На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 48

• 78 322
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
здравейте! Казват, че туршиите в Турция са супер. Някой от вас вземал ли е и каква?

# 91
Здравейте, как е пътя в момента от Ямбол до Лесово? Има ли някакви ремонти? Затворени участъци?

# 92
  • Варна
здравейте! Казват, че туршиите в Турция са супер. Някой от вас вземал ли е и каква?
Само люти чушки съм купувала на туршия. На нас много ни хареса. Не прекалено солена, не прекалено кисела, лютивото таман 😁

# 93
Миналата седмица пътувахме  до Одрин с автобус - да има ремонти по пътя ,доста неравен и доста друса./ за Лесово /става въпрос.

# 94
  • Пловдив
Здравейте, как е пътя в момента от Ямбол до Лесово? Има ли някакви ремонти? Затворени участъци?

Участъкът Елхово - Лесово е в ремонт. Движението не е спряно, поне днес не беше и опашките по пътя бяха големи.

# 95
  • София
Лютите чушлета са супер. Но съм взимала и такава туршия от зеле, зелени домати, карфиол и тн. Няколко пъти пробвах, на различни фирми взимах - ами адски солена е. Нямам проблем да е кисела (нали за тва е туршия), но щом съпругът ми каза, че му е солена и не става за ядене, значи е солена доста. Та след няколко опита се отказах. Взимала съм от малките буркани, взимала съм и от пластмасовите пет литрови бидончета, все фабрична от магазините. Така, че ако искаш да пробваш - вземи малка разфасовка и ако ви е тамън, купувайте по-натам пак.

# 96
  • Варна
Лютите чушлета са супер. Но съм взимала и такава туршия от зеле, зелени домати, карфиол и тн. Няколко пъти пробвах, на различни фирми взимах - ами адски солена е. Нямам проблем да е кисела (нали за тва е туршия), но щом съпругът ми каза, че му е солена и не става за ядене, значи е солена доста. Та след няколко опита се отказах. Взимала съм от малките буркани, взимала съм и от пластмасовите пет литрови бидончета, все фабрична от магазините. Така, че ако искаш да пробваш - вземи малка разфасовка и ако ви е тамън, купувайте по-натам пак.

Относно туршията - носят се легенди, че е мн. хубава, вкл. и защото се прави с някаква вода от някъде си (от някаква област), която я прави специална;))) Даже и по филмите не пропускат да си я покажат и да й направят скрита реклама.
Ами наистина е хубава,  хрупкава е. Това за солта също е вярно, и аз се пазя от супер солени неща, затова си мисля, че е възможно да се изкисва малко непосредствено преди консумация и се обезсолява.
И малко извън темата - в нашия супермаркет (СВА) сега гледам буркани, двулитрови май с турска туршия на фирмата Акцент, по 7 лева и нещо. Сега не знам от Турция с български етикети ли я внасят или я разфасоват в България. На същата фирма Акцент предлагаха и кисели краставички, пак турски (даже на промоция бяха по 1.99, но вече мина).  Еми мн. хубави бяха поне за мен.

# 97
  • 5 етаж в ляво
Благодаря за отговорите, относно запитването ми за червен пипер. Виждала съм и насипен, но той е поне три вида. Някой вземал ли е от този, който стои някак мазен и знаете ли каква е разликата между този - мазният и този, който не е. Относно дали е люто или не - знам кое да гледам. По- скоро запитването ми беше за червен пипер, от който вие сте доволни и да ми препоръчате. Ще взема този в пакет от Бим. Но налитам сякаш на този мазния, който се продава в магазина за ядки и бонбони на главната. Между другото от там си вземам ориз, черен пипер, кимион, сода и други подправки, но червен пипер не съм. Ако някой може да ми каже дали е вземал насипен червен пипер и от къде, ще съм благодарна.
за туршиите и аз съм любопитна. Вземала съм само люти чушки. От онези малките жълти. Ама много люти бе. Сега ще си взема такива, но не люти. Ям люто, ама тома отрова Disappointed

