Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №30

• 38 114
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Привет, момичета 🤗
И аз този месец имам някакво тотално объркване - последния ми цикъл беше на 20 ноември и ето днес 14-ти ден отново започва нещо като цикъл, като си имам и типичните ниско долу болки като при нормален цикъл, макар и леки… на какво може да се дължи това повторение по време на овулация?
Последно на гинеколог бях лятото и всичко беше нормално.

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 09:16 от maiamiii

# 601
Връщам се от преглед при АГ, точно заради кървене на 15-ти ден от МЦ. Било заради нисък прогестерон.
Дами, приемате ли нещо в тази насока, четох за биоидентичен такъв, но се притеснавам сама да си назначавам.

# 602
Вземам Агнес (витекс) по препоръка на АГ и ми помага за зацапванията преди и след цикъл. Самата ми менструация е около 6 дни - ако не го пия, с цапането може да се точи и до 10-12.

За мен е абсурд да приемам нестандартизиран хормон, регистриран и продаван като хранителна добавка. Но други в темата казват, че имат добър опит с него.

# 603
  • София
Аз от 5-6 години имам периоди от по няколко месеца, в който ми идва на 12-14-15 дни. Аз си го броя за цикъл, защото си цикъл като цикъл, обилно, а не зацапване. После ми казаха, че не било цикъл, а маточно кървене (не знам каква е разликата). Сега пък обратното - 2 месеца без цикъл, днес най-накрая ми дойде след 10 дни на Зафрила. Другата сряда съм на лекар пак, да видим дали се е спукала кистата.

# 604
Какъв е този нестандартизиран хормон ? Притесних се нещо да не го има в хранителните добавки.

# 605
  • София
Вземам Агнес (витекс) по препоръка на АГ и ми помага за зацапванията преди и след цикъл. Самата ми менструация е около 6 дни - ако не го пия, с цапането може да се точи и до 10-12.

За мен е абсурд да приемам нестандартизиран хормон, регистриран и продаван като хранителна добавка. Но други в темата казват, че имат добър опит с него.
Агнес не е ли пак хранителна добавка?

# 606
Във фармакологията има сложни процеси на стандартизация, регулация и регистрация на продуктите.
Накратко казано, при хранителните добавки контролът е нулев. Все едно да си купиш котка в чувал.
Това не значи, че няма фирми с по-добра репутация и че няма смисъл от приема на определени добавки. Просто точно хормон аз не бих.

Дидка-бандитка,
Да, Агнес е добавка също. Не съдържа хормони.
В интерес на истината, има регистриран лекарствен продукт със същата концентрация на витекс като Агнес - Фемикур Н. Не съм го пробвала.

# 607
Аз днес поръчах Мака от един сайт, дават я за регулиране на хормоните.

# 608
Мака-та увеличава естрогена. Не мисля, че е подходяща за нас. Аз преди 1 година от мака така се бях подула и оттекла... яйчниците ми бяха с по 2-3 фоликула, имах тежест и подуване на корема, задушавах се. Точно като при инвитро стимулация се чувствах.

Като я спрях и всичко отмина.

# 609
Връщам се от преглед при АГ, точно заради кървене на 15-ти ден от МЦ. Било заради нисък прогестерон.
Дами, приемате ли нещо в тази насока, четох за биоидентичен такъв, но се притеснавам сама да си назначавам.

На мен последно Примолут нор по пет дни ми изписаха. За този биоидентичен прогестерон не попитах и не смея да го ползвам. Честно казано вече без лекарката да ми го изпише не вземам дори и хранителна добавка, че така се обърках, че няма на къде.

# 610
Биоидентичния крем съдържа ли точно хормон, или само растителни прекурсори?

# 611
Биоидентичния крем съдържа ли точно хормон, или само растителни прекурсори?
Съдържа хормон, поне аз така го разбрах от прочетеното. И аз го имам, но не го почвам...

# 612
Днес бях на профилактика при мамолога, когото посещавам от години. Той е и гинеколог, но аз на АГ ходя другаде. Та докато преглежда гърдите, ме разпитва: ти сега на колко стана, редовна ли е менструацията, на колко дни.
Беше почти изненадан, като разбра, че имам напълно редовна менструация на 26-7 дни на почти 49 години. Вика, повечето жени на Вашата възраст не са така Simple Smile
Направо млада се почувствах!
Само дето 36 години съм байгън от менструация, де, хеле с тия реки последните 4 години...

# 613
  • Пловдив
И аз съм на почти 49 с редовна менструация, но гинеколозите, при които ходя, явно са виждали и друг път такова голямо чудо.

# 614
Аз също го смятам по-скоро за статистическа норма, но ето. Със сигурност вижда десетки жени дневно, което аз не правя Simple Smile
А данните за снижаваща се възраст на менопаузата в развитите страни са факт също, все пак.

Общи условия

Активация на акаунт