Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №30

• 38 188
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Аз спрях глутена, и сега въпроса е "Е, съвсем ли нищо няма да си вземеш?" Ама то колко има в тиквената баница, глутен?" Е, колкото толкова! Хич не обръщам внимание. Важното е, че аз се чувствам добре.
Любимият ми диалог:
- Ее, ама какво ще ти стане ако си вземеш малко сега??
- А какво ще ми стане ако не си взема? Grinning

Алкохола и аз го спрях окончателно/преди пийвах по 50гр. в компании/, та сега очаквам и аз въпроси. Един приятел все ме питаше да не съм бременна като кажа, че няма да пия...LaughingLaughingLaughingLaughing

# 481
Казвай че си с метлата и те е страх да не ти вземат книжката Joy

Аз дори не съм някаква толкова пък стриктна да избягвам абсолютно всичко. Но пък си имам правило че се яде на основните хранения и не се предъвква между тях. Освен че сладко не държа да ям, а почерпките обикновено знаеш какви са. И сладки напитки не пия. Абе има все за какво да се хванат Grinning А и по каквато и да е причина някой като откаже любезно, не разбирам на другите с какво им пречи.

# 482
  • Бургас
Пречи им с това, че има дисциплина, принципи и воля...като вица за казана в ада.

# 483
Това си е техен проблем, а аз избягвам да си развалям спокойствието с проблеми дето не са мои или на много близки хора.
Въпросът е да си открие човек как му е по-добре - без едно, второ, трето там. Коя от нас маха неща, коя добавя. Точно тая тема си е живо доказателство че не е лесно и без на другите глупостите.

# 484
  • София
Аз нали бях спряла моята добавка, обаче днес отидох и пак си взех, че се почна потене, главоболие, безсъние...

# 485
Поръчах на Биовеа. Пък да видим.

# 486
И аз спрях всякакъв алкохол, сладко ме знаят, че не обичам твърде и не ме подканят. Иначе и него съм го спряла. Но такива коментари и мен ме изнервят страшно!

# 487
Откакто разбрах, че прогестерона провокира/засилва ИР, още повече пасувам.

# 488
  • Бургас
Откъде са тези данни?
По-скоро е обратното.
https://www.vma.bg/newsitem.html?action=news&newsid=2320

# 489
Оф, аз сега не мога да го намеря този пусти прогестерон. Къде го заврях...!

# 490
Аз нали бях спряла моята добавка, обаче днес отидох и пак си взех, че се почна потене, главоболие, безсъние...

Rockstar, може ли да те питам, каква добавка си пила?

# 491
  • София
Здравейте,
Да си излея мъката, та белким ми олекне, че не знам накъде да поема вече
На 43г. съм, от 2 години имам проблеми с цикъла, в началото се започна с кървене между циклите, гинеколог назначи изследвания на хормони, от които стана ясно висок естрадиол (много висок), висок FSH, висок LH, назначен Дуфастон по схема на два пъти без особен ефект. Последва друг гинеколог, който каза, че влизам в пременопауза и че този период може да продължи дълги години, разкара хормоналните таблетки и назначи Агнес, от които се чувствах супер. Последваха прегледите от работата, при който гинеколога там ми каза, че имам и миома и поликистозни яйчници, които предните двама не видяха!!! Каза да изчакам един цикъл и да отида отново на преглед. Изчаках, отидох, отново нищо. Всичко е наред, пременопауза и толкова. В обобщение, дадох много пари за изследвания и прегледи и чух две коренно различни неща. Сега последния ми цикъл беше на 20.10 и беше дълъг, около 8-9 дни. Оттогава го няма.
Бях в събота на ендокринолог и тя пусна един тон хормони
За капак миналия месец ме хвана вирус, който продължи дълго с АБ накрая. След него много тежка ПА, вариации в кръвното, ту високо, ту само се регулира (хипертоничка съм и си пия лекарства), ту горната висока, а долната граница ниска. На 11.12 съм на кардиолог, да го видим и него.
Чудя се всичко това, което ми се случва, възможно ли е да от пременопаузата?
В страни от всичко, си има и причина, дълго време майка ми боледува, много страшно, отиде си в мъки накрая...от Системен Лупус ( ендокриноложката каза, че това е червена лампа, по принцип, но в крайна сметка е автоимунно заболяване и какво ще го отключи, няма яснота, просто моя риск е малко по-голям от другите жени)  Гледам свекърва с Алцхаймер, детето ми беше много болно пролетта, т.е стрес отвсякъде, но не съм само аз в стрес в крайна сметка.....
Съжалявам, ако съм ви натоварила, ако някой има съвет към мен, ще е супер.

