Да му предложа ли аз?

• 13 439
  • 372
  •   1
Отговори
# 240
Тя е по-голяма от него с 5 години, имах предвид, тя на 30, той на 25.

# 241
Авторке, принципно не виждам нищо лошо в това и жената да предложи брак на партньора си, но във вашия случай партньорът ти очевидно не е готов. Не го притискай, а инвестирай във вашите взаимоотношения. С течение на времето, ако разбере, че си надежден човек, че нещата между вас вървят добре - може да узрее за брак. Някои хора имат нужда от време, за да предложат тази стъпка. Очевидно партньорът ти осъзнава, че това е сериозен ход и не трябва да се прави прибързано. Още повече че ти вече имаш едно дете от предишна връзка. И при тогавашнта ти връзка ти може да си мислела, че тя ще е дълга, но не се е получило така. Ако тогава имаше брак - той щеше ли да се запази?

Радвай се на това, което имаш, гледайте си децата и ако узрее за тази стъпка - ще стигнете и до брак. Ако пък не узрее - ще те топли ли само ти да искаш брак, а той да не иска?

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 19:00 от Radilena

# 242
Бракът е прибързан, пък детето не... 🙄
Бракът се разтрогва, детето ти е за цял живот. Ако намеквате, че мъжът просто е искал дете, пък не е сигурен дали авторката ще му е за по-дълги години, не знам защо я съветвате да трае и да чака. Да говори и да се изяснят.

Тя с какво влиза, да оцени какво дава, пък мъжът гледал чуждото дете... Мъжът и е голям човек и ДОБРОВОЛНО гледа чуждо дете. Можеше да си хване мома, без деца. Ако някога го ползва като коз, за да и извива ръцете, грозна работа.
Заявил и намеквал за брак. Ако е мъж и я обича, ще трябва да си го изпълни, а не да се изсулва като х..  през съдрани гащи.

# 243
Бракът е прибързан, пък детето не... 🙄
Бракът се разтрогва, детето ти е за цял живот. Ако намеквате, че мъжът просто е искал дете, пък не е сигурен дали авторката ще му е за по-дълги години, не знам защо я съветвате да трае и да чака. Да говори и да се изяснят.

Тя с какво влиза, да оцени какво дава, пък мъжът гледал чуждото дете... Мъжът и е голям човек и ДОБРОВОЛНО гледа чуждо дете. Можеше да си хване мома, без деца. Ако някога го ползва като коз, за да и извива ръцете, грозна работа.
Заявил и намеквал за брак. Ако е мъж и я обича, ще трябва да си го изпълни, а не да се изсулва като х..  през съдрани гащи.

Мда..
По-скоро авторката се изхлузи и не отговори на някои въпроси .
Направи обаче тънка сметка как  при скромен брак с вечеря... подаръците покривали разходите за вечеря...

А човекът не иска брак. Има си вероятно причини.
Нали знаете, че човек винаги може да каже "не", дори когато е пред служителя в общината при подсписването? Законът му го позволява и има основание да е така. Дори в последният момент можеш да кажеш "не".

# 244
Така е, така е... Може да каже "не" и да не гледа собственото си дете някой ден. Всеки може да размисли, пък и като не му се търси отговорност ни за думи, нито за дела...

Жената иска признание и доказателство за любов и сериозност, да събере 4 родители и по двама приятели. И най-важното иска мъжът и да си изпълни това, което и е заявил и намеквал целенасочено в началото. И има пълното право да поиска обяснение защо нещата са се променили за него.

# 245
А може да гледа чудесно и двете деца, дори без брак, както го прави сега.

А пропо, не чухме нищо за първия мъж.
И на него ли така му е извивала ръцете? Ако не за брак, за друго..

# 246
С брак или не, за мен е важно и двамата партньори да са на едно мнение. С мъжа ми сме заедно от ехеее сумати години, но и двамата не искаме брак. Никога не съм си мечтала да съм булка. И двамата сме по-затворени и не обичаме празненства и да сме център на внимание.

Но при вас е явно, че искате различни неща. Мъжете като цяло май не са много по брака. Може в началото да си е говорил така, за да те впечатли, защото знае, че жените обичат да чуват такива думи и разговори за бъдеще. Сега от скоро си майка, според мен не е момента да прибързваш, в никакъв случай не бих предложила аз.
Колкото и някои двойки да го правят, за мен това си остава специалото- мъжът да предложи, да докаже, че иска да е с тази жена и когато жената изземе тази роля, някак си ми идва насилено.

