Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №30

• 37 982
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • 1st floor
Предписвали ли са ви противозачатъчни като средство за регулиране на хормоните в перименопаузата?
На мен ми бяха изписали по друг повод (имах киста). Следващият АГ изцяло оплю тази стратегия и каза, че на тази възраст вредите може да са по-големи от ползите и повече да не пия.

# 676
  • Стара Загора
На мен не са ми изписвали противозачатъчни, но ги изписа АГ на дъщеря ми заради много сериозно акне. Нямаше ефект.

И да споделя днешния си резултат от моя транзишън към старостта. Понеже бялото в косите все повече не ми се подчинява, с фризьорката превърнахме дефекта в ефект.

Скрит текст:

# 677
Чудесно се е получило!

# 678
  • Бургас
Добре се е получило, Jade.

Mainatowngirl, с пролактина е трудно. Мен самата мисъл, че ставам и отивам на изследване ме напряга. Дори и да поседя, не се успокоявам. Според мен ако е наред няма да е много завишен и извън границите. Моят е завишен извън МЦ, а по време влиза в границите.

# 679
Момичета, пиете ли нещо за този период на пременопауза? Тези топли вълни,нощно изпотяване, безсъние и болки в мускулите ме побъркват. Гинеколога каза,докато не мине 1 година без цикъл да не пия нищо,но то не се издържа вече.

# 680
  • София
Е то като мине една година е леко късно, не е безсмислено, но ако искаш ХЗТ е по-добре веднага да я започнеш.

# 681
Jade, браво много свежо! Аз също станах руса мацка по принуда, заради “транзишъна” Joy Побъркваше ме белия корен на тъмна коса.

# 682
Както някой по-горе написа- никога не съм ходила толкова по лекари, колкото тази година....Нещо страшно.
За пулса и леко високото кръвно пия бетаблокера, който ми изписаха. Блокира адреналиновите рецептори и при стрес ми се отразява добре. Адски малка доза, но видях, че без него не съм ОК. Сега ще ми правят колоноскопия...абе, мани. Цикълът ми се завърна и изобщо изтри всичките ми мечти да спира вече. Както прескочи 1-2 пъти, така сега е по часовник. Сега съм си с нормалното обилно кървене, съсиреци и прекрасно главоболие. Кисела краставица. Писна ми.
Не пия нищо за менопаузата...спрях и игликата.
При нервност вижте как е вит.Д и магнезия. Има един хубав успокоителен чай в ЛИДЛ.

# 683
И на мен ми е много обилен на моменти, съсираци и болки, спасяваме само едно единствено нещо разтварящи се таблетки Калций + витамин С, значително ми намалява кръвотечението от тях иначе и аз така три дни умирам, немога никъде да ида.

# 684
  • Пловдив
Момичета, пиете ли нещо за този период на пременопауза? Тези топли вълни,нощно изпотяване, безсъние и болки в мускулите ме побъркват. Гинеколога каза,докато не мине 1 година без цикъл да не пия нищо,но то не се издържа вече.
аз пия Витекс.
АГ-та не изписват добавки. По мои наблюдения.
Аз спрях Примолута след 6мес.прием. Дойде ми нормално, но не е обилно, което е ок....само дето.яко се опъпчих.
Почнах също и В17, чист. Благоприятен за кисти и т.н...в аптеките се казва Амброзия.

# 685
  • София
Добавките, както и ХЗТ могат да се обсъдят както с гинеколог, така и с ендокринолог.
Фитохормоните са също вид хормонална терапия.

# 686
Jade, страхотен цвят! Ако не е тайна колко излиза това удоволствие и как се поддържа. Че ми писна от белите коси, как пък досега с тази напреднала наука не откриха нещо което да е наистина бързо, удобно и ефективно, че омръзна ми през 2 седмици да се срамувам, че се превръщам в бабка. 😑
Момичета, аз да ви кажа за моя прогрес. Знам, че повечето от Вас се оплакват от горещите вълни, някои може би са запомнили, че съм споделяла, че съм много слаба и все ми е студено, дори лятото съм завита до ушите макар с чаршафа, но за първи път от мнооого време спах наполовина отвита,
 нощем ми се схваща врата от изпотяването и си викам урааааа  естрогенът намалява,  да се маха тази гадина. Пък и накрая и аз да се стопля. 😄 Дано да е така.

# 687
Може ли снимка на успокоителния чай от Лидл?
И снимка на добавката Калций и вит Ц?

# 688
Добавките, както и ХЗТ могат да се обсъдят както с гинеколог, така и с ендокринолог.
Фитохормоните са също вид хормонална терапия.
Но според моя онгомамолог не са проблемни за ракове!
А според моя онкогинеколог каза пии си ги, с тях като и без тях! 🤣

# 689
  • София
Години наред ги свързваха с повишен риск. В последно време има нови дани от изследвания, които говорят за доста по-нисък такъв и е въпрос на преценка между позитиви и негативи.
Намалява риска от остеопороза, дегеративни заболявания като деменция и др.

Общи условия

Активация на акаунт