На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 48

• 78 690
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Колата трябва да е на името на пътуващите няма значение кой кара. Ако не-  искат пълномощно. Ние тази седмица се връщаме от Турция бяхме с моята кола, мъжа ми караше, поискаха моята книжка, а не неговата .
Ами ако нямаш книжка?

# 241
  • Стара Загора
Тогава не знам, трябва да се провери. За това го написах, на някой може да е полезно. И аз не очаквах,  но явно мен регистрираха, защото книжката на мъжа ми не я поискаха.

# 242
  • Варна
Никога за толкова пъти ходене в Турция не са ми искали шофьорска книжка на границата. Само паспорт/ЛК + талон и застраховка на колата. И на влизане и на излизане. Веднъж имах глоба за превишена на скорост, защото мъжО се разсея и не видя знаците, но пък камерата много добре блесна. 😁 И тогава не са ми търсили книжката. А при проверка на пътя търсят документите на този който шофира в момента. Макар, че от години не ми се е случвало.

# 243
  • Стара Загора
При нас се е случвало да искат книжка много пъти , но обикновенно сме пътували с колата на мъжа ми. Даже миналата година на Турско-грузинската граница щяха да му правят проблем, защото той кара с канадската си книжка, която пише на френски и им се стори съмнителна нещо 🤣.

# 244
  • ...живея на последния етаж...
Любимо ми е някой да всее паника в някоя тема. Винаги на митница искат документ за самоличност на този, на когото е колата. Когато е с пълномощно, съответно на този с пълномощното. Докато минавахме с паспорт, паспорта. Даже и печати слагаха едно време в паспорта на собственика / упълномощения. Сега искат лична карта. Това на втората кабинка, където е митническият контрол, там се дава талон, лична карта на собственика/упълномощения, пълномощното, зелена карта. За 30 години никой на никого не е искал книжка.

# 245
  • Стара Загора
Изобщо нямам намерение да всявам паника дори не мисля , че това трябва да е повод за паника 😆.Шофьор съм от 20 години и книжката е винаги в мен, не виждам  нещо притеснително някой просто да ми я поиска за проверка. Споделям какво ми се случи преди няколко дни. Оттам нататък всеки да си проверява какво се иска по границите.

# 246
А ако има легализирано пълномощно  ,а собственика не е в колата ?

# 247
  • ...живея на последния етаж...
А ако има легализирано пълномощно  ,а собственика не е в колата ?
Нали това е смисълът на пълномощното, да се представлява собственикът, когато не е наличен. Какъв е смисълът и собственикът да е в колата, и да има пълномощно?

# 248
  • Далечният изток
Какво значи легализирано? Само превод ви трябва.
Аз ходя с колата на сина, с пълномощно от него, преведено на турски. Без синът да е в колата разбира се.

# 249
  • Пловдив
Аз съм собственик по документи на нашата кола,но не съм шофйор,на турска митница с ММ показваме ЛК,малък талон на колата,зелена карта,нищо повече.Пътувала съм към Турция и с приятел,който не е собственик на кола,има пълномощно на турски език,показва си ЛК,пълномощното и останалите документи на колата.Когато ми трябва информация,най-достоверен източник според мен е турското посолство,не бгмама!

# 250
  • Ропотамо
Тази тема за пълномощно на водача е толкова дългааа. Хората изнесоха десетки коли с пренабити номера 🤣.
Здравейте! Тук коментира ли се Черкезкьой? Разгледах го в гугал мапс,прилича ми на малък квартал от Истанбул . Но хотелите им са кът,поне в букинг. Само Радисан е добре,но отдалечен от център. Освен магазините ебебек и cıvıl за детски дрехи,какви други има интересни но за възрастни хора. Пазара в събота ли им е? Благодаря за момента

# 251
  • София
Колата трябва да е на името на пътуващите няма значение кой кара. Ако не-  искат пълномощно. Ние тази седмица се връщаме от Турция бяхме с моята кола, мъжа ми караше, поискаха моята книжка, а не неговата .
Ами ако нямаш книжка?
Ами няма проблем. Аз имам кола, нямам книжка, возя се, шофират ме и пътуваме до Турция и обратно. Simple Smile))

# 252
Та кой твърдеше, че в Одрин няма и не може да има коледни неща? Пълно е по магазините. Simple Smile
И не, не са само новогодишни, съвсем коледни си има – коледни венци, ангелчета, човечета, кухненски неща с надписи Happy Christmas и т.н. По-скъпи са от тук обаче.

# 253
  • Далечният изток
Никой не е твърдял подобно нещо. Те продават всичко, което може да се купи. Коментирахме украсяват ли за Коледа, празнуват ли Коледа, такива неща.

# 254
Изобщо нямам намерение да всявам паника дори не мисля , че това трябва да е повод за паника 😆.Шофьор съм от 20 години и книжката е винаги в мен, не виждам  нещо притеснително някой просто да ми я поиска за проверка. Споделям какво ми се случи преди няколко дни. Оттам нататък всеки да си проверява какво се иска по границите.
[/quote:
И ние миналата събота пътувахме до Турция
Също като на вас мъжа ми караше колата, която е но мое име и на границата поискаха моята шофьорска книжка заедно с паспортите.

Общи условия

Активация на акаунт