Чуждоезикови обучения за заети лица по програма на БТ (2024-2027)

• 20 951
  • 500
  •   2
Отговори
# 240
  • София-Младост
Някой може ли да ми каже в какъв срок АЗ връща отговор на подадено заявление? Има ли законов срок ?
На позната и отговориха в рамките на няколко дни, да кажем 5. Подадено е миналата седмица.

# 241
Попаднах на Белл едюкуйшън и те са посочили италиански като опция при тях.

Учебен център Bell Education

Аз се бях записала при тях на немски и съм изключително разочарована от отношението им.

1. Искаха половината сума за обучението авансово, в случай, че не изкарам нужния брой присъствия.
2. Чаках ги 5 месеца да сформират група. Излъгаха ме, че ще започнат много по-рано.
3. След като решиха да започнат обучение на 6 месец не спряха да ми звънят и да ми пишат по Вайбър, въпреки че им казах, че нямам желание да се запиша в стартиращата група.
4. Не отговаряха на съобщенията ми в социалните мрежи, а само при обаждане.

Вече ме обзема ужас-явно всички доставчици по програмата са се настроили да вземат едни пари от ЕС по стар български обичай. Едни вземат пари отгоре, други не формират групи. Досега прочетох добри думи за Фарос, но италиански нямат 😞

@nezabravka_7 , Вие какво направихте с ваучера ? Използвахте ли го или се отказахте.

Някой беше писал по-нагоре за Интелектика, с доплащане от 200 лева - било си е "жива промоция" - сега искат по 420 лв на ниво, или за целия курс 3х420.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 18:08 от Illeana

# 242
Цитат
@nezabravka_7 , Вие какво направихте с ваучера ? Използвахте ли го или се отказахте.

Смених от "Bell Education" на "Кабината езикови курсове". Бях на един тестов урок и много ми хареса. Учителката поднасяше информацията на разбираем език. Видях че имат и запис на всеки урок. Може да се слушат непознатите думи. Също така не се купуват учебници и не искат нищо авансово. Ще започвам курс февруари.

# 243
И аз съм към кабината.ком, но нещата много се забавиха, направи ми впечатление, че се търсят преподаватели в джобс. Дали това е причината да не стартира курса.

# 244
Цитат

Смених от "Bell Education" на "Кабината езикови курсове". Бях на един тестов урок и много ми хареса. Учителката поднасяше информацията на разбираем език. Видях че имат и запис на всеки урок. Може да се слушат непознатите думи. Също така не се купуват учебници и не искат нищо авансово. Ще започвам курс февруари.

В Кабината преди няколко години си заплатих немски, преподавателката беше много мила,  но това препускане в нивата и уроци в събота и неделя ми дойде в повече.
 Успех на Вас!
Споделете след време как върви, може да им дам нов шанс.

# 245
И аз съм към кабината.ком, но нещата много се забавиха, направи ми впечатление, че се търсят преподаватели в джобс. Дали това е причината да не стартира курса.

Звъннах им преди да се запиша. Преподавателката по немски е същата, която е на записите. Причината за забавянето по-скоро е, че нямат достатъчно желаещи за групата.

# 246
Аз съм немски от А2 към Фарос отскоро, но и с мен никой не се е свързал.
Може ли да ми кажете на кой телефон звъните и успявате да се свържете с тях?

Здравейте, Aila, виждам, че сте записали немски от А2 във Фарос. Вие какъв входящ тест направихте и школата Ви ли Ви го изпрати преди заявяване на ваучер?
На сайта на Фарос има линк към Google Forms с входящ тест по английски PHAROS SCHOOLS PLACEMENT TEST - ENGLISH, но не намирам такъв за немски.
Тестът за ниво конкретно за А1 за допускане до А2 ли е бил или покрива и по-високи нива? Притеснявам се да не ми излезе А2 или B1 и да стане проблем.
На кой телефон или имейл комуникирахте с школата преди започване на курса?
Виждам посочени следните данни за контакт на сайта със списъка с доставчиците на курсове, но прочетох в темата, че имало мобилен телефон?
Информация за връзка: бул. Витоша 65, София, prchr@pharos.bg, 029801073, Иво Стефанов Чакалов

Бих искала да се запиша на немски А2 към Фарос. Видях, че някои от вас вече посещават курсове при тях. Името на доставчика СИГМА-ФАРОС-12 ли е?
Доколкото разбирам преди да заявя ваучер ще е нужно да направя входящ тест за ниво, тъй като искам да започна от А2. Тестът към конкретната школа ли трябва да бъде?
След като се свържа с Фарос и ми изпратят тест за определяне на ниво, после трябва да прикача резултата в края на формуляра при приложени документи ли? Доколкото разбирам тогава вече ще мога да кандидатствам за ваучер? Виждам маркирано с * "Преминат входящ тест за определяне на ниво" и предполагам, че няма да мога да подам формуляра без него.
Моля, някой да провери дали адекватно съм попълнила частта от формуляра, показана на скрийншота.

