Турски Филми и Сериали - Обща тема - Тема 18

• 63 146
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
значи няма да има шербета в петък?

Шербета по принцип все се цепи от такива неща и винаги си дава епизод ще се види какво е.

# 106
абе не се знае, ако е толкова сериозно едва ли биха пуснали сериалите в петък.... засега тези днес не се излъчиха

# 107
абе не се знае, ако е толкова сериозно едва ли биха пуснали сериалите в петък.... засега тези днес не се излъчиха

Господ да им помага ,че друг не виждам кой може. То не бяха земетръси , пожари сега пак атентат.
Направо е страшно повече от страшно. Дано е последно!

# 108
дано се оправят, хем имам мерак да пътувам до истанбул нещо все става

# 109
https://epicenter.bg/article/Erdogan-za-atentata-v-Turtsiya--Ima … raneni/364748/7/0

Тук е написано за атентата, не е случаен атентат, а срещу държавна компания, важна за отбранителната индустрия на Турция. 4 жертви, 14 тежко ранени, 3 от тях в тежко състояние.

Жалко за загиналите и пострадалите, но пък 3-дневен или повече траур за многомилионна Турция ми се вижда малко много. Още повече, че Ердоган е сложил ограничение върху медиите за отразяване на събитието.

Колкото до промените на излъчване на Ветрения хълм /не го гледам и не знам какъв е/ и това евентуално да е заради "Плен" направо е свръх глупост /ако това е причината/. Няма по-глупав сериал от този - не го следя но телевизора работи и ми е като фон, но какво представлява една серия - музика, погледи, реминисценции на реплики от 5 епизода назад, но това се повтаря във всичките следващи епизоди, диалог - нула, изречения от 2-3 елементарни думи /може да се ползва за изучаване на турски език, но не са толкова богати на значение/. Излъчените епизоди сумарно са около 900 ч. екранно време - за мен загубено време. Не знам защо от БТВ са купили този сериал или са купували "на килограм" лента, хах.

# 110
Здравейте, момичета.

Пожелавам на нашата съседка да се възстанови бързо от поредния акт на терор и агресия. За съжаление в Турция тези неща не са прецедент, животът там никак не е лесен. Този акт е плод на конфликтите вътре в самата държава. Които можем да се надяваме да бъдат контролирани и ограничени, поне в името на невинните хора.

Пускам днес нещо и за феновете на Джемре и Алперен:

"Джемре Байсел и Алперен Дуймаз, популярните главни актьори от сериала Leyla- Hayat Aşk Adalet, ще се появят в списание „HELLO“ през следващите дни."

И малко снимки зад камера на Лейля💫

# 111
Я, да сложа и един Джан - Сандокан!

# 112
Малко встрани от сериалите, но с интерес очаквам филма "Мария" с Анджелина Джоли и Халюк Билгирен.
Ето официалния постер.

На 11 декември по Netflix .

В тази връзка да попитам знаете ли други чуждестранни филми, в които участват турски актьори.

Аз съм гледала само още един такъв "Сезонът на носорозите" с участието на. /вижте снимките/

# 113
От Бирсен:

Флаш развитие в света на телевизионните сериали... Бордът по конкуренцията започна разследване срещу Med Yapım и Ay Yapım.
 В края на миналото лято Конкурсният съвет извърши едновременна атака срещу продуцентски, дистрибуторски и дигитални компании и компании за управление на актьори, които предоставят съдържание на телевизионните сериали и филмовата индустрия.

Стартираното от Съвета по конкуренцията разследване на телевизионните сериали и филмовата индустрия миналия месец удари индустрията като бомба. В рамките на разследването представители на Борда по конкуренция извършиха едновременни проверки в някои производствени, дистрибуторски, мениджърски и дигитални компании, иззеха компютри и телефони и извършиха проверка. В рамките на разследването, проведено по сигнали за нарушения на правилата на конкуренцията по отношение на телевизионните сериали и филмовата индустрия, дистанционният достъп до телефоните на някои ръководители, които не са били в компаниите си по това време, също беше посрещнат с изненада.

