💙 Къванч Татлъту- минали и бъдещи проекти, партньори, семейство - тема 117 💙

• 24 457
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Ще ги гледам непременно!  Hug
Ето и значението на името Ефе
Първото значение на името Ефе, което е масово предпочитано за мъжки бебета, означава храброст.  Други значения на името Ефе, което има много красиво значение, което може да бъде предпочитано за момченце, означава Мерт и смелост.  Това име, което е често предпочитано особено в Беломорския регион на нашата страна, носи и значението на добродетелен човек, човек, чиято същност е една и съща и който винаги стои зад думата си.
Името Ефе споменава ли се в Корана?

Името Ефе, което има много красиво значение, не се появява в нито една сура или стих в Корана.  С други думи, името Ефе не се споменава в Корана.

Какво е значението на Efe TDK в речника?

Тъй като името Ефе е име от турски произход, значението му също е включено в речника на Асоциацията на турския език.  Значението на името Efe в речника на TDK е голям брат.  Друго значение се обяснява като опитен човек, който ръководи.
Имена, съвместими с името Efe

Името Efe е много красиво име, което може да се използва самостоятелно.  Някои родители обаче може също да предпочетат съвместими имена.

Черти на характера на името Efe

Името Ефе се обяснява като храбър, храбър и храбър човек по смисъл, а чертите на характера му също са такива.  Хората с името Ефе са безстрашни и обичащи предизвикателствата хора.  В същото време имат бащинско отношение.  Те имат напътстващо и мъдро отношение.  Обичат да правят неща за хората около себе си и да им помагат.  Те също са активни хора.  Те могат да се справят с няколко задачи едновременно.  Те отдават голямо значение на семейните връзки.  Имат голямо любопитство да учат и откриват нови неща.  Те са приятелски настроени хора.

# 91
Айре Heart Eyes благодаря ти за споделеното! Kissing Heart Ами не зная ... все си мислех, че и двете му имена Курт Ефе имат някаква сантиментална връзка с тези две роли- Курт го свързвам с началото на връзката им с Башак, а Ефе с филма Thinking Всъщност нямам идея, само КБТ си знаят, здравичък да им е и да ги радва! Heart

Пепи, благодаря и на теб за споделеното! Kissing Heart
Аз пък съм пълната ти противоположност, плача и на филми и на книги Stuck Out Tongue Closed Eyes А този филм специално го гледам винаги през сълзи ... толкова ми е мъчно за родителите на такива деца, защото зная от опит колко е трудно да ги гледаш само 6 часа на ден, очите ми изтичаха да ги следя, защото са непредсказуеми, а те трябва да се грижат за тях цял живот Cry Наистина на никого не го пожелавам! Прелестни деца са, гениални в някои отношения, но е адски трудно!
Терзи, невероятна си, благодаря ти! Kissing Heart
Нези, от сърце ти благодаря за прочувствения ти коментар за филма, почувствах наистина усещанията ти! Kissing Heart Само с няколко изречения си предала всичко, евала! Hands Clap
Цитат
Един прост, хуманен филм с много ясно послание, което е предадено с честност, искреност и финес и следователно филм, който няма как да не  докосне сърцето ти,
да не предизвика сълзи в очите и да не те остави с усещане за топлина, надежда и евентуално нова гледна точка към живота.
Каква история за баща и неговия син!!!
Каква роля на Къванч!!!
На баща, чието  сърце не познава граници!
Благодаря ти и за хубавите думи за Къванч! Ние отдавна не гледаме красотата му, когато го гледаме го правим, защото знаем какви емоции ни предстои да изживеем с всеки негов герой, защото той винаги влага всичко на каквото е способен Heart
Аз бях толкова разтърсена като теб, когато гледах " Хартиени животи " , и на него плаках. Имаме си любимци, които заслужават всяка отделена минута от времето ни, за да ги гледаме, защото работят здраво и със сърцата си Heart
Благодаря ти за значението на името Ефе Flowers Hibiscus
Айре Heart Eyes споделям написаното от теб до последната буква Kissing Heart
Да ви споделя още позабравени нещица от архива Smile
Скрит текст:
Цитат

Цитат
Март 2005.
* Какво правите, за да изглеждате толкова красив ?