За фб е странно наистина, още повече, че преди е бил активен.
Говори наистина с него най-добре и се разберете за тези неща.
Кажи си му истината и какви са ти желанията и очакванията.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 03:15 от angelika_

# 247
Не го притискай, а инвестирай във вашите взаимоотношения. С течение на времето, ако разбере, че си надежден човек, че нещата между вас вървят добре - може да узрее за брак. Някои хора имат нужда от време, за да предложат тази стъпка. Очевидно партньорът ти осъзнава, че това е сериозен ход и не трябва да се прави прибързано.
Той е баща и партньор, има семейство, жена и 2 деца, за кога да го чака? Ами ако той откаже? Как ще продължат взаимоотношенията им, като тя знае, че той не иска да се ожени за нея?
Такива въпроси са важни и се изясняват в началото.
П.С. Почувствах се много специална, когато казах ДА на ММ. Някой ме е избрал за спътник в живота, носим едно и също фамилно име, представяме се като семейство пред целия свят. Може да е кич за някой, но се почувствах много ценна и ценена.

# 248
По-важно е човек да се чувства специален, ценен, избран, приети всеки ден, заради отношението на партньора си.

# 249
Е, то е ясно. Въпросът е, че сме и законово свързани, без да се крием!

# 250
Че и несвързаните законно не се крият

# 251
Е, коя сериозна двойка се крие, всички си живеят и се представят в обществото като семейство, независимо дали с или без брак.
Не беше насочен към вас коментарът ми, а към всяка жена, която смята, че предложението за брак преобръща живота. Важното е човек да е щастлив във връзката си и да има пълноценни отношения.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 09:30 от Meddyy

# 252
  • София
Има много законови, които се крият. Много си свалят халката навън, например Wink А някои дори не я свалят, докато свалят жени... Не знам кое е по-зле.

Но разбира се, една жена ако се чувства добре само в брак и държи да го има, нека си го гони. Авторката е сбъркала последователността обаче, както и грешно прехвърля собственото си мислене за смисъла на брака на други хора. За мен е изпуснала момента с този мъж и сега трябва да натиска с неясни последствия.

# 253
Той е баща и партньор, има семейство, жена и 2 деца, за кога да го чака? Ами ако той откаже? Как ще продължат взаимоотношенията им, като тя знае, че той не иска да се ожени за нея?
Такива въпроси са важни и се изясняват в началото.
Едното дете не е негово. Няма и да бъде, дори да се оженят, ако е припознато от биологичния си баща. Още повече, че е явно, че той допълнително пази някаква дистанция. Може да се държи добре с нея и първото й дете, но това не значи пълно емоционално приемане.
Ако намеквате, че мъжът просто е искал дете, пък не е сигурен дали авторката ще му е за по-дълги години, не знам защо я съветвате да трае и да чака. Да говори и да се изяснят.
Това иска доблест и независимост. А тя такава не е проявявала досега. Нанесла се е с 1вото си дете още на 6тия месец при друг мъж. Подсигурява си отношенията с деца. Е, естествено това важи и за мъжете, с които си избира да е.
Да, ама дали е можел да си хване мома без дете? Има една порода мъже, които търсят такива отношения, защото се чувстват повече фактор, особено след като жената забременее и от тях. Ето сега жената е в позиция 2 деца от 2ма различни и няма същото поле на ходове като него. Той затова може да си тупка топката.

# 254
+ 1 за коментара на Линда*Кис.

Човекът има само 1 дете. Той вероятно винаги ще се грижи за своето дете, но може да НЕ е сигурен, че завинаги или поне задълго ще остане до авторката, затова и да не й предлага брак към момента.

Партньорът й може да мисли, че и техните отношения ще бъдат нетрайни - тогава за какво да й предлага брак и после да се развеждат? Това може да е неговата гледна точка.

Той е поел по-големия товар, влизайки в тези отношения - тя е с малолетно дете от предишна връзка. Разбира се, че това е негов доброволен избор, но това не прави товара му по-малък. Въпреки че първото дете има друг баща, сегашният й партньор трябва да носи някаква отговорност и за нейното дете, докато то живее при тях. Човекът може да има и други притеснения.

Ако тя категорично държи на брака, можело е да постави това като условие, преди да създадат общото им дете. След като не го е направила тогава - значи няма за какво да му се сърди, че той към момента не иска. И той има право на своите условия и виждания за това съжителство, които може и да са се променили от началото на връзката им до сега.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 12:58 от Radilena

Общи условия

Активация на акаунт