# 492
Здравейте,
Да си излея мъката, та белким ми олекне, че не знам накъде да поема вече
На 43г. съм, от 2 години имам проблеми с цикъла, в началото се започна с кървене между циклите, гинеколог назначи изследвания на хормони, от които стана ясно висок естрадиол (много висок), висок FSH, висок LH, назначен Дуфастон по схема на два пъти без особен ефект. Последва друг гинеколог, който каза, че влизам в пременопауза и че този период може да продължи дълги години, разкара хормоналните таблетки и назначи Агнес, от които се чувствах супер. Последваха прегледите от работата, при който гинеколога там ми каза, че имам и миома и поликистозни яйчници, които предните двама не видяха!!! Каза да изчакам един цикъл и да отида отново на преглед. Изчаках, отидох, отново нищо. Всичко е наред, пременопауза и толкова. В обобщение, дадох много пари за изследвания и прегледи и чух две коренно различни неща. Сега последния ми цикъл беше на 20.10 и беше дълъг, около 8-9 дни. Оттогава го няма.
Бях в събота на ендокринолог и тя пусна един тон хормони
За капак миналия месец ме хвана вирус, който продължи дълго с АБ накрая. След него много тежка ПА, вариации в кръвното, ту високо, ту само се регулира (хипертоничка съм и си пия лекарства), ту горната висока, а долната граница ниска. На 11.12 съм на кардиолог, да го видим и него.
Чудя се всичко това, което ми се случва, възможно ли е да от пременопаузата?
В страни от всичко, си има и причина, дълго време майка ми боледува, много страшно, отиде си в мъки накрая...от Системен Лупус ( ендокриноложката каза, че това е червена лампа, по принцип, но в крайна сметка е автоимунно заболяване и какво ще го отключи, няма яснота, просто моя риск е малко по-голям от другите жени)  Гледам свекърва с Алцхаймер, детето ми беше много болно пролетта, т.е стрес отвсякъде, но не съм само аз в стрес в крайна сметка.....
Съжалявам, ако съм ви натоварила, ако някой има съвет към мен, ще е супер.

Здравейте ДиДи,
всичко, което описвате е признак на навлизане в менопауза. Аз съм на 39 и вече от няколко години имам проблеми с цикъла. Като дойде не спира или не идва и след това пак не спира. Гледат ме ггинеколози и няма уж нищо притеснително освен високи нива на тези хоромони като при теб и нисък прогестерон. Най-после решиха, че е ранна менопауза. Миналият месец правиха абразио да спрат кървенето и са открити фрагменти на полипи, което пак е от хормоналните нива. При вас върви по същият начин, като тези проблеми с болестите в семейството ви допълнително натоварват нервната система.
При мен видях и възел на щ.ж., като отидох на ехограф са цели три.  Не се притеснявайте, тук всички в тази тема сме с едни и същи проблеми, дано минем през този период леко. На мен дуфастон също не ми оказва положителен ефект, след абразиото леарката ми каза да взмемам по пет дни Примолут нор. От него съм доволна- регулира цикъла докато го приемам.

# 493
  • на Мелмак
Тихо и неусетно моя цикъл е вече 35-38 дни. Поне нямам ПМС. Но днес много болки, а е хубаво времето и ми се искаше разходка. На хапчета съм, но само леко ме отпусна.
Свалих от лятото едни 4-5кг. Най-добре ми е като спрях виното. Сега обаче ММ ме учи да пия уиски Joy Не ми харесва, но не ми пречат 20-те мл като чаша вино.
Тези дни трябва да съм на изследвания и се чудя дали да си пусна глюкоза, инсулин, пък 'що да не? Grinning

# 494
Здравейте!

Чета ви от доста време, но за първи път пиша. На 45 г. съм с Хашимото. От юли насам, след хистероскопия на полип в матката имам само един цикъл. Сдобих се с топли вълни, изпотяване и безсъние. Ендокринолог препоръчва менопейс или фемарел. Предстои ми преглед и при гинеколог, ще съгласувам и с нея, но търся отзиви от някой, който ги е приемал. Или друга добавка, която поне мааалко да облекчи екстрите от пре/менопауза.

Благодаря:four_leaf_clover:

Общи условия

Активация на акаунт