- Не правя никакви излишни усилия. Правя това, което всички останали правят. Не се притеснявам да изглеждам по-добре. Опитвам се да използвам това, което Бог ми е дал.

*Възползвате ли се от ползите от козметиката? Какви продукти използвате?

- Използвам шампоана на Себастиан. Понеже винаги се връщам от снимачната площадка с грим, не си лягам без да се измия или изкъпя. Честно казано, не използвам много грим. Използвам и Д. дакс за коса вместо гел и спрей.

*Имате ли навици, от които не можете да се откажете, например спа, масаж, сауна?

- Два дни в седмицата определено ходя на сауна и на масаж. Всъщност на мен ми трябва само топъл басейн, сауна, студен душ и ледено студена солна вана.

*И преди сте играл баскетбол, имате сертификат за плуване, играете скуош... Колко често тренирате?

- Тъй като никъде не мога да намеря баскетболни игрища, не мога да играя баскетбол. Но там където съм намирал не пропускам възможността да играя. Все още играя скуош. Преди се интересувах от далечноизточни бойни спортове и имам успех, направих пълен контакт. Обичам да се занимавам с бойни изкуства. Основно като се събудя сутрин, подготвям тялото си за деня чрез разтягане, отнема 15-20 минути. Правя лицеви опори и клякания преди лягане вечер, с изключение на дните, в които съм наистина уморен.

*На диета ли сте? Имате ли някакви тайни за хранене?

- Не съм на диета, но внимавам какво ям. Опитвам се да се храня здравословно. Колкото по-здравословно е храненето ви, толкова по-здрава става кожата ви. Не ям много пикантна храна, защото се отразява върху кожата ми. Понеже животът ми е толкова разхвърлян тези дни, не мога да обърна много внимание на кожата или храната си. Смесвам мед и прашец и след хранене ям по една чаена лъжичка. Държи ме бодър и ме предпазва от възможни заболявания. Също в студено време смесвам меласа с чаша вода и пия. Цял ден съм като загрята фурна.

* Започнахте ли да обръщате внимание на всички тези неща, след като станахте най - добър модел или винаги сте били толкова внимателен?

- Преди това не се грижех особено много за външния си вид и кожата си, но след като влязох в тази професия, трябва да внимавам. В края на краищата ние носим отговорност за нашите тела. Следя за лицето си. Защото колкото по добре се грижа за лицето си, толкова ми е по- изгодно, за да работя.

*Каква според вас е границата за поддържането на един мъж? В кой момент става женствен?

- Не ми харесва, когато човек твърде много се грижи за себе си и постоянно ходи на процедури. Разбира се, това е моето мнение. Аз например не си правя маникюр или педикюр. Не ми се налага.
* Знаете, че сега и мъжете ползват епилация...

- Уважавам тези, които го правят, но не го прилагам за себе си. Трябва да направя нещо като да поддържам кожата си чиста и да предпазя състоянието на лицето ми от влошаване. Правя за това каквото е необходимо. Но, скубането на вежди, обезкосмяването не ми харесва.

*Ще направите ли нещо, за да предотвратите стареенето? Например използването на кремове против бръчки ...

- В живота ми не са кремове против стареене, да кажем: аз съм човек, който предпочита да използва напълно натурални растителни продукти. С напредването на възрастта, естествено се появяват бръчки по лицето и тялото ни. Вместо да използвам продаваните неестествени продукти, бих искал да получа помощ от някой, който познава целия бизнес, изключително е запознат с растенията и получава нещо добро от смесването им. Защо не?

*Какво мислите за мъжете, които си правят пластична операция?