Бордът по конкуренцията също поиска информация за договори от много производствени и управляващи компании за последните години. Хиляди документи бяха сканирани и решението беше обявено днес. В днешното си изявление Бордът по конкуренцията обяви, че е започнало разследване срещу Акционерно дружество за телевизия и филми Med Yapım, Акционерно дружество за производство и производство Ay Sanat, Акционерно дружество за телевизия и филми MA Distribution, Акционерно дружество Yek Teknoloji Pazarlama,  Акционерно дружество Key Networks Holding.

Да видим какво ще излезе от всичко това.

# 114
За какво ги разследват за далавери ли ?

Иначе имам питане за "Плен" Не го следя редовно и съм пропуснала някой неща.  Сестрата на главният герои беше убита и той обвиняваше мацката до него и я тормозеше..
Тя стоически търпи не само от него.  Ей, тук ми идеше да я шамаросам да се освести.. Сега гледам по тв че вече е променил отношението държи се много добре чак леля й издири и тя много се радва. Той че е влюбен влюбен е и тя също.  
Явно е разбрал, че тя няма вина и как се е случило това ? Има една с едни джуки играе го гаднярка дето е влюбена в главният ,ама той не й обръща внимание. Та го подкокоросваше и той я слушаше.  Дали е още така? Предчуствам че тая нова леля няма да е читава.  Съжалявам не съм запомнила още имената ,но има една героиня с едно сладко детенце ,където некъв бандит я изнудваше да се омъжи за него за щастие не успя и любимият й я спаси. 
По въпроса за продажбите повечето вървят в пакет и така ги купуват и тв. Предполагам ежедневните  сериали се продават  евтино и самите те нямат много разходи при заснемане ,щото и не играят и чак такива известни актьори. Снимат в хубави къщи иначе.

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 17:16 от femmi2

# 115
Феми, за нарушения на законите за конкуренцията в сектора на телевизионните сериали. Монополни практики и ограничаване на конкуренцията при международното разпространение на местни сериали. Поне от това, което прочетох като информация.
Като цяло май се опитват да ударят дизи индустрията силно. Ама ще видим какво ще излезе, де.

"Първи и последен“ с участието на Хазал Субаши и Улаш Туна Астепе е по BluTV днес!

# 116
За какво ги разследват за далавери ли ? Изненадана съм че точно тези продуцентски турски компании.

Иначе имам питане за "Плен" Не го следя редовно и съм пропуснала някой неща.  Сестрата на главният герои беше убита и той обвиняваше мацката до него и я тормозеше..
Тя стоически търпи не само от него.  Ей тук ми идеше да я шамаросам да се освести.. Сега гледам по тв че вече е променил отношението държи се много добре чак леля и издири и тя много се радва. Той че е влюбен ,влюбен е и тя също. 
Та явно е разбрал че тя няма вина ама как се е случило това ? Има една с едни джуки играе го гаднярка дето я влюбена в главният ,ама той не и обръща внимание.
Та го подкокоросваше и той я слушаше.  Дали е още така ? Предчуствам че тая нова леля няма да е читава.  Съжалявам не съм запомнила още имената ,но има една героиня с едно сладко детенце ,където некъв бандит я изнудваше да се омъжи за него за щастие не успя и любимият й я спаси.
По въпроса за продажбите повечето вървят в пакет и така ги купуват и тв. Предполагам ежедневните  сериали се продават  евтино и самите те нямат много разходи при заснемане ,щото и не играят и чак такива известни актьори. Снимат в хубави къщи иначе.

Той изгледа клипа на лаптопа на Нихан.
На него се вижда как Нихан се осъмнява и изхвърля сладкишите в кошчето, викат Нихан да отиде при пациентите ѝ.
Нейната колежка медицинска сестра се възползва от отсъствието ѝ и слага отрова в кафето.
Орхун изгледа целия видеоклип и чак тогава осъзна, че Хира няма вина.
За съжаление, Еда ще намери видеоклипа, ще го изтрие и дълго време Орхун няма да може да докаже, че Хира е невинна.
Неговите хора успяват да възстановят видеоклипа и го пращат по телефона.
Относно лелята, тя ще излъже, че Хира е убила Нихан.
Афифе чува това и вдига скандал на Хира и започва да я удря.
На по-късен етап ще се разбере, че лелята има пръст в смъртта на родителите на Хира; и че нейното богатство е придобито по нечестен начин. Лелята ще отиде в затвора и там ще се самоубие.
На по-късен етап се появява Селим - синът на Саадет, и той решава да отмъсти като отвлече Афифе и инжектира отрова в тялото ѝ.
Афифе ще е в окаяно състояние и ще се наложи кръвопреливане. Хира се оказва, че е има универсална кръвна група и дава кръв за Афифе.
Относно Еда и Перихан - Еда ще пререже спирачките на колата, в която са Хира и Орхун.
Докато Еда говори по телефона с майка си, не вижда колата, преминаваща близо да нея, и е блъсната от кола. Еда умира в болницата.
Перихан изпада в много тежка депресия след смъртта на Еда и Ведат.
Психоложката, която ще се грижи за Перихан, ще е вманиачена по Орхун и ще се опита да убие Хира.

