На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 48

• 78 707
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
Не съм ходила повече от две години в Турция и сега във връзка с пътуване ще имаме една нощувка в Одрин. Да ми препоръчате ресторант/сладкарница или забавление за децата? За магазини предполагам са си центъра, Марги и Ераста. Цените в Турция са се вдигнали доста, как стои въпроса с лекарствата към момента?

# 256
Не съм ходила повече от две години в Турция и сега във връзка с пътуване ще имаме една нощувка в Одрин. Да ми препоръчате ресторант/сладкарница или забавление за децата? За магазини предполагам са си центъра, Марги и Ераста. Цените в Турция са се вдигнали доста, как стои въпроса с лекарствата към момента?
Много да,в техните ресторанти едни цени на ценоразпис,носят храна и плащаш двойно на това ,което е в ценоразписа
Последния път в Марги аутлет -160 лв за три порции  кюфтенца и една супа, две води и една фанта

# 257
  • Варна
Ще отговоря само на въпроса за лекарствата. Ами и те са с повишени цени, а тези от рода на хранителните добавки   пък са с много високи цени, по-скъпи от аналозите си в БГ, напр. Тайлол хот прахчетата. Освен това по някои от аптеките се държат странно - отпечатват ти касов бон само с крайната обща цена и въобще не е ясно какво си купил и на каква цена. И има също и сигнали за  грешки - волни или неволни, вкл. и при мен така се получи.... Няма да ви занимавам сега, как сметката ми се оказа с 200 лири по-висока.
Така че ако ще  купувате лекарства - влезте непременно на сайта илачабак и хубаво си проверете цените на лекарствата, които ви интересуват. Преценете какво ще купувате. Направете си списък, който може да покажете, и после внимателно следете какво и колко плащате, за да може, ако има някакво разминаване - още на място да изясните.
Иначе, по мнението на съфорумци - все още са изгодни лекарствата в Турция.

# 258
  • Варна
От Истанбул преди броени дни купих Нурофен 24 броя за около 8-8.50 лв.
И аз проверявам и си правя списък какво купувам, с цени.
Карам ги на елката да ми напишат цената, преди да кажа, че го искам и сравнявам.
Накрая искам фактура, защото веднъж реших, че в касовия бон ще има разбива, но нямаше, а аз купувам лекарства по поръчка от близки.
Сега ми направи впечатление, не знам от кога е, може и аз да не съм обръщала внимание, че за някои лекарства има нещо като ДДС или 1% или 10%.
Това беше в моята фактура.
Това от аптека в Истанбул.

# 259
Добре, казвате, че цените много са се вдигнали, струва ли си изобщо да се ходи на пазар вече до там, това със сметката в заведение доста потресаващо, ние сме хранили буквално без пари, преди време.... Дайте мнение

# 260
Зависи какво искате да купите.
Препаратите все още са на сметка, кухненски ролки, тоалетна хартия и някой хранителни стоки. Дрехите ми се видяха скъпи преди месец. През януари ако пуснат намаления може и са добре цените.

# 261
Благодаря, аз си мисля да го посетя за бебешки сток именно през януари, някой има ли поглед върху тях?

# 262
  • Далечният изток
Големите пакети мокри почистващи кърпи са по-евтини тук в Бг например, също и сапуните Дав. Дрехите са скъпи. Храната е скъпа. Аз май приключих с ходенето в Одрин.

# 263
  • Пловдив
Още през лятото лекарствата,които ние купуваме бяха или по-скъпи(едното повече от двойно),другите почти на БГ цени...така че за лекарства вече не си струва за нашето семейство.Храни,дрехи,обувки,препарати са скъпи и с ниско качество,горивата също са по-скъпи...

# 264
  • у нас
По магазините в Бг има различни промоции и някои цени са по-евтини от турските. За сапуни Даф съм писала преди. Със сигурност са по-скъпи, дори и на борсите в Одрин. Редовно в по-големите вериги, тук, са на промоция и са на 1,69 лв, понякога 1,99 лв.
Магазинът до нас имаше промоция на бебешки кърпички Мигрос. Бяха на 1 лев. Преди време бях ги взела от Турция, излизаха около 80 ст. Вероятно сега са повече. Но пак някои неща там са по-изгодни.
Но... Тръпката да се поразходиш там и да си намериш нещо яко... си остава.
 На мен пак ми се ходи. И в годините назад като върна, съм се връщала без нищо за мен, просто нищо не ми е харесало. Но хубавата емоция си остава, въпреки че сме чакали по 12 часа по границите.

