Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Палачинки

  • 114 666
  • 37
  •   1
Отговори
# 30
  • The new Earth
  • Мнения: 1 942
ПАЛАЧИНКИ БЕЗ МЛЯКО
Продукти:
3 яйца
3 каф. ч. пресято брашно
3 каф. ч. швепс
масло
мед
счукани орехови ядки

Разбийте яйцата на пяна, прибавете брашното и бъркайте като прибавяте по малко швепс, за да се получи смес без бучици. Изпържете тънки палачинки в добре загрят тиган, намазан с масло. Намажете с меда и поръсете с орехи готовите палачинки.
  food002

# 31
  • Варна
  • Мнения: 6 181
От един майстор готвач знам, че за да бъдат палачинките крехки, 1/3 от течността трябва да е вода. Другото е, че белтъците се разбиват на сняг отделно и се прибавят с леко разбъркване /за да не спаднат/ към останалата смес.

# 32
  • Бу-у-урга-а-ас
  • Мнения: 2 600
Някой тук беше дал идея за палачинкова торта, която да се направи от една по-голяма и дебела палачинка, изпечена в тава, която да се направи на руло с плънка и да се нареже на охлювчета преди сервиране. Някой да е опитвал?

# 33
  • Мнения: 1 032
Ужас!Как можах да реша да чета за тез палачинки точно сега. #Cussing out Пред очите ми само палачинки ми се въртят Shocked,има да ги мисля цяла нощ. Cry

# 34
  • Мнения: 2 952
Моите  са "мързеливи" пала4инки, много лесно, и не се  залепват и са СИ  ВКУСНИ.
ето така .....брашно + вода+сол малко за вкус (дори да ги ядете със  сладко)+каф. лъж. сода  с оцет + 1 яице. На око правя   сместа като боза , такава  гъстота....това  е.

МаЖА си тефлона  с  4етка с олио само първия път...и я хвърлям първата пала4инка.И така , тъни4ки по-хубаво става.

# 35
Хайде и аз да се включа.
Принципно не си поплювам за палачинките и действам мързеливата Wink Слагам 3 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч. брашно тип 500, щипка сол и по - голяма щипка захар в блендера и тупа-лупа сместа става сама. после преценявам с лъжица дали е достатъчно гъсто и ако тръбва прибавям брашно или мляко. В по - редки случаи прибавям ванилия или канела (с канела стават много вкусни според мен).

Извън тази рецепта обаче, веднъж експериментирах със следното:
3 яйца
1 ч.ч. царевично брашно
~150 гр. кашкавал
~100 гр. сирене (да е по - сухо)
щипка черен пипер
щипка кимион смлян
опционално щипка къри
сол

Цялата тая дивотия се прави на смес като за палачинки. Пържи се по същия начин но с малко по - голяма дебелина от стандартната за палачинките. След като е готова всяка се слага в чиния, като се намазва леко отгоре с масло.
Става много вкусно.
Опция с развитие: готова палачинка поставям в малка тавичка отгоре намазвам тънък слой подлучено доматено пюре после може да се сложи колбас, шунка или пушено пиле, пушено сирене и прочие и се запича на силна фурна за кратко и после...  newsm64

# 36
  • Мнения: 1 153
а някой да знае как се пртавят палачинки на фурна?

# 37
  • Мнения: 901
Универсална палачинка


250 мл брашно
3 яйца
600 мл мляко
1 ч л захар
50 г масло
щипка сол

Разбийте яйцата заедно с млякото. Брашното се пресява и се добавя яйцата и млякото. След това добавете солта и захар. Взимате обикновенна тава и в нея се излива тестото. Отгоре се слагат нарязаните на дребни парченца масло и се запича  около 30 мин при 225 C .

*Универсална е защото може да се яде както нарязана на квадрати, така и може да се полее с мед, сладко или сладолед както и с солен пълнеж. Също така с вече изпечена палачинка може да се направи рулет и отново за малко да се запече във фурната и т.н

Общи условия

Активация на акаунт