- Без коментар ... Някои може да го правят, но аз съм против такива неща. Всъщност съм противник на естетичната хирургия, освен ако не се налага здравословно да се ползва. Не мисля, че е добре да се правят промени в тялото, което Бог е създал. Трябва да знаете как да сте щастливи с това което имате. Иначе няма живот. Това е краят. Не е възможно да се отървете от всички недостатъци. Никой не може да бъде перфектен ! Човек трябва да може да се радва на това, което има. Не можеш да бъдеш щастлив само с естетиката. Много съм доволен от това, което съм, нищо, че и аз имам някои части от мен, които определено не са перфектни.

*Има ли моменти, когато не обичаш себе си?

- Когато се погледна в огледалото, никога не си мисля - " О, толкова съм супер, Бог ме е създал с грижа. " Нямам такива претенции. Обичам себе си колкото всички останали. Когато се погледна в огледалото без мания за величие или самоомраза: “Имам добра външност, как да я използвам по-добре, как да се усъвършенствам? “

Срещнахме се с Kъванч Taтлъту в центъра за красота Mylker Yavrutürk в кафе Gitane и отидохме на малка обиколка в помещенията за грижа на лицето. Специалната спа маска Tagyan Natura, следва обичаите на Dldin, насърчавайки влагата и хранителните вещества. Бакоми за кожа, направени с продукти на Mary Cohr и завършени с овлажнител. Къванч излезе от процедурите с много свежо изражение и се отпусна. След като направи първия си маникюр при нас, Kъванч реши да си прави редовен маникюр след тази фотосесия и въпреки че няма нужда от отслабване за поддръжка, от любопитство изпробва възможностите на уреда за отслабване Starvac. Много се изненада да види как работи това устройство.
[/color][/size]
А преди малко една приятелка ми сподели видео, което Брайън е изровил от архива им, да не види от мен Stuck Out Tongue Winking Eye Посмях се добре как са си комуникирали в студиото Smile Ако на някой му е интересно, ето го:
Скрит текст:

# 92
  • AMS

Привет, мили дружки!!!
Благодаря за новостите, преводите, коментарите и реакциите!!!

Тези снимки на Къванч, Башак и Ефе с лозето
ме върнаха назад в годините.
Наясно съм с рязането, копаенето,  пръскането, гроздобера,
както и с правенето на виното ...
А за гроздобера се събираха мало и голямо да помагат.
Не е лесна работа.
Не е - боцнеш пръчка - пиеш вино, както казваше баща ми.

Та като го ударихме на спомени и архиви >>>

Дружкииииииииииии!!!
 Купих билета за
 първата прожекция
 на 15.02.2018. от 11:50.
 Hadi be Oglum >>>

Спокойно, дружки!!!
 Филмът е много хубав!!!
 HbO ( +12 ) - 112 минути.

Това което ме впечатли е че няма никакво насилие!!!
 Пълен контраст и с рекламите на американските екшъни,
 които 10 минути преди филма, тресяха киносалона.
 HbO започва и завършва с много красиви картини.
 На фона на бумтенето и бученето на американските,
 звукът във филма е много чист и приятен.
 Началните кадри -
 Късна вечер на брега, песента на щурците,
 пукането на огъня, Али пали цигара, чува се плач на бебе и той скача.

Отлична игра на Алихан. Едно дете, което е толкова динамично
 и е като живак в другите си роли, тук няма и една реплика.

Къванч е с цялата  палитра на таланта си.
Нито е плейбой, нито е дързък, нито е гневен.
Без всякакво лустро, много добър, красив, плуващ в свои води.
Новото, което показва  - откровеност, наивност, смиреност и търпение.

Всъщност Али  отглежда сам сина си.
Разплака ме.

Обърнете внимание на връвта.
 Тя свързва ръката на бащата и ръчичката на детето >>>

Най-драматичния момент, за мен, беше когато
Али спаси сина си, но загуби баща си.
Подскочих от този вик - Бабааааааааааааааа

В HbO Къванч е от първия до последния кадър.
 Филмът ми донесе спокойствие.

Много хубава музика на Feridun Düzagaç
 Удоволствието беше мое.

