Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №30

• 37 166
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Години наред ги свързваха с повишен риск. В последно време има нови дани от изследвания, които говорят за доста по-нисък такъв и е въпрос на преценка между позитиви и негативи.
Намалява риска от остеопороза, дегеративни заболявания като деменция и др.
Онкогинекологът на мен каза ХЗТ - не препоръчва. Знам, че ако го почна ще се родя, но страх майка. Комшиика 6 години на ХЗТ. С рак на матката...можеше да го развие и без вероятно, но...страх ме е!

# 691
  • София
Рискът е за рак на гърдата.

# 692
Рискът е за рак на гърдата.
Не само!

# 693
  • Стара Загора
Jade, страхотен цвят! Ако не е тайна колко излиза това удоволствие и как се поддържа. Че ми писна от белите коси, как пък досега с тази напреднала наука не откриха нещо което да е наистина бързо, удобно и ефективно, че омръзна ми през 2 седмици да се срамувам, че се превръщам в бабка. 😑

Не мен ми се видя много евтино - 100 лв. Предвид това, че процедурата отне около 5 часа, направо ми се струва без пари. Първия половин час само обсъждахме какво съм готова да правя за косата си, като стилизиране и поддръжка, което в моя случай е почти нищо 😁
В крайна сметка се споразумяхме за обезцветяване на кичури само на горния слой на косата и такива, които да подсилят естественото бяло, но да изглеждат нарочни. Фризьорката твърди, че при този тип милиране можело да се подновява на 6-12 месеца.
Но е важно да отбележа, че косата ми не е третирана с бои вече повече от 2 години и вероятно затова се получи така равномерно.

Аз съм с тъмна коса по принцип и цял живот съм я потъмнявала още повече, но ми писна да мажа корени на 3 дни и преди 2 години се отказах от тези упражнения. Трудно беше докато израстне след всичките ми експерименти, ама устисках 😃

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 23:09 от Jade

# 694
  • загубено
Чудесна е прическата.
Много е досадно това мацане всеки 15-20 дни. Белите корени и на мен ми " вадят очите". 5 часа ако издържа във фризьорски салон без да отрепя някой, трябва да ми дадат награда.
Момичета започнах си Дуфастона на 14 ден от цикъла по 1 на ден . Днес 4то хапче,но до обед си имах кръв. Врътнах едни 18 дена кървене, и говорих с док преди малко. Трябвало да съм търпелива.  А аз не съм (това момче защо така не си цени здравето, не знам 😁), до петък ако не спре да обсъдим вариант за инжекция която го спира за 3 или 6 месеца. Дорева ми се.
Чувала съм за такава терапия,но при познати които имат онкологични проблеми.
Сега съм в шах,ще търся утре инфо за тях. Но ако някоя от вас е използвала ще съм благодарна да сподели.
Страх ме е да си пусна желязо анемията ми сигурно ще е на минус. А след 14 дневния прием щяло да ми дойде пак.  Б* си и старостта 😢  .

# 695
Много ти ходи, подмладява те! завиждам неблагородно!

МЕн бялото за съжаление ме състарява Но и моята коса не е прошарена , а е на повече от 80% бяла. Ние сме с родово ранно побеляване, така че се боядисвам откак навърших 33.  Не че не съм баба в момента, но още се крепя!

# 696
Аз главно ви чета и това много ми помага,  за това че не само аз имам някакви проблеми... При мен май топлите вълни минаха за няколко месеца - хвана се точно периода в летния сезон, та в началото и не зацепих че имам такова нещо. Но като захладня, а аз продължих да се потя усетих на къде духа вятъра. Не знам защо така е измислила природата, остаряването при жените да е свързано с толкова многа неудобства. На 46 г съм а от над 2 години цикълът ми е истинско бедствие - големи кръвоизливи. Не ходя на работа и се чудя ако ходех как щях да стигна на работа и целия работен ден в тоалетната ли щях да го карам. Доста са неприятни и газовете сутрин и вечер, все едно съм мъж Sad . Неприятен е и периода, когато се разболея и непрекъснато кихам и кашлям, а от там хоп и се изпусна, дори и да съм ходила скоро до тоалетната...

МЕн бялото за съжаление ме състарява Но и моята коса не е прошарена , а е на повече от 80% бяла. Ние сме с родово ранно побеляване, така че се боядисвам откак навърших 33.  Не че не съм баба в момента, но още се крепя!