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 12:18 от Aelin2025

# 247
  • София
Не съм правила тест. Посочих си А2 и отбелязах, че съм правила мисля тест. Одобриха ме и си уча вече. Междувременно звъннах, питах за тест, пратиха ми, но така и не ми остана време да го направя, а той курса започна.
Като цяло съм доста доволна дотук. Два пъти седмично ми е идеално, учителката се старае, макар да се учи и тя с нас как да преподава, но все от някъде трябва да се започне.
Единствено изобщо не съм доволна от избраната система и учебници. Не знам дали школата ги избира или е от програмата. Ние сме по Exact für dich.
Подходящо е за гимназисти, дори и за тях има доста по-добри варианти бих казала , но не и за възрастни работещи хора.

# 248
  • 🌊
Еxact für dich е кошмарен на граматика. Отначало изглежда страхотно с " О, 1 страница граматика", но е толкова недостатъчно. Супер сбито, дадени някакви примерни, но защо се случва по този начин е обяснено супер оскъдно и си търся информация другаде.
Има ли вече отказали се? При нас има няколко.

# 249
Някои да учи испански от А1?
Записах през ноември в Александър и до днес нищо...чакам сформиране на група.

# 250
  • София
Еxact für dich е кошмарен на граматика. Отначало изглежда страхотно с " О, 1 страница граматика", но е толкова недостатъчно. Супер сбито, дадени някакви примерни, но защо се случва по този начин е обяснено супер оскъдно и си търся информация другаде.
Има ли вече отказали се? При нас има няколко.
Нямам представа дали има отказали се. Помолих преди няколко урока учителката да пусне нейният списък с присъствали декември месец, обеща като мине януари също да пусне такъв. Честно казано основно проверих дали нейният списък съвпада с моите спомени и не съм гледала подробно останалите колко често са били на линия.
Иначе за учебната система аз визирах най-вече темите, че не са особено подходящи за възрастни хора, но да граматиката е на много ниско ниво и почти не е засегната. Добре, че си имам от предишни курсове и граматика и различни помагала и от тях си допълвам или сверявам различни неща.
За съжаление учителката е задължена да спазва определена програма и темпо и макар да има желание, няма как да се отклонява прекалено и да отделя много време за да обяснява на необходимото ниво всичко. Отделно тъй като почваме от  А2 всички в по-голяма или по-малка степен имаме някакви проупски и тях също тя няма време и възможност да навакса. В интерес на истината на моменти съм изненадана от нивото, което се изисква за някои неща на А2 курса, като то е е по-високо от очакваното от мен.
Като цяло мисля все пак мисля, че правилно съм преценила лично за мен и съм избрала нивото. Не съм начинаеща, но определено не съм и за В1, макар да съм го минавала преди години.
Има и приличен брой думи, които се налага да уча или да си припомня, което също леко ме изненада.
Започнах да ги въвеждам в Quizlet, доста е удобно и си го ползвам докато пътувам, с флашкарти най-вече да ги преговарям.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 00:50 от Aila

# 251
  • 🌊
За учебниците аз се радвам поне, че сме по нова програма, защото имаше други, които са със стари учебници където се споменават дискмени, касетофони... а аз искам да говоря нормален за времето ни немски.
Иначе в учебника не стига, че е за ученици, но имаше и "Попитайте съученика си дали дядо му е умрял" или нещо подобно със същия заряд, което директно прескочихме. Или хора на по 30-40-50 години да се налага да се разпитваме "Ти през уикенда играеш ли си или пишеш домашни".

# 252
  • столицата
ЧЕбураша, играя Simple Smile

# 253
Привет, от 8 започва курса в Кабината за начинаещи  по английски.

# 254
Аз имам ваучер за Фарос от ноември за А1 по немски, понеже заради голямо забавяне от агенцията за преиздаване на ваучер, защото и Кабината са мошеници и чаках 4 месеца за да кажат, че няма да има групи, изтървах групата но немски от 28.11.24 Писах им да ми разгледат по-бързо молбата, помолих ги, обясних каква е причината, отговориха ми, че не ги интересува с 1 дума. С един ден по-рано да ме бяха одобрили, щях да хвана ноемврийската група. От Фарос ме успокоиха ме, че на 03.12.24 ще има втора група по немски А1, ама я отмениха, естествено! Та от Фарос ме увериха, че ако има група ще ми се обадят, не знам да вярвам ли, вече 3 месеца нищо...Сагата ми с обучението с ваучер ще стане 1г през месец май, вече се отказвам и нямам очаквания, ако стане, стане. Всичко е подигравка. Благодаря, че ме изчетохте 😁

Общи условия

Активация на акаунт