# 93
Айре, Фенче, благодаря ви! Hug
И още един много важен аспект от филма е как обществото (не)приема тези деца и как учи децата си да общуват с тях.
На острова, където ходим през лятото идват две такива дечица, всяко с неговите особености, но никога не съм видяла такова отношение към тях, каквото беше показано във филма.
Благодаря ви,че споделихте и за "Хартиени животи ". Това също е филм, който те хваща за гърлото и не те пуска дълго.
Браво и на Чаатай, и на Къванч, че не се страхуват да излязат от зоната си на комфорт и да ни покажат и такива запомнящи се герои и истории!
Diva, страхотно описание и страхотни гифчета!
Завиждам ти,че си гледала филма с добро качество и на голям екран!

# 94
Момичета, писах,писах и ми падна батерията 😭😭😭

Диве, благодаря за споделеното от премиерата на Хайде, сине 😘 Направо почуствах вълнението и щастието ти.

Най -любимото ми изпълнение на песни от Къванч заедно с Feridun Duzagac, от празника на Мави по случай десет години от съвместната работа с Къванч.

Мога да гледам до безкрай ❤️

Нези, когато излезе Хартиени животи почти нямаше обсъждане в тогавашната тема за Чачо. Реално по подробно обслужване имаше тук в нашата тема 😛

Фени, спомням си, че Башак беше обяснила подробно защо са избрали това име Курт Ефе. Трябва да потърся в старите теми, за да си припомня 🤔

Хубава вечер, момичета 🤗🤗🤗

# 95

Нези, когато излезе Хартиени животи почти нямаше обсъждане в тогавашната тема за Чачо. Реално по подробно обслужване имаше тук в нашата тема 😛

Pe, ето за това много харесах вашата тема! Защото тук нещата се обсъждат.
Колкото до това, което казваш,не знам как да го коментирам...
Скрит текст:
не съм била там по това време, но не съм много учудена, че не е имало обсъждане...
Много обичам един виц:
"Прибира се един мъж пиян вкъщи, жена му готви и не му обръща внимание. Той и казва:
Тука аз съм шефа, ще ме слушаш, когато говоря!
Тя го треснала с тигана по главата и той паднал на земята и заспал.
Дошла съседката, видяла заспалия на земята мъж и попитала защо спи там.
А жената отговорила:
А, бе, той е шефа, ще спи където си иска!"
Ако мога да перефразирам:
Те са фенове, ще си правят каквото си искат! Ние сме само "пишман фенове".
Neutral Face

Лекичка, момичета! Hug

# 96
Диве, много ти благодаря ! Kissing Heart Помня как се вълнувахме след твоето споделяне за филма, късметлийка си, че имаше удоволствието да го гледаш на голям екран! И първа от нас Hands Plus1 Благодаря, че ни припомни филма с прекрасни гифчета! Hands Clap
Нези Kissing Heart
Цитат
И още един много важен аспект от филма е как обществото (не)приема тези деца и как учи децата си да общуват с тях.
На острова, където ходим през лятото идват две такива дечица, всяко с неговите особености, но никога не съм видяла такова отношение към тях, каквото беше показано във филма.
Извинявам се, че ще попиша повечко по тази болна за мен тема, това беше една от причините, заради които избрах да се възползвам от правото ми на ранно пенсиониране, не съм извънземна все пак.
Скрит текст:
Въпреки повишеното внимание към темата за аутизма в последните години, и усещането, че обществото се отнася с повече разбиране към децата с аутизъм, все още съществуват някои устойчиви убеждения, че тези деца са болни. Не, не са болни и интелигентните хора разбират, че те са просто различни от останалите деца. Въпреки, че голяма част от децата от аутистичния спектър имат когнитивни проблеми, малък % от тях притежават от средна до гениална интелигентност и редки, специфични умения, като способността да свирят на пиано, напълно по слух, както ни беше показано във филма или да научават сложни математически формули, макар да не могат да пресичат сами улицата или да се съобразят как да се облекат според времето навън. Често тези деца изпитват затруднения да контролират емоциите си, това също много добре ни беше показано във филма, както и неумението да гледат в очите човека срещу тях. Много от тези деца изпитват затруднения що се отнася до въображението, но могат да бъдат изключително идейни относно нещата, които са им интересни, и това също ни го показаха, изобщо много добре се беше запознал и подготвил екипа . Ами какво друго мога да кажа ... просто трябва света да ги приема такива, каквито са, защото с всяка година тези деца се увеличават. А нашите държавници за голямо съжаление ги неглижират, закриха помощните училища и ДГ, където за тях се грижеха специалисти и си измиха ръцете, като прехвърлиха отговорността на учителите в ДГ и училища, които не са си избрали на времето специалност дефектология, че и не по 1, а по 3, 4, че и вече до 5 такива деца сложиха в група от поне 30 деца! С един учител! Който не го е изпитал, няма да може да ме разбере за какво става дума, ставаш разноглед кое от тях първо да обгрижиш, а Господ ги пази останалите деца! Че и да ги подготвиш за училище трябва. Е, ходихме на разни курсове, но пак няма как да им осигурим цялостна подкрепа, липсват и условия за специфичните нужди на такива деца. И естествено, налага се родителите да се борят сами, да дават луди пари, за да помогнат на децата си, защото два пъти в седмицата за 30 минути работа с ресурсен учител, психолог и логопед изобщо не е достатъчно ... И пак на нас се падаше да пишем протоколите, а бе не искам да си спомням даже! Много съм мислила на какво се дължи това непрекъснато покачване в бройката им, дали на некачествената храна, на генетични аномалии, или защото сега жените раждат доста късно, доста често ин витро, по мои наблюдения именно деца родени по този метод са най- много с подобни проблеми, не зная в какво точно е причината, но е неоспорим факт, че броят им расте с всяка година.