_re_ge, да знаеш че може и по-зле. Боядисвам се от 20-годишна. Все още обаче не мога и да си помисля как да си нося косата изцяло бяла, а тя така си расте. Както си бяхме приказвали още преди 10 г с една моя приятелка (1 г по-голяма от мен), аз я питам: "Какъв е истинския ти цвят на косата" , а тя: "Е как какъв - бял!".

# 697
На 33 години си е почти нормално да се забелязва бяла коса, аз се боядисвам от 18-годишна,  защото още тогава имах кичури бяла коса, не само отделни бели косми. Ами сякаш и тялото ми старее от по-рано. И по-рано ме хвана меното. Имам чувството, че съм се прераждала много пъти и този път ми е някакъв последен вече. Така се чувствам сякаш съм живяла хиляди години. 🤪🤪
 Иначе за себе си предпочитам по-меки тонове на косата, бяло и сиво много студено, а корените започват да ми се виждат след първата седмица, но ползвам цветни спрейове и така издържам четири седмици.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 15:24 от Chamae

# 698
И аз имах бели коси на 20 години, всички в семейството ми са побелели рано.
Наскоро четох, че може да означава недостиг на минерали и елементи, най-вече мед. Купих си малко да попия, че и без това ми е ниско желязото, а медта помага за усвояването. Та, може би е вярно и за бялата коса.
Аз много се улесних с тоя бял платиненорус цвят, макар да е далеч от естествения ми. Поне съм с бяла кожа и нямам черни вежди, та върви. Като тръгнат корени, са размити, а не отчетливи и наистина спреят помага да изкарам над месец. Даже ми става много хубав по-тъмен нюанс в корените, все едно нарочно.

# 699
  • Пловдив
Тя се боядисва от 33, едва ли някой се боядисва от първите бели косми още, освен ако не го прави специално с цел промяна на стария цвят. Трябва да станат достатъчно количество, за да си струва мероприятието.
Иначе около 30 и нагоре отделни бели косми е съвсем нормално, но това не е още прошарване. При мен първият бял косъм се появи на 34, което не е особено късно, но се размножават сравнително бавно и още не се боядисвам - скубя израсналите бели, които са общо десетина докъм петнайсет (неудобното е, че задните трябва да имат известна дължина, за да ги видя, а никой не се е сетил да предлага такава услуга в салоните, както махат цъфнали краища на някои места Wink). Боядисването е голяма досада. Ако това с постепенно избледняващия шампоан е така, значи шампоан му е майката за мен, но при текущата скорост има време.

П.П. Аз имах съученици с отделни бели косми още в гимназията - това също е нормално, макар да е извън средното. Единият е бившият министър Иван Демерджиев, който сега е доста побелял, като го гледам. Не се боядисва човекът. Wink Другата е жена и не знам какъв и е в момента естественият цвят.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 16:04 от Магдена

# 700
  • Стара Загора
При мен започна сравнително късно. Може би около 35 забелязах първия бял косъм и до 40-42 имах тук-там. След това обаче рязко прогресира и понеже косата ми расте доста бързо, каквато и боя да ползвам, за няколко дни корените вече блестят в бяло точно над челото и около лицето, където е най-видимо и дразнещо. В задната част на главата все още са малко. Наблюдавам обаче майка ми. Тя побелява по същия начин. Гените са си гени и в тази възраст предпочитам да ги приемам, вместо да се боря срещу тях.

Отвреме навреме срещам неодобрителни погледи и коментари за небоядисаната си коса, но често просто им обяснявам, че сивото вещество в главата ми толкова се е увеличило, че вече избива в косата. Рядко някой успява да противоречи на това 😀

# 701
  • Пловдив
Мани гените, ами и годините са си години.

# 702
И аз почти нямам бяла коса в задната част на главата. Отгоре обаче си е почти изцяло бяла. Подозирам, че е на бели и тъмни кичури, защото все ме питат на кичури ли съм. А аз си мажа всеки път само корените.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 16:18 от Arwen Amarantha

# 703
Може ли снимка на успокоителния чай от Лидл?
И снимка на добавката Калций и вит Ц?
Това е чайчето https://images.app.goo.gl/EDLjsuESLdVv9ypf8

Аз се боядисвам от 18 годишна, но не заради бели коси...каква ли не бях- червена, руса, много руса...За щастие нямам много бели коси.А толкова харесвам снежно бяла коса...

# 704
  • Русе
Какъв спрей за корените използвате? Не ви ли цапат възглавниците, шапките, яките?

Общи условия

Активация на акаунт