# 98
  • София
Ами наистина е хубава,  хрупкава е. Това за солта също е вярно, и аз се пазя от супер солени неща, затова си мисля, че е възможно да се изкисва малко непосредствено преди консумация и се обезсолява.
  За хрупкава - спор няма. Но това с изкисването не проработи всичките пъти, при мен. То не бе плакнене, то не бе киснене, ами не и не, свръхсолена си остана.
п.п. Лютите чушлета - тези, които са зелени, тънки и късички не са толкова люти, колкото тия тумбестите жълтите.

# 99
Как върви цената на екстра върджин зехтина в Одрин?

# 100
  • Варна
Благодаря за отговорите, относно запитването ми за червен пипер. Виждала съм и насипен, но той е поне три вида. Някой вземал ли е от този, който стои някак мазен и знаете ли каква е разликата между този - мазният и този, който не е. Относно дали е люто или не - знам кое да гледам. По- скоро запитването ми беше за червен пипер, от който вие сте доволни и да ми препоръчате. Ще взема този в пакет от Бим. Но налитам сякаш на този мазния, който се продава в магазина за ядки и бонбони на главната. Между другото от там си вземам ориз, черен пипер, кимион, сода и други подправки, но червен пипер не съм. Ако някой може да ми каже дали е вземал насипен червен пипер и от къде, ще съм благодарна.
за туршиите и аз съм любопитна. Вземала съм само люти чушки. От онези малките жълти. Ама много люти бе. Сега ще си взема такива, но не люти. Ям люто, ама тома отрова Disappointed

Това е Исот пипер, или урфа пипер. Сушен и се кисне в зехтин , има различни видове.
Родителите ми го харесват много, даже и сух си го ръсят. В ядене ,ако го ползвам, ми плуват люспи и съм го приключила /беля всичко,по принцип:)/ Иначе ползвам пушения в торбичка за подправки и после отделям.

# 101
  • София
Скрит текст:
Аз съм вземала насипен от едно малко магазинче, което се намираше някъде по преките, които са успоредни на главната -пазарна улица. За съжаление не мога да обясня точно кой е магазина, но ако тръгнете в горната част, успоредно на главната със сигурност ще минете покрай него. Малко магазинче със много насипни подправки в едни кошове (като плетени изглеждаха). Имаше и сапуни от магарешко мляко, различни етерични масла и други такива натурални продукти.
Специално за червения пипер имаше пресен и от миналата година. Ние взехме пресен и е много хубав. Цена не мога да ви кажа, защото тове беше миналата година, но за тогава цената беше много добра сравнение с БГ.
дано да съм успяла да Ви ориентирам

# 102
  • Sofia
Здравейте,предстои ми да купувам повече на брой кърпи и чаршафи за една къща за гости. Къде в Одрин може да се намерят и заслужава ли си според вас?

# 103
Така изглеждат личните карти с които не може да се премине границата ако пътуващия е пенсионер.
 Безсрочна и без надпис европейски съюз на тях.

Ето и от интернет снимка наложени една върху друга. Картата отдолу няма надпис ЕС - с нея не може да се мине ако е пенсионер.
И картата отгоре, на която вече пише ЕС и има знамето.

Моята лична карта е от вторият вид,със знамето и надпис ЕС,издадена през 2016 ,но безсрочна. Май трябва 2026 да я сменям,или още сега,в  полицията ли да попитам,не знам.Thinking

# 104
  • Варна
Как върви цената на екстра върджин зехтина в Одрин?

Ами в БИМ например видях в реклама, че 2 литра е 399, а 1 - 225. Това май е най-евтината оферта. Мисля, че при частните производители е доста по-висока цената.
Аз съм си купила 1 литър на тази цена, но още не съм го отваряла.

Общи условия

Активация на акаунт