Да му предложа ли аз?

• 13 371
  • 372
  •   1
Отговори
# 345
  • Далечният изток
Минаха времената на купуване на общинско жилище на смешни цени. Много отдавна минаха. Вече се купуват на пазарни цени.
А по отношение на плащанията в земеделието какви проверки им правят, докато отпуснат плащанията... А пък ако някой е минал без да има право, после връща тройно, че и повече.
И за социалните помощи доста затегнаха нещата.
Така че отстрани изглежда, че определени хора живот си живеят и само трупат мангизи, ама съвсем не е така.

# 346
Е, как бе. И двамата се нареждат на социални помощи по 10К на година, настаняват поне единия в общинско жилище, печелят по 50К от "Млад фермер" и купуват с парите общинското жилище.

# 347
  • Далечният изток
Оф, тази съфорумка и от наследства и запазени части разбираше в една тема... Сега се сетих.

# 348
Аз имам втори брак, обаче не очаквам децата да се женят непременно. В момента ако изобщо намерят човек, с когото да си живеят добре, ще съм много щастлива. Социалните контакти и живот нямат нищо общо с това, което е било в моите 18+ години. Аз не си спомням и една вечер да съм стояла вкъщи с родители. Сега това си е често срещано. Не се събират често по купони като преди. Абе не че няма двойки напр. но има и много младежи без половинки. Та ще видим как ще е след още 20 години, живот и здраве, ще има ли бракове и колко ще са те.

# 349
Абе те ако социалните така лесно даваха на всяка жена, която няма собствено жилище, работа, или работи на минималната заплата, обаче има две деца, и няма брак, по едни 800 лева на месец...

Оф, тази съфорумка и от наследства и запазени части разбираше в една тема... Сега се сетих.

# 350
И накрая младата фермерка с общинското жилище отива с децата у мамини в детската стая, като се раздели с бащата ли? Защото общо-взето това се случва при раздялата при двойки без брак, при които майката е с малки или никакви доходи, че и до средни доходи.

# 351
Еми защото са млади. Ние тук сме високообразовани стари и съответно разведени.
Колегата май се е оказал прав за шестте месеца...

# 352
  • По света и у нас
Важното е ,че с един брак зад гърба и две деца сега си въртя синджирчето на пръста.
Не съм седнала тепърва да се вайкам кога/как и тн ще правя семейство. 

# 353
Това успех ли е? И кой е на това синджирче?

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 11:41 от Linda*kiss

# 354
  • По света и у нас
За мен е. Аз обичам резултати.
Такъв е израза - да си въртиш синджирчето, е да не си пришпорен да си си свършила работата.

# 355
  • Paris, France
Това успех ли е? И кой е на това синджирче?

За жена, която е искала брак и деца е успех. За нея явно е успех щом го споменава. За мене е просто бонус към други успехи, но можех да живея щастливо и без всичко това да ми се случи.

# 356
Да де, ама резултатът за децата изобщо не е хубав, нищо че според вас вие сте си свършили работата. А при срещи и по принцип в живота, деца и развод понякога се гледат като багаж и знак за провал. Така че зависи от гледната точка. Авторката не иска да е в тази ситуация.
За жена, която е искала брак и деца е успех. За нея явно е успех щом го споменава. За мене е просто бонус към други успехи, но можех да живея щастливо и без всичко това да ми се случи.
Брак вече няма. Има развод явно. Разведена е.

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 07:32 от Linda*kiss

# 357
Който гледа на децата кто багаж и провал, не е в ред. Simple Smile

А половината семейства са вече разведени. Реално разводът е голям успех, когато вече хората не могат да съжителстват заедно. След развода почва нов живот - нови връзки и нови перспективи.

# 358
Който гледа на децата кто багаж и провал, не е в ред. Simple Smile

А половината семейства са вече разведени. Реално разводът е голям успех, когато вече хората не могат да съжителстват заедно. След развода почва нов живот - нови връзки и нови перспективи.
Не, не е. Успех е да намериш човека, с когото да нямаш причина да се разведеш и да не го направиш. Всичко друго е самозалъгване. А децата са просто последствия от не-свои грешки, заради които страдат. А после правят същото, следвайки "успешния" модел на родителите си. Това, че половината семейства са разведени не го прави нормално. По тази логика е нормално дете да се срамува пред съучениците си, защото неговите родители не са разведени, а техните са, и да търпи подигравки заради това. Защото и на такова съм била свидетел.

# 359
Моля те, това си е твоята представа за успех. И ако на 20 не срещнеш най-подходящия, с който да си запазите двойна стая в старческия дом - край! Неуспех! Анатема Simple Smile

В живота хората срещат подходящ човек и след първи или втори брак. И никой не заклеймява развода. Още повече съвсем, ама съвсем никой наистина не е застрахован, че няма да се разведе. Или детето му да се разведе т.н. Какво ще прави тогава тоз праволинеен човек, за когото разводът бил провал Simple Smile

Да срещнеш човек, с когото можете да имате дълготрайни отношения е по-скоро късмет, отколкото успех. Винаги давам пример с моите родители. Оженили се след 3 месеца познанство. Колко пък да са се били опознали, че са подходящи за брак? Ама ето - 50+ години заедно. Късмет Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт