Да му предложа ли аз?

• 13 423
  • 372
  •   1
Отговори
# 255
  • Paris, France
Тя с какво влиза, да оцени какво дава, пък мъжът гледал чуждото дете... Мъжът и е голям човек и ДОБРОВОЛНО гледа чуждо дете. Можеше да си хване мома, без деца. Ако някога го ползва като коз, за да и извива ръцете, грозна работа.
Да, ама дали е можел да си хване мома без дете? Има една порода мъже, които търсят такива отношения, защото се чувстват повече фактор, особено след като жената забременее и от тях. Ето сега жената е в позиция 2 деца от 2ма различни и няма същото поле на ходове като него. Той затова може да си тупка топката.

Може да е можел, може да не е можел, но е факт, че на доста ранна възраст, когато повечето му връстници не само не мислят за дете, ами и връзка с жена не щат, той е приел в уредения си дом жена с детето и от предишна връзка и са си направили и общо. Тежестта на осигуряването на семейството е паднала върху плещите му и се справя. Моят син не би могъл, мъжът ми също. На неговата възраст мислех само в коя дискотека да ида и как изглеждат пътъците ми с новия чорапогащник и дали се връзват с чантата. Още и връзка с мъж не бях имала.

Не мисля, че иска да се чувства фактор. Мъжете по-лесно приемат чуждо дете в дома си и се грижат за него като за свое. Разделената ми майка имаше тонове кандидати, готови да ме приемат  гледат, осигуряват, обучават и даже осиновят. Въпросните са ме гледали като писано яйце. На подобна жена разведеният ми баща не попадаше и повечето даже не ме искаха в дома им, който беше ...... на баща ми 🌞.

В момента имат малко бебе. Като се прибере от работа, мъжът трябва да помага с бебето, защото има и друго малко дете, изискващо грижа. И двамата са скапани от дечуря. Не мисля, че можехме да тичаме по оправяне на документи и медицински за брак, рокли и ресторанти, кортежи, пръстени и искания на родата с двете малки деца. Лично аз предпочитах да спя когато мога.

Мъж на неговата възраст едва ли е купил жилището им сам. Вероятно е имало помощ от родители, дядовци и баби, а може и жилището да е прехвърлено от тях. Може като са били в началото на връзката да е искал брак, но после родата да му е обяснила, че жената става наследник и ако нещо се случи с него, наследява половината заедно с детето му, вместо детето да наследи всичко. Любовта си е любов, но интересите на детето са водещи като става дума за гола бюрокрация.

# 256
Може да е можел, може да не е можел, но е факт, че на доста ранна възраст, когато повечето му връстници не само не мислят за дете, ами и връзка с жена не щат, той е приел в уредения си дом жена с детето и от предишна връзка и са си направили и общо. Тежестта на осигуряването на семейството е паднала върху плещите му и се справя. Моят син не би могъл, мъжът ми също. На неговата възраст мислех само в коя дискотека да ида и как изглеждат пътъците ми с новия чорапогащник и дали се връзват с чантата. Още и връзка с мъж не бях имала.

Не мисля, че иска да се чувства фактор.
Ами това не е ли показателно, че момчето е малко …странно. Дали е някаква неопитност или смотаност, дали някаква емоционална реакция на предната му връзка, дали от комплекси така се състезава с други мъже. Авторката казва, че като й говорил за сватба, й е казал, че защото искал да направи за нея нещо, което тя не е правила. Един вид да блесне ТОЙ всравнение с предния. Не заради нея.

Настоящият ми партньор е правил предложение за брак на бившата си приятелка, на петия месец от началото на връзката им.

В началото на връзката ни често ми правеше намеци. Минавайки покрай магазин за булчински рокли, е казвал: "Хайде тук да си избереш рокля". Казвал е, че иска да се омъжа за него, понеже било единственото нещо, което не ми се е случвало с друг, по този начин да заеме специално място в живота ми.
По принцип вървежните и тия със самочувствие не бързат с такива ходове.
Мъж на неговата възраст едва ли е купил жилището им сам. Вероятно е имало помощ от родители, дядовци и баби, а може и жилището да е прехвърлено от тях. Може като са били в началото на връзката да е искал брак, но после родата да му е обяснила, че жената става наследник и ако нещо се случи с него, наследява половината заедно с детето му, вместо детето да наследи всичко. Любовта си е любов, но интересите на детето са водещи като става дума за гола бюрокрация.
Много е възможно. А може и сам да не иска да натоварва родата. Едно е гаджосването, дори живеенето заедно, за което роднини в провинцията не знаят, друго е да обявиш официално пред родата - това изисква да се “хвалиш” с връзката си.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 21:07 от Linda*kiss

# 257
  • Melmak
Авторката не е споменала на колко са години.

# 258
Да, права сте. Правех си изводи с идеята, че той е в 20те си.
Значи да се четат критично коментарите ни, че може и да се плъзваме в грешна посока. 😂

# 259

П.С. Почувствах се много специална, когато казах ДА на ММ. Някой ме е избрал за спътник в живота, носим едно и също фамилно име, представяме се като семейство пред целия свят. Може да е кич за някой, но се почувствах много ценна и ценена.

Е това вече е твърде захаросана мелодрама. Точно по такива неща страда авторката. .... специална, ценна, ценена и еднаквата фамилия черешката на тортата.

# 260
  • Paris, France
Авторката не е споменала на колко са години.

Още в първия пост спомена, че мъжът е с 5 години по-млад от нея, а тя има 8 годишно дете. 25-35г е долу-горе мъжът и явно по-зрял от връстниците си. Според мене е в средата до късните 20г.

