка с по-рано настъпваща менопауза?
От февруари ту закъснява (30-40 дни), ту се появява на 16 дни. Напълно непредсказуем - веднъж е силен и обилен, веднъж е зацапване ама продължва 10+ дни 🤪

# 69
Включвам се отново, след преглед днес. Бях писала, че имам зацапване няколко дни преди цилъл, което продължава вече няколко месеца и последния  месец продължи от средата на цикъла до края почти. Изследванията ми преди месец показаха висок естрадиол, което показва и причината.. Имам малък цервикален полип, за който лекарката препоръчва премахване чрез абразио, понеже не бил навътре. И така, ми обяснява, че високия естрадиол се храни от него. Каза ми че той е характерен при навлизане в менопауза, когато се образуват повече фоликули (при мен има няколко), един голям и някои по-малки. Аз още се боря за забременяване и един вид този висок естрадиол е бил заради тях.. Мен обаче доста ме притеснява да съм с висок естрадиол дълго време.. за справка на 21 ден ми беше 1440 , а на 3ти ден 465.. И двата са високи нива.
Въпроса ми е, вие какво правите с високия естроген, какви мерки сте вземали и трябва ли да приема това, че е нормално да е така?
Предвид, че аз все още се надявам да имам шанс за бременност...

# 70
Хистологията показа ендометрална аплазия без атипизъм. При мен е противопоказно приемането на хормони. Два пъти съм оперирана от кисти на яйчника, като вторият път махнаха и яйчника. Имам миомен възел, но е малък. Почна ли да пия хормони, не знам какво ще отгледам. Ще правя тотална хистероктомия. Не мога да рискувам да ми се появи още някоя киста. То това не е работа, само по лекари да ходя. А и тека обилно.

# 71
За точно една календарна година съм имала цикъл 3 пъти.
Първите цикли след дългите паузи бяха доста обилни, но сега е едва едва, един ден леко и вече трети ден само зацапване. Нямам никакви оплаквания. Нормално ли е или да се записвам за преглед? Годините са ми достатъчни, ясно е, че е началото на края..

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 19:15 от Анонимен

# 72
  • София
И на мен започна да ми идва по-рядко. Ей го сега 38ми ден и още няма.

# 73
  • Бургас
Аз не бих ходила на лекар, щом няма оплаквания, веднъж в годината е достатъчно, мен тази година два пъти ми прескача, ама си го броя за напълно нормално

# 74
Не ме притеснява прескачането, а това, че е много слабо.

Общи условия

Активация на акаунт