Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №30

• 37 501
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
При спонтанен аборт правеха кюртаж без упойка, вярно е. Аз самата съм го изпитала, не го пожелавам на най-големия си враг, няма такъв кошмар.
Правеха го уж защото не могат да сложат упойка, понеже е непланово и не е на гладно. Това на мен ми звучи, като пълна идиотщина, но е факт. След това ми остана по-къса шийката и оттам куп проблеми, не ми се говори.
Години след тоя кошмар бях бременна и лежах за задържане в същата болница. Нощем се будех и чувах писъците от манипулационната на други нещастници. Значи правеха си го още.
Но за диагностично абразио - едва ли! Плюс това, винаги можеш да станеш и да си тръгнеш, ако има такова нещо.

# 106
Не ми се вярва без упойка. Нали няма да се навиеш да стоиш, ще отидеш при друг лекар. Поне аз бих, ако нещо ме съмнява, не изпълнявам сляпо, само защото Х е казал.
Абе страх ме е от тия процедури. Пазя се много при кървене и почивам.

# 107
И аз съм го изтърпяла без упойка. Веднага след раждането, заради забравена плацента. Не можели да ми сложат упойка защото съм била с кръвно 60/80.
Сега мисля за планово е абсурд без упойка!

# 108
И аз имам два аборта, преди почти 20 години. В болница. Никой не ме е стъргал на живо, бях си упоена.
Въобще не вярвам днес такива манипулации да се правят без анестезия. Не съм и чувала за такива случаи.

# 109
И аз съм го изтърпяла без упойка. Веднага след раждането, заради забравена плацента. Не можели да ми сложат упойка защото съм била с кръвно 60/80.
Сега мисля за планово е абсурд без упойка!

То е така, но тя каза, че се прави в болница. Там не знам на какви идиоти ще попадна.
Честно да ви кажа нямам доверие на лекарите вече. Всеки гледа да вземе парите. Малко са съвестните.
Искам да попитам някоя от вас взимала ли си е книгата за управление на хормоните, която напоследък се върти във фб? Ако пак ми попадне ще снимам, че забравих точно как се казваше.

https://mzmilenova-1.convertbuilder.com/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0BMA … U5Te14e-lJg79atjg

Намерих го...

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 11:02 от Lotus32

# 110
Здравейте, момичета, чета ви, ама не писах известно време.
Гледам, че мъчението върви успешно при повечето от нас. 😄 Казвам го защото се замислих как пък така природата да е толкова безжалостна към женския пол, все едно е добре замислено мъчение.
Аз съм на ръба на лудостта, всичко си имам по много, не се търпи вече, сега се включиха освен обилните цикли и сухите очи, също и боцкане по цялото тяло и сърбежи, парене на езика, ама парене дето дори солено да е малко яденето, не мога да го вкуся от болка, за люто да не говорим, кръвничко трайно покачено за моето тяло - от традиционно 90 на 60 вече от доста време 110 на 80 и като кача до 120 почва да ме боли главата както бяхте описали.
Очичките ми сутрин мега подути, усещам и понякога едно напрежение и отпуснатост в тазовата област, гърдите продължават да ме болят та се филмиран и още много други екстри, да е пълен сериала "Как оцелях през пременопаузата "😄
Станала съм зла на куче, никакъв толеранс нямам, карам се с който намеря, направо друг човек. 😭 Айде да спира, че ще изкукам. Ама на мен ми дойде на 14.5, ако тр. се влача така до 52-53, направо ще откача. 🤮 сега съм само 😁 на 49.

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 18:28 от snejna

# 111
  • Стара Загора
Ооо, това за кучето и при мен го има. Ама не куче, направо кучка. Мъжа ми това лято едва го изтърпях и тъкмо към края на августовските жеги, когато беше най-зле положението, му предложиха работа в София и така отървахме развода. Сега, като позахладня вече се трая повечко, но не знам докога ще е 😀

# 112
Аз пък се чувствам добре. Нямам вълни, нямам нервност. Единствено подуването на корема ме дразни.
Една маргарита винаги подобрява положението!

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 20:23 от mimi.7299

# 113
И аз имам спонтанен аборт преди 24години, но всичко мина с упойка...не съм и чувала в днешно време да дерат наживо. С второто дете ми изтекоха водите след като се нахраних обилно, та се наложи да изчакам за да може да ме упоят и срежат. Може пък да не помня какво е било преди 24 години и да съм била гладна...не знам, но ми звучи зверско.
snejna, гадно звучи, но се радвам да те прочета...не съм сама. Simple Smile И на мен солта ми повлия много зле. От ниско кръвно го качих и наистина, когато ям солено се покачва още. Сега ям почти безсолно, с повечко банани. Иначе, натрий, калий, калций и т.н. в кръвта вече са в норма.

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 19:57 от tridigi

# 114
В немалко случаи задържане на натрий и съответно и на течности с всичко произтичащо има при наличие на повече инсулин, та може и там да се провери положението. За който си го държи нормален и към нисък, солта не е страшна по принцип, особено ако се консумира постоянно що-годе еднакво количество. Но инсулинът пречи да се изхвърли излишният натрий през бъбреците, освен че и по други направления пак вдига кръвното налягане.
Не казвам че при всичи е от това, да не ме разбере погрешно някой, със сигурност има и други възможни причини за чувствителност към сол. Но тази си е доста честа и си струва да се има предвид.

# 115
Високият инсулин пречи на отводняването, така е. Но хората смятат, че солта им задържа водата и вдига кръвното.

# 116
Тя го прави, но предимно при висок инсулин. Т.е. хората обвиняват солта за това което захарта им прочинява Grinning

# 117
Аз вода не задържам, не подпухвам, нямам торбички. При мен се раздуват червата и ми се подува корема!

# 118
Аз вчера случаайно си напипах бучка на щ.жлеза, голяма е и се вижда с просто око като пррглъщам, то врата ми е като на щъркел тънък. Та може от там да ми идват всичките проблеми. Вече 4 дни пия дуфастон и още има слабо кървене при ходене до тоалетна. Не знам дали е нормално, но според лекарката до 6тото хапче трябва да спре. Уж след това ще има един нормален цикъл, но като гледам при мен не е нормално нищо. Пусках хормони на щ.жлеза в понеделник и бяха в норма и вчера си напипах тоя възел.

# 119
Задължително ехография на жлезата.

Общи условия

Активация на акаунт