# 265
Проверявайте си хубаво касовите бележки, особено за нещата на промоция. Дори в магазини като Мигрос почнаха да въртят номера.

Скрит текст:
Например веднъж в големия Мигрос си взех бутилка от 2 л зехтин на промоция. Пет пъти четох и сравнявах етикетите, буква по буква сравнявах надписа на етикета на стелажа и този на бутилката. Добре че бях взела малко неща и веднага се усетих, че ме таксуваха повече. Гледам касовата бележка – цената на зехтина е съвсем друга, доста по-висока. Показах на касиерката, тя се направи на неразбрала. Казах ѝ, че на етикета на стелажа пише друго. Стана и отидохме двете, като нарочно ме прекара през целия магазин (явно с надеждата да се откажа). Показах ѝ жълтите етикети с името на зехтина и намалената цена. Тя почна да ми обяснява нещо, че баркодът бил различен. Ама чакай сега, аз чета надписи, не чета баркодове. На всичко отгоре въпросният вид зехтин го имаше на два рафта, като и на двата беше с жълт етикет и с една и съща, намалена цена. Тя взе да ми сочи друг етикет, зад който стоеше съвсем друга марка зехтин. Казах ѝ, че не го искам и да ми върнат парите. Бях платила с карта Револют, сторнираха и ми преведоха обратно парите (в лири) по сметката.
Ако бях напълнила количката, изобщо нямаше да се усетя, поне не и веднага. Явно на това разчитат – ако мине номерът.

# 266
  • у нас
Проверявайте си хубаво касовите бележки, особено за нещата на промоция. Дори в магазини като Мигрос почнаха да въртят номера.
Охоо, тези номера са от преди години. Много хора се бяха оплакали тук. Мен също се опитаха на няколко пъти да ме метнат, но след сигналите в темите, почнах да си проверявам всичко след касите и директно се връщах. Все на ударени се правят.

# 267
  • София
Здравейте, скоро може би ни предстои да отскочим до Одрин. Случайно да знаете дали магазин "Марги" срещу Селимие вече работи, или все още е в ремонт?
Относно големия Мигрос ... последните пъти се разочаровах от някои продукти - два пъти купувам от гхи-то и все ми дъхка, като го отворя, а гледам продуктите да имат поне 6 месеца срок на годност напред. Козе масло също нямаше последните три пъти, както и други дребни наглед нещица, които, като се натрупат, доста дразнят. Затова съм решила да пазарувам от малки магазини, от които купуват предимно месните си, за да съм сигурна, че стоката е прясна.

# 268
Не си давайте парите за гхи, което не се знае какво съдържа. Купете си качествено масло и си направете сами. Има сума ти клипове в ютюб. Много е лесно, за крайната цена да не говорим колко изгодно излиза. От Мигрос по-добре си вземи 1 кг от тяхното масло и си направи гхи. Ще изкараш няколко бурканчета на цената на едно.

# 269
  • Пловдив
Да се изкажа и аз за лекарствата. По-евтини са ми, дори и  с отстъпката по здравна каса тук. В България си вземам само инсулина, защото ми е напълно безплатен, всички други лекарства, а те не са малко си ги купувам от Турция. Тук доплащам към 60 лв, там ми излизат към 25. За месец става въпрос.

От хранителните стоки също има на сметка - мляко, яйца, пилешко, маслини. Абе доволна съм. Ходихме отново вчера и днес се върнахме, уж малко щяхме да купуваме, претоварихме колата. За пореден път.

И на връщане - отново късмет. Митничарят посочи настрани и каза "отбийте там и изпразнете колата". Малей ... ужас. Торби, торбички, чанти, чантички, нахвърлени така за попълване празните места в багажника шишета, кутийки, пакетчета ... 20 минути не можем да опразним колата. Не е за разправяне. Митничарът се смее, ние се заливаме от смях, дойдоха още трима да гледат сеир, голям купон. Питат ни "какво работите" - "ами три учителки и една медицинска сестра сме, явно сме най-съмнителните от цялата съботна опашка". Те пак се смеят "ами вие се паднахте, избираме на бройка, на който му дойде редът". Пък после, половин час не можем да си съберем багажите, няма място в колата. Накрая успешно потеглихме. Дори и не остана време да се ядосваме.

Общи условия

Активация на акаунт