Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №30

• 38 196
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
За кефир потвърждавам. Цяло лято пих сутрин по една малка чашка от Лидъл на гладно.

# 526
Диди, разбира се, че може да е от пременопауза, но този стрес...и този вирус...имаш какво да провериш преди да се примириш. Отиди на ендокринолог, невролог, кардиолог и поговори с тях да ти изследват хубаво електролитите и биохимията на кръвта. Всякакви витамини и минерали. Разкажи за стреса, вируса и антибиотика. Ако решиш сама да се изследваш е скъпичко. Когато пи антибиотика пи ли пробиотици? Чревното здраве  (микробиома) е много важно нещо. Ако не си, консултирай се с лекар какви и започвай без да се колебаеш. Направи си и сурова туршия, която да хапваш и кисело зеле също. В момента през 2 седмици ферментирам всякакви зеленчуци и започнахме да ядем редовно.
Колкото до цикъла, имам приятелки, на които от стрес цикъла им спря завинаги. Да, всички сме в някакъв стрес, но не всеки се справя с него по най-добрия начин. Особено, ако има дисбаланс в кръвта и витамините и минералите са извън граница. Виж си вит. Д и Б също. Може и кръвното да е на нервна почва...а може и ако пиеш калциеви антагонисти за кръвното и те да се бъзикат с баланса ти. Изобщо...много неща са. Лично аз повече клоня към дисбаланс от стреса и вируса, отколкото от пременопауза. Толкова се напатих тази година, че станах много стръвен "проповеднник" на изследванията...Ще се радвам някой ден, ако решиш да напишеш кое не е в норма. Ще видиш, че и ПА ще изчезнат.

Jade,  докато пишех и ти писа Simple Smile Тъкмо пишех за ферментирането на зеленчуци...яденето им освен всичко друго, помага разграждането и усвояването на въглехидратите и е много полезно. Никога не съм правила или обичала такива неща, но се научих да ям и съм впечатлена. И е лесно, и е вкусно.
Това все  едно аз съм го писала.
Абсолютно подкрепям. Прилича най-много на ендокринологичен проблем. Стресът също при много хора, мен включително, променя цикъла. Кортизолът се покачва при хроничен стрес, хубаво е да се направят изследвания за кортизол. Не съм лекар, но това е моето виждане.
Макар че всичко е субективно и най-честата  продължителност на перименопаузата е четири години, тя може да стигне до осем, дори десет години.   

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 17:33 от Landscape

# 527
  • Варна
Последното е толкова оптимистично... Хайде да сме малко по-позитивни и по-малко стряскащи. Не си помагаме така.

# 528
Това е регистриран днес потребител, който напира да се изяви Stuck Out Tongue

# 529
Това е регистриран днес потребител, който напира да се изяви Stuck Out Tongue
И, как ме хвана!
Признавам без бой, че съм Щастие, но не можах да се оправя със стария профил. Ту вече съществувам, ту паролата е друга... Може би гугъл профилът автоматично ме прехвърля...

Да, по-добре да сме по-оптимистични. Менопаузата ще дойде така или иначе.

# 530
Виждам, че обсъждате магнезиев цитрат. Последния път като се запуших, бях решила да го пробвам, четох, че е за прочистване на червата. Отказах, се, понеже имах добър резултат с чаена лъжичка сода бикарбонат във топла вода. Направо ме изчисти цялата. Обаче не искам да прекалявам със содата, понеже знам, че не е безвредна.
Да попитам, за другия път, магнезиев цитрат пак ли сутрин на гладно приемате?

# 531
Магнезиевия цитрат се пие вечер преди сън, за да може ако действа разхлабващо да се случи сутринта преди да идете на работа. Действа успокояващо и ще можете да спите спокойно.

# 532
Не са ли повечето лаксативи така да се вземат вечер? На шоколадчетата помня че съм се зачитала че и на тях така пишеше - вечер ядеш половин че да си свършиш работата сутринта. Не съм ги яла, минаваха ми през ръцете служебно за известно време.

# 533
  • Стара Загора
Аз го пия сутрин на гладно, защото вечерите са ми леко хаотични и често забравям. Въпреки това обаче си ми действа безотказно сутрин.

# 534
Благодаря, момичета, ще пробвам следващия път. Напоследък по време на втората част от цикъла имам периоди на запек доста често. Дойде ли ми цикъла, всичко тръгва нормално. Явно така, ще е на тази възраст.

# 535
Запекът е симптом на МП. Когато естрогена пада се получава запек.
Също така зависи от храненето - ако сте на диета и карате на протеини и салата и липсват фибри и въглехидрати се получава. Значение има и приемът на вода....

# 536
Е та ако в салатата няма фибри, в кое има тогава? За водата си е така наистина, ако не се пие достатъчно се усеща и в този аспект.

# 537
Е та ако в салатата няма фибри, в кое има тогава? За водата си е така наистина, ако не се пие достатъчно се усеща и в този аспект.
За лесно ходене трябват и мазнини - зехтинец, масло! Wink

# 538
Мен сметана за готвене 30% ме изстрелва в кабинета. Една лъжица. Аз понеже много обичам, мога да я изпия цялата опаковка. Ама се въздържам Grinning

# 539
  • Бургас
Мисля, че и храносмилателните ензими помагат в това отношение, но нямам достатъчно емпиричен опит и не знам доколко е добре да се взимат постоянно. Чета, че с времето намалявали, затова започваме да имаме проблеми с храносмилане, газове, подуване. Взела съм едни, но ги ползваме само при нужда т.е  сме яли повечко и  ни е тежко.

Общи условия

Активация на акаунт