Пепи, напомни ми, моля те, изобщо не го помня  Thinking
Цитат
спомням си, че Башак беше обяснила подробно защо са избрали това име Курт Ефе.
Скоро бях припомняла тези видеа, Киво пее от душа и с голям кеф песните на Феридун Heart
Айре Heart Eyes благодаря ти за гифчето! Kissing Heart Да, все пак е поканил и приятели на рождения си ден ашкъма, но не вярвам да са само Йозге и мъжът и. Дано някой сподели още снимки!

Лекинка, дружки! Hug

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 23:49 от queen_fenka

# 97
Леле, леле 🫣 написала съм обслужване, вместо обсъждане 😂

Нези, но не съм съгласна с написаното от теб в по предишния ти пост. Аз всекидневно общувам с деца като Ефе. Искам да ти кажа, че останалите са изключително толерантни и съпричастни. Със сигурност има и лошо отношение, но то е по скоро изключение.

Отново разгледах снимките от лозето. Какво потвърждение са на думите на Къванч, че като се захване с нещо го прави на професионално ниво. Само бутилките не видяхме 😛 но и това сигурно ще стане скоро. Нямам си на идея дали виното трябва да стои, за да бъде годно за консумация 🤔 Диве...

Лека, момичета 🤗 🤗 🤗

Дописвам се, че с Фени се засякохме. На сто процента съм съгласна. Аз винаги съм се чувствала безсилна, защото нямам нужното образование и винаги ме е страх да не сбъркам и да не причиня вреда, вместо да помогна. Слава богу от няколко години имаме ресурсен учител и сега поне мога да потърся помощ ако се налага.

Лека 🤗 🤗 🤗

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 23:15 от pe04

# 98
Ре, поне във филма беше показано точно такова отношение.(мъжът, който отказа да ползва яхтата със семейството си, защото там има дете, което е идиот)
Аз точно това казах, че филма показва как не трябва да се отнася обществото към такива деца.
Аз нямам богатия опит, който имате, но все пак съм общувалa с такива деца и съм видяла,че те са много сензитивни и отвръщат със същото.
Разбира се, по начина, по който могат.

# 99
Нези, аз имах предвид отношенията между децата 👍 Всъщност и това беше много добре показано във филма. Отношението на момиченцето и нейния баща. Колко обременени са възрастните за разлика от децата.