Скрит текст:

Не мисля, че иска да се чувства фактор.
Ами това не е ли показателно, че момчето е малко …странно. Дали е някаква неопитност или смотаност, дали някаква емоционална реакция на предната му връзка, дали от комплекси така се състезава с други мъже. Авторката казва, че като й говорил за сватба, й е казал, че защото искал да направи за нея нещо, което тя не е правила. Един вид да блесне ТОЙ всравнение с предния. Не заради нея.

Настоящият ми партньор е правил предложение за брак на бившата си приятелка, на петия месец от началото на връзката им.

В началото на връзката ни често ми правеше намеци. Минавайки покрай магазин за булчински рокли, е казвал: "Хайде тук да си избереш рокля". Казвал е, че иска да се омъжа за него, понеже било единственото нещо, което не ми се е случвало с друг, по този начин да заеме специално място в живота ми.
По принцип вървежните и тия със самочувствие не бързат с такива ходове.
Много е възможно. А може и сам да не иска да натоварва родата. Едно е гаджосването, дори живеенето заедно, за което роднини в провинцията не знаят, друго е да обявиш официално пред родата - това изисква да се “хвалиш” с връзката си.

Той не я крие от роднините си, които я приемат добре:

Семейството му как те възприема?
Добре, харесвам ги и мисля, че е взаимно

Предлагането на брак на жена с дете от предишна връзка не е свързано с вървежност и популярност. Повечето мъже не мислят с главата като се влюбят. Английски крал абдикира за да се ожени за разведена, норвежкият престолонаследник се ожени за самотна майка. Пол Макартни е бил във вихъра на популярността и момичета се хвърляли в краката му когато се жени за Линда, която има дъщеря. Осиновява въпросната и дъщеря Хедър без да се замисля как ще делят милионите му ако умре. Форумната Сирена я взеха с дете и още хиляди съфорумки.

# 261
Как решихте, че я приемат добре? Тя казва, че май се харесват взаимно, но може просто родителите му да се държат възпитано с нея. А той да си е втълпил, че не това е сватбата, с която едно време е искал да се “покаже” пред родата.

Вижте, много жени с деца от предни връзки си продължават живота с хубава връзка с добър мъж.
Но в примерите, които давате, славата не значи самочувствие, нито емоционална стабилност, нито липса на комплекси. Знаете ли колко крале не са били със всичкия си? И колко известни са супер самотни поради други фактори. За взеки такъв пример, има крещящи примери за комплекси - например многото бракове на Бритни все за ухажори използвачи. Общата логика е, че млад мъж (ако е така) няма да бърза да се ангажира така, ако има какво друго да прави в ежедневието си и откъде другаде да се захранва емоционално.
Тука не говорим за хора на определена възраст, препатили, видяли, които вече бързо разпознават дълго търсени качества в другия и не им пука, че той/тя са с предни бракове.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 22:28 от Linda*kiss

# 262
  • Paris, France
Приемат я добре щом не се намесват и няма показания за нехаресване.

# 263
  • Melmak
Аз не мисля, че той е на 25. Тя това написа, той е по-млад от нея с 5 години. Тя има дете на 8 от предишна връзка. Не знам защо го определяте на 25. Тоест по ваши сметки тя е на 30?

Аз мисля, че са по-големи. Тя може да е 35-6, той 30-31.

# 264
Според мен има голяма разлика между приемане от възпитание и уважение към избора на детето ти, и съвсем друго е да приемаш радушно и с възторг. То тези нюанси важат и за отношението на партньора й.

# 265
Аз не мисля, че той е на 25. Тя това написа, той е по-млад от нея с 5 години. Тя има дете на 8 от предишна връзка. Не знам защо го определяте на 25. Тоест по ваши сметки тя е на 30?

Аз мисля, че са по-големи. Тя може да е 35-6, той 30-31.

Защото приличат на хора, които все още не знаят какво искат, което е по-характерно за по-младата възраст. Това е хипотеза все пак. Имаме жена, за която бракът е от изключително значение, след като не го получава, решава че едно дете ще я доближи повече до тази цел. Веднъж не става, втори път не става, и започва да се човърка. Един зрял човек ще се наслаждава на едни гладко вървящи отношение, без да ръчка и разтуря, ако действително отношенията са гладки. Аз проблем не виждам в тази ситуация, ама явно двамата участници виждат.

# 266
Авторката иска брак, защото мисли, че така по-трудно ще скъсат с нея. Което си е факт при някои хора, този подпис ги държи. Едно е да си събереш багажа, друго е да се назлъндисаш да се обадиш на адвокат, пък да се видиш с него. Всичко това иска повече катеоричност и отнема повече време, през което вземе да размислиш или изобщо не ти се занимава. А иначе "хайде, хоп!".
От друга страна я разбирам, че и емоционално е вид доказване, че партньорът споделя визията за общо бъдеще. Въпреки че тук не виждам много визия, а повече страх и емоционална зависимост от едната страна и дърпане по някаква причина от другата.

# 267
Подписът не държи никого "в затвора". Иначе как ще се препитават бракоразводните адвокати?

# 268
Да, но не 100% от разведените хора са се развели точно, когато искат. Някои с години са се възпирали и една от причините е да съберат смелостта да застанат зад решението си пред адвокат и да аргументират на глас подписа за разтрогване. А колко много хора стоят женени без да харесват половинката си? Или колко хора живеят разделени без да са разтрогнали брака си?

За някои хора психически е хамалогия да стигнат до адвокат и подписът е едно невидимо въже. Като онази картинка с вързания за стола кон.

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 10:35 от Linda*kiss

# 269
Не познавам такива хора.

Общи условия

Активация на акаунт