# 117
Това не е нещо ново, Бирсен още януари писа, че продуцентите на AY Aypum и Med Yapım играят задкулисно и ги обвиняват в нелоялна конкуренция. След 10 месеца очевидно се стига до съд.

https://www.instagram.com/1birsenaltuntas/p/C2fp5GfIpIG/

1birsenaltuntas
Имаше голяма криза между продуцентите на турски телевизионни сериали в Маями

Имаше напрежение между турските продуцентски компании на Content Americas Fair, който се проведе след организирането на турската драматична гала, където в понеделник вечерта се срещнаха водещи представители на световната индустрия в Маями.

Турската драматична гала вечер, проведена в Маями в понеделник вечерта, беше подкрепена от Генералното консулство на Република Турция в Маями и Турската търговска камара, а също така беше спонсорирана от Turkish Airlines Телевизионната и развлекателната индустрия се срещнаха на Content Americas Fair. Докато всичко вървеше добре, презентацията от една страница, подготвена от Madd Entertainment, дистрибуторската компания, основана от MedYapım и Ay Yapım, за чуждестранни купувачи на сериали привлече реакцията на други турски продуцентски компании.

„Те го пуснаха като телевизионен сериал без потенциал за продажби“

Madd Entertainment в своята презентация използва визуалните изображения на телевизионни сериали на други местни продуценти, за да подчертае собствените си телевизионни сериали „Hudutsuz Sevda“, „Yabani“, „Kirli Sepeti“ и „ Şahane Hayat” на панаира и представи „Red Goncalar“, „Sandık Kokusu“, „Hide Me“, „Sapphire“, „Wishing Stone“ и „Bambaşka Biri“ като телевизионни сериали без потенциал за продажби.

Твърди се, че тази презентация е била използвана както на срещи, така и изпратена като съобщение в WhatsApp до представители на чуждестранния сектор за информационни цели. Това разгневи други продуценти, че използват сериалите им за клеветнически цели. Разбра се, че някои производители, които заявяват, че тази ситуация не отговаря на етиката на конкуренцията, се готвят да отнесат въпроса до съда.

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 16:50 от midnight__sun

# 118
Да, в статията й пишеше, че всъщност предварителното разследване е започнало миналия месец. В момента тече същинското срещу тези компании и решенията за разследване ще се предоставят на обществеността след нотифицирането им. Сигналите датират от доста време преди това, за да стигнат до тук със сигурност.

Още едно съобщение от нея (Бирсен). За тези, които чакат днешните продукции.

"Тази вечер няма да има нови епизоди от сериали. Причината са ниските приходи от реклама... Тъй като не може да се събира реклама, за да се покрият разходите за епизод, ще се правят повторни излъчвания.

# 119
Не вярвам Фатих Аксой и Керем Чатай да не се борят имат влияние и пари ще си наемат най добрите адвокати.  

Мимчи, благодаря за отговора. Доста неща ще се случат. Не ми пречи да знам действието и да гледам пак ми е интересно. Значи познах за лелята, че не й е чиста работата и психоложката   ще изперка от любов. Още един въпрос Хира и Орхун ще създадат ли истинско семейство с дете.  При тях това се случва от въздуха сакън да не се целунат и правят любов че грях.
Иначе изгарят от желание.. това се отнася по принцип за ежедневните дизита.

Нали заради траура нямаше да има сериали, сега се оказва заради кризата. Сериозно е положението в дизи сектора.  

Общи условия

Активация на акаунт