На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 48

• 78 710
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Направо ме върнаха 15 години назад с тая такса за банката 😆

Иначе жената в кабинката любезна и даже се извинява, че така стоят нещата ама просто е несериозно да те рекетират в полза на инвестбанк, сори.

# 361
  • here and now
Интересно, тази такса присъства в "ТАРИФА
ЗА УСЛОВИЯ, ЛИХВИ, ТАКСИ И КОМИСИОНИ,
ПРИЛАГАНИ ОТ “ИНВЕСТБАНК” АД
ЗА ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА
В СИЛА ОТ 16.10.2024 ГОД."
За вноска по сметка при плащане на дължими такси за влизане в страната
- 3,00 лева / 1,84 евро за леки автомобили независимо от регистрацията;
- 3,00 лева / 1,59 евро за лекотоварни МПС (бусове) и автобуси, независимо от тяхната регистрация;
- 20,00 лв /9,19 евро - за тежкотоварни МПС (камиони и ТИР-ове) с регистрационни номера извън Р България;
- 0,00 за тежкотоварни МПС (камиони и ТИР-ове) с регистрационни номера от Р България
от тук
https://ibank.bg/bg/korporativni-klienti/tarifa-za-taksi-i-komis … porativni-klienti

Нагло и нелепо е едновременно.

# 362
  • тук-там
Признавам, че не съм чела всички теми - някаква насока за магазини за мебели - всичко от-до - за Одрин. Не мога да се оринтирам  в цените... Гледам почти едни и същи легла - от 500 до 1500 лв по сайтовете.

# 363
Ходихме до Бабаески - Kongur Mobilya в понеделник. Търсехме мебели за детска стая и бяхме си харесали от сайта им.
Останахме разочаровани, защото не предлагаха нищо, което сме си харесали. Казаха, че уш не работели с тези фирми вече.
Та май не трябва да се вярва на всеки сайт.
Цените от 01.01.2025 г. са различни.
На 30и декември платихме 80 лири такса дезинфекция на влизане в Турция през Лесово, а на 01.01 - 150 лири. Питахме на какво основание е това увеличение, при факт, че дори не пръскат и онзи вика не знам от 00:00 ч. се обнови системата.

# 364
  • Димитровград

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 11:59 от papaone

# 365
  • София
Интересно, тази такса присъства в "ТАРИФА
ЗА УСЛОВИЯ, ЛИХВИ, ТАКСИ И КОМИСИОНИ,
ПРИЛАГАНИ ОТ “ИНВЕСТБАНК” АД
ЗА ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА
В СИЛА ОТ 16.10.2024 ГОД."
За вноска по сметка при плащане на дължими такси за влизане в страната
- 3,00 лева / 1,84 евро за леки автомобили независимо от регистрацията;
- 3,00 лева / 1,59 евро за лекотоварни МПС (бусове) и автобуси, независимо от тяхната регистрация;
- 20,00 лв /9,19 евро - за тежкотоварни МПС (камиони и ТИР-ове) с регистрационни номера извън Р България;
- 0,00 за тежкотоварни МПС (камиони и ТИР-ове) с регистрационни номера от Р България
от тук
https://ibank.bg/bg/korporativni-klienti/tarifa-za-taksi-i-komis … porativni-klienti

Нагло и нелепо е едновременно.

Алис, това е тарифа за юридически лица, в тарифата за физически лица, каквито са повечето туристи няма такива позиции. Единственото, което намерих и горе-долу отговаря на ситуацията е банкова такса 3 лв при инициирани плащания към банката от трети лица, каквато в случая се явява БАБХ. Както и да го гледам - неприятно е, май ще си огранича сериозно екскурзиите до съседите.

# 366
  • here and now
Гледах тарифата за ЮЛ, понеже би трябвало БАБХ да ги внася от наше име.
Непонятно ми е защо всяко плащане трябва да е с отделно платежно нареждане. Един терминал харчи по-малко ток от една крушка, а най високата възможна такса е около 2.5%.
Тя самата такса дезинфекция не е много адекватна, но 3 лв за превод е просто абсурдно.

Да попитам, дали някой е влизал от Гърция скоро и там има ли такива такси?

# 367
  • София
И платежното го пише жената на гишето на ръка.. ех, тази дигитализация!

Алис, с Гърция няма- от вчера вече сме и в Шенген и би трябвало да минаваме транзит през граничните ни пунктове.

# 368
  • у нас
Актуални цени в Айдън може ли да споделите?

# 369
За много години, здраве и късмет за вас и семействата ви.
Момичета, интересува ме около главната пазарска улица има ли паркинг, къде спирате ако ходите там? Ще ходя утре в Одрин за лекарства, за първи път и не съм наясно.

# 370
  • София
За много години, здраве и късмет за вас и семействата ви.
Момичета, интересува ме около главната пазарска улица има ли паркинг, къде спирате ако ходите там? Ще ходя утре в Одрин за лекарства, за първи път и не съм наясно.

Не знам точен адрес, но е отстрани на westdoor hotel или Espressolab кафенето. Ако зададете адреса на кафенето ще ви заведе там и ще видите паркинга от колата, слагам снимка.

Може да си свалите офлайн карти на гугъл мапс за Одрин и дори и да нямате интернет ще ви работи навигацията в града през телефона.

# 371
  • Далечният изток
Има много паркинги в пресечките и най-долу, в края на главната към пазара има.

# 372
  • там където има винаги вятър
Hellenn, писах ви на лични.
Аааа, на Лесово вносните са напечатани, с печат, подпис, само номера на колата и отстрани сумата 7 лв. е на ръка върху самата бланка. Въпреки че отдолу пише такса: 3 лв сигурно е имало доста които са се чудили - уж е 4 лв, а вземат 7, та за всеки случай да се вижда 7 лв
Сега със 150 ТЛ долу горе се изравняват таксите. Абе, я да ги закръглят нашите на 10 лв, къде ще търсят 3 лева ресто Rage

# 373
Благодаря ви за инструкциите, момичета!
Лекарства си купих още на първата аптека, която видях при влизане в града и не стигнах до пазарската улица.
На връщане от 13:30 до 15:20 чакане на границата като на българска страна беше най-дълго висенето. Граничар ти гледа багажа, митничар ти гледа багажа......бележки, бележки.....
Сега ще чета назад дали сте обсъждали нещо за магазини за килими.

# 374
  • у нас
Актуални цени в Айдън може ли да споделите?
Самоцитирам се и отговорям. Тава джигер, кюфтета по 330 тл, газирани 50  тл, лимонада 60 тл, вода 15 тл.
На Лесово на влизане в Турция - Бг граница 4 мин, турска - 45 мин./към 7.00 часа/. На излизане - турска граница 2 часа, а българската 45 мин. Четири опашки на турската граница. Много, много румънски коли.

Общи условия

Активация на акаунт