Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №30

• 38 179
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • на Мелмак
При мен Менопейс нямаше ефект, но Фемарел да.

# 496
Тия добавки трудна работа да са едни при всички... То единственото сигурно е че хормоните почнат да са в небалансирани нива, ама при кого кое и колко - не се знае. Е, прогестеронът като че ли е ясен накъде отива, но все пак не е само той. Освен и че пременото си е преходен период и през него по подразбиране нещата не стоят едни и същи. След няколко месеца или година-две вече може това дето е помагало, да не е то "правилното" а да трябва друго или в друга доза.

# 497
На мен пък вече 5 ден само леко ми цапа в кафяво и не идва. Наболява ме като за цикъл ама го няма. ПМС си имам от 2 седмици ме е почнало. Вълни не🤣. Кръвното ме дразни много -ту 130/90,ту 115/85.... Сигурна съм че е от хормоните. Преди 2 месеца пусках много обстойни кръвни изследвания и всичко беше топ. Не ми се пият прогестерони ама е мн тъпо това.. Макар че занапред ще е така.

# 498
  • Варна
И аз тези дни се ядосвам с кръвно. Вчера 115/75. Днес следобед 152/104. Изследвания и кардиолог не намират причина. Интересно, при ниско кръвно пулс 90, при високо е 75. Сега тествам чаша кисело мляко с чаена лъжичка канела вътре. Сякаш има полза.

# 499
Пулса се увеличава, за да компенсира ниското кръвно. Което на един кардиолог би му подсказало, че може би организмът ви е привикнал към по-високо, поне за малко. Ако обърне внимание, естествено.
Следете го известно време, мерете дори и когато се чувствате добре.

# 500
Гинеколог ми е казвал,че в пременопаузата кръвното е ту нагоре,ту надолу(ако преди това не сте имали проблеми с него де....)

# 501
  • Варна
Гинеколог ми е казвал,че в пременопаузата кръвното е ту нагоре,ту надолу(ако преди това не сте имали проблеми с него де....)
Не съм, цял живот е било ниско. И моят така каза, което не пречи да се стряскам... Отделно имам ПА и те добавят още сол в манджата.

# 502
  • Стара Загора
Аз искам да благодаря на всички, които препоръчаха магнезий цитират за справяне със системните трудности в тоалетната. От две седмици го пия и нещата са учудващо регулярни. При мен нисковъглехидратното и високовъглехидратното хранене водят до запек. Някакъв много сложен баланс трябва да гоня, който никак не ми се отдава. А миналата седмица я изкарах на гости във Виена, където нашмулих де що въглехидрати успях и всичко е ток.
Благодаря, момичета ❤️

# 503
Диди, разбира се, че може да е от пременопауза, но този стрес...и този вирус...имаш какво да провериш преди да се примириш. Отиди на ендокринолог, невролог, кардиолог и поговори с тях да ти изследват хубаво електролитите и биохимията на кръвта. Всякакви витамини и минерали. Разкажи за стреса, вируса и антибиотика. Ако решиш сама да се изследваш е скъпичко. Когато пи антибиотика пи ли пробиотици? Чревното здраве  (микробиома) е много важно нещо. Ако не си, консултирай се с лекар какви и започвай без да се колебаеш. Направи си и сурова туршия, която да хапваш и кисело зеле също. В момента през 2 седмици ферментирам всякакви зеленчуци и започнахме да ядем редовно.
Колкото до цикъла, имам приятелки, на които от стрес цикъла им спря завинаги. Да, всички сме в някакъв стрес, но не всеки се справя с него по най-добрия начин. Особено, ако има дисбаланс в кръвта и витамините и минералите са извън граница. Виж си вит. Д и Б също. Може и кръвното да е на нервна почва...а може и ако пиеш калциеви антагонисти за кръвното и те да се бъзикат с баланса ти. Изобщо...много неща са. Лично аз повече клоня към дисбаланс от стреса и вируса, отколкото от пременопауза. Толкова се напатих тази година, че станах много стръвен "проповеднник" на изследванията...Ще се радвам някой ден, ако решиш да напишеш кое не е в норма. Ще видиш, че и ПА ще изчезнат.

Jade,  докато пишех и ти писа Simple Smile Тъкмо пишех за ферментирането на зеленчуци...яденето им освен всичко друго, помага разграждането и усвояването на въглехидратите и е много полезно. Никога не съм правила или обичала такива неща, но се научих да ям и съм впечатлена. И е лесно, и е вкусно.

# 504
Ферментирали храни евентуално да увеличиш, то и без това сега си е сезон на всякакви туршийки и кисело зеле.
Магнезиевият цитрат си е хубаво нещо, магнезий си трябва. Но ако има някакъв проблем причиняващ запека, няма да ти го реши. Той е осмотичен лаксатив - привлича повече течност в дебелото черво и нататък е ясно. Поне не е гадост като повечето неща със сена.
Аз искам да благодаря на всички, които препоръчаха магнезий цитират за справяне със системните трудности в тоалетната. От две седмици го пия и нещата са учудващо регулярни. При мен нисковъглехидратното и високовъглехидратното хранене водят до запек. Някакъв много сложен баланс трябва да гоня, който никак не ми се отдава. А миналата седмица я изкарах на гости във Виена, където нашмулих де що въглехидрати успях и всичко е ток.
Благодаря, момичета ❤️
Хаха, писали сме едновременно ама тъкмо да се потвърдим една друга Grinning

# 505
Jade, кой цитрат пиеш и по колко?

# 506
  • Стара Загора
Jade, кой цитрат пиеш и по колко?
Някъде по-горе се коментираше ей този и него взех. По едно на ден пия.

# 507
Чудя се ,като преди цикъл се случват трудностите с тоалетната,като влезеш в менопауза какво става. Дали се решава проблема или напротив. Баланса е доста трудно нещо, въглехидратите при мен са нужни за да движи, само месо и фибри ми действа лошо.
Благодаря и аз за магнезия.

# 508
Чудя се ,като преди цикъл се случват трудностите с тоалетната,като влезеш в менопауза какво става. Дали се решава проблема или напротив. Баланса е доста трудно нещо, въглехидратите при мен са нужни за да движи, само месо и фибри ми действа лошо.
Благодаря и аз за магнезия.
По принцип всякакво едностранчиво хранене води до забавяне перисталтиката и запек. Трабва да има балансирано от трите групи, за да вървят добре нещата! Вх, белтъци и мазнини.

# 509
  • София
Здравейте, да забелязвате проблеми с костите? Напоследък ме болят ту пръстите на ръцете, ту самите ръце, вчера гърбът. Днес съм по-добре. Пиете ли нещо?

Общи условия

Активация на акаунт