Хайде на театър - 13

• 43 069
  • 724
  •   2
Отговори
# 675
"Сама жена" беше голяма тъпотия за мен.

# 676
Тъпотия е, да, но актьорите са на ниво. Гледай го, не мисля, че ще съжаляваш, особено ако си фен на Боян.

# 677
След известна пауза, пак съм тук. Успях да гледам "За оръжията и хората", няма да се простирам нашироко, но доста ни хареса и на двамата с мъжа ми. Предстои ни премиерата на последната постановка на Валентин Ганев - "Дон Жуан от Сохо", следващата седмица в НАТФИЗ.

Скрит текст:

# 678
# 679
Здравейте и за много години!
Започнах театралната година с “Времето е спряло” - театър 199. Една постановка, за чието съществуване не подозирах, докато не ми се появи като единствена опция за избрания ден. Не отхрих друг Софийски театър, освен 199, който работеше миналата седмица. И така, без никакви очаквания, бяхме приятно изненадани.

Пиесата засяга както семейните отношения, така и темата за войната и с това се поставят сериозни въпроси, които те карат да се замислиш.
Може би за първи път гледам Кристина Янева (или пък не си спомням), но тази жена беше брилянтна в главната роля на военен фотограф. Пенко Господинов, на когото не съм голям фен, също игра много добре. Елеонора Иванова, позната ми от сериала “Братя”, внесе един чар и свежест… много естествено й се получи.
Имам малки забележки единствено по отношение на бавното начало и няколко по- дълги паузи, сякаш времето наистина беше спряло. Но въпреки тях, гледането си заслужаваше.

# 680
  • София
Гледах "Времето е спряло" преди години. Бях спечелила билети за него, не съм го избирала специално. Много ми хареса. 5/5 ми е и също препоръчвам.

# 681
Някой беше писал, че ще гледа "Остри завои".
Дали мога да помоля за отзив?

# 682
Да,аз писах. В началото бях леко разочарована, но в крайна сметка ми хареса. Лека, приятна, не натоварваща пиеса.Публиката доста се забавлява. Стефани Ивайло играеше малко лигаво,  все пак такава беше героинята й, но пък Димитър Живков, когото много харесвам като актьор, игра прекрасно.

# 683
Благодаря!
Много му се чудя на това представление, аз също харесвам много Димитър Живков.

# 684
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Пак за Червената къща. Simple Smile всичко искам, но...

https://www.segabg.com/category-culture/asansorut-georgi-markov- … chervenata-kushta

# 685
Много благодаря за тази препратка. Не знаех за този театър и ми стана много интересно да прочета малко повече за него. Записвам си да го следя. Някакви препоръки какво може да се гледа там?

# 686
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
В червената къща съм ходила, когато беше само музей на Андрей Николов и място за изложби.
После се носеха слухове за продажби, реституции, събаряне...
Радвам се, че е запазена и действа като културна институция.
Не сме в България и не сме ходили на представление там, но ще наваксаме, когато се върнем.

# 687
  • София
Здравейте. На някой налагало ли му се е да връща билети за “Театро”, купени през Ивентим? Знаете ли дали е възможно? В някои театри ясно е описано в правилата, но тук не открих нищо по въпроса.

# 688
Преди години бях верен почитател на Червената къща. Наистина там се случваха театрални събития. Знаменити спектакли. След това за дълго я затвориха. През октомври я  посетих отново след години прекъсване. Ходих да гледам спектакъл наречен “ Съзвездия“ . - остави ме равнодушна, нелоша пиеса, но направена като от студенти в начален курс. Иначе самата Червена къща доста е залиняла. Дори е слабо казано. Мирише на мухъл, усеща се изоставеност и разруха. Не виждах и добре от мястото си в залата. Дано хората, които са решили да я рестартират намерят средства и да я пооправят малко... Това беше култово място за интересни дебати, провокативен, смел театър, качествени изложби.... а сега как да се изразя... няма лице. Мисля, че целият такъв дух за изкуство сега е в Топлоцентрала.

# 689
  • София
От Евентим има ли застраховка? Въпреки че тя май важи само ако не може да се отиде по медицински причини, но не съм сигурна на 100%.

Днес гледах "Стъпка по стъпка" в ТБА. Като цяло много ми хареса и добре се посмях. Оценката ми е 4.25/5. Имаше все пак някои простотии, без които можеше да се мине, но основно намалям оценката, заради мъжете актьори. Нямаха никакво място на сцената, абсолютно можеше и без тях.
Ингилизова беше фурия. За пръв път ме впечатлява така играта и. 😃
И Лиза Шопова ми хареса.
Като цяло бих препоръчала.

Общи условия

Активация на акаунт