# 100
О,да! Децата реагират различно от възрастните.
Но пак зависи, какво им е показано като личен пример в семейството.
Ето например, децата, които играеха футбол на улицата- повечето от тях не искаха Ефе в отбора си...
Само едно от тях показа по-различно отношение.

# 101
от интервю на Башак, Пепи извинявай, пуснах търсачката Wink

Цитат
- Защо решихте да кръстите сина си Курт Ефе?

– Връзката ни с Къванч започна по време на сериала " Курт Сеит и Шура ". Хареса ми и името на героя в сериала. В телефона ми Къванч дълго време беше записан като " Курт ". Искахме да направим този прякор прякор и на нашия син, това е спомен за нас. И поставихме до него името Ефе. " Курт " ми звучи като мъжко и силно име. Вълкът също е символ в нашата история. Изследвах и архетипите на тези животни. Вълкът е силен характер, който учи, ръководи, действа в екип, моногамен е, създава семейство и го защитава.
https://bg-mam.ma/p/1425771/44608853
чакали сме и Якамоз.....
Момичета, много благодаря за всичко, което споделяте!! Flowers Hibiscus
големи емоции бяха като излезе Хайде бе сине/още помня думите на Дива, след като го беше изгледала/ и после премиерите в Европа.
Нези, специално благодаря за значението на Ефе Hands V, за мен това е причината да го добавят към Курт, но те си знаят.
Скрит текст:
абе я си се наслаждавай на готината ви тема....

лека!!

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 00:15 от Airra

# 102
Пепи, описала си го много точно това безсилие ... Колкото до децата, Нези е права, че отношението им е такова, каквото виждат от възрастните.
Скрит текст:
На нашия сладур / на брат ми внука, който е с два месеца по-голям от Курт Ефе / в яслата е дошло дете с аутизъм, което не може да говори. И нашия, на когото не му спира устата да бърбори, взе само да ъка като това детенце. Племенникът му обясни, че детето е още мъничко, затова издава само звуци, а той трябва да му говори, за да му помогне да се научи и то. И Юрката веднага престана да го имитира. Та от родителите зависи как ще се отнасят към тези деца.
Нези, да, някои деца са сензитивни, но стават такива едва когато изградят доверие в човека насреща, дотогава не понасят да ги докосват. Но, аутистичния спектър е много широк, зависи от кой подтип е и дали е тежка или не толкова формата на  аутистичното разстройство.
Айре Heart Eyes много ти благодаря! Kissing Heart Поне за името Курт съм познала Smile
Ето още снимки се появиха от вчера. Ама наистина съвсем непретенциозно празнуване са си устроили тази година.

Прелестни са баща и син на тази снимка! Heart

Лекинка, дружки! Hug

# 103
Добро утро, момичета!
На този ден, 29 октомври, турците
празнуват рождението на Турската република, ден, който носи мечтите и решителността на една преродена нация.
Това е ден, който принадлежи на хората, на всеки мъж и жена, дръзнали да мечтаят за свободна и модерна Турция, и на непоколебимата визия на
Мустафа Кемал Ататюрк, който ги напътства по този път на трансформация към демокрацията.

# 104
  • Плевен / София
Момичета, писах,писах и ми падна батерията 😭😭😭

Диве, благодаря за споделеното от премиерата на Хайде, сине 😘 Направо почуствах вълнението и щастието ти.

Най -любимото ми изпълнение на песни от Къванч заедно с Feridun Duzagac, от празника на Мави по случай десет години от съвместната работа с Къванч.

Мога да гледам до безкрай ❤️

Фени, спомням си, че Башак беше обяснила подробно защо са избрали това име Курт Ефе. Трябва да потърся в старите теми, за да си припомня 🤔

Хубава вечер, момичета 🤗🤗🤗

Здравейте момичета,
Мисля, че има връзка със сериала "С Русия в сърцето" и героя му Курт Сеит....от тогава започва и тяхната връзка, ако помня правилно.....
Айра
Скрит текст:
Да е светъл пътя на твоята майка...Сила и кураж ти пожелавам и дано е на по добро място...

Общи условия

Активация на акаунт