Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №30

• 37 469
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Ох, мен най-много ме мъчи подуването и отточността. Покрай овулация и преди цикъл ще се пръсна. Направо ми се иска да се потя, вместо това Grinning
Но пък либидото тогава ми е на 6, особено по овулационно време. Поне ММ доволен от цялата работа Grinning

# 91
  • Бургас
Какво значи само за гърдите при бучки...
Тия лекари къде живеят, понякога недоумявам.
Ако ги слушаш - хапчета, кюртаж или хистеректомия. Дотам.

Според мен изобщо не са вникнали, че става дума за биоидентичен прогестерон.
Те си знаят Дуфастон-а и Прогестогел-а. Вероятно е помислила, че я питат за прогестогел.

# 92
Една от съфорумките ни каза, че и прогестогела е биоидентичен прогестерон.
Аз си поръчах от крема като на Арвен, но честно казано ме е страх да го почна.

# 93
  • София
Относно засиленото кръвотечение - аз от една година съм така. Пия си Дицинон - по 1 на ден по време на ц и оцелявам. Много ме е страх да не вляза в болница, като една приятелка. Че и без това хемоглобина ми е под 100.

# 94
Аз съм с река в момента. От снощи тече...ужас. Добре, че  бях с дълго яке. Бельото, дънките почти до коленете...кошмар. През нощта ставах, през 30мин съм в тоалетната. Днес цял ден ям шоколад и се наливам с вода. Изпих и 2 ампули вит.Ц. Тъкмо почти прескочи ( днес е 43ти ден) и си викам, ето, спира вече, а то...пак. Чудя се, дали този мега теч не го провокирах и с омега 3 добавка?? Купих си я вчера от ДМ, самоизписах си я, с идеята да сваля лошия холестерол. Сега, имам си ги 3те миоми, но ми се струва, че цикълът ми е доста по-обилен. Ще е проба-грешка. Спирам добавката и след 1-2 дена пак ще я започна, пък ще видя.
Иначе, като изключа височкия холестерол, всички други показатели вече са ми ОК. Направих си няколко пакета в Рамус, доста показатели и всичко вече ми е в норма. Преди 2 месеца спрят статините, защото много ми се подуваха краката, лицето, ръцете...и сама ги спрях. Сега лошият холестерол е малко над нормата, но триглицеридите са ОК. Ще го боря с разни добавки.

# 95
Какво значи само за гърдите при бучки...
Тия лекари къде живеят, понякога недоумявам.
Ако ги слушаш - хапчета, кюртаж или хистеректомия. Дотам.

Сега смених лекарката, ужас направо....
Предната само с хормони ме лекуваше, тази каза, че хормона не лекува, само набавя необходимия. Каза ми след 6 хапчета дуфастон ако не спре в понеделник да ме праща е болница за кюртаж. Сега съм на 5-тото, но още изтича малко като отида до тоалетната. Само сутрин и вечер. Надявам се да спре до утре. Вече направо съм в истерия, че не ми се ходи в болница. За тия кюртажи ми казваха какво ли не- как ги правят без упойка и се дерат от писъци.

# 96
  • София
Не е от това. Пази се. Вземи си Рутаскорбин.

# 97

Мен друго ми е чудно, защо лекарите не ги дават, а само синтетичен изписват.

# 98

Защото явно не е читава работата, не може да са по тъпи от нас!

# 99

Защото явно не е читава работата, не може да са по тъпи от нас!

Това ме спира и мен да го започна. Обаче това кървене ме съсипва. От раждането все това ми ръководи живота, не смея да отида никъде когато съм в цикъл, че е страшно. Но поне спираше за седмица, а сега не спира цял месец.

# 100
  • Бургас
Според мен защото се страхуват, нямат наблюдение, не са го учили, не им го дават по протокол, не им е познато, а може и в България да не официално разрешено.

Когато синът ми беше малък тук от форума разбрах за една умъртвена ваксина , която  се купуваше и исках да я сложа вместо тази през устата, от която имаше риск за детски паралич. Лекарката бая ме овика, но на моя отговорност я сложи. След няколко години сама ме пита от къде съм я поръчала, а в последствие я сложиха нея в календара и махнаха оралната. Така , че според мен просто не им е познато и не им се рискува и занимава.

Лотус, не се страхувай от кюртажа, сравнително лека процедура е,  боли малко като се събудиш, но веднага те обезболяват.

# 101
  • Бургас
Точно не им се занимава. И в книгата за прогестерона го пише също, хората са минали по този път преди 30 години още, докато тамошните доктори се решат да го изписват.

Къде правят кюртаж без упойка? Това си е зверство направо.

# 102
Точно не им се занимава. И в книгата за прогестерона го пише също, хората са минали по този път преди 30 години още, докато тамошните доктори се решат да го изписват.

Къде правят кюртаж без упойка? Това си е зверство направо.

Ами и аз знам, че е с упойка, но знам ли на какво ще попадна като отида. Всякакви случаи съм чувала, включително и на майка ми преди много години и беше правен без упойка. Една колежка ми казваше за сестра и в Канада, че миналата година е станало същото и даже не е било в болница, а в кабиента на лекарката.  Дано да им е забранено без упойка вече.....

# 103
  • Бургас
Преди 50 години са ги правили без упойка. И абортите също. Това от моята майка го знам.
Но в днешно време, недоумявам как е възможно?
Правила съм преди 25 години заради безспирно кървене, тогава си беше с упойка.

# 104
Абе как без упойка, това са пълни глупости. Наистина, преди 40 години са ги правили с някаква местна упойка, така съм чувала от майка ми. Но сега зъби пломбират с упойка, какво остава за абразио...

Общи условия

Активация на акаунт