Блефаропластика - 4 тема

• 34 876
  • 473
  •   1
Отговори
# 465
Zigizagi, благодаря. Ужас, 21 дни.. Гледам снимки на хора, който след 7-8 ден са направо приказка, аз определено не съм оттях. Е, отчитам факта, че при всеки е индивидуално, но хич ме няма в търпението. Много дълга ми се стори тази седмица, а има и още тепърва... даже конците не са ми свалили...

# 466
Не вярвай на снимки, както и на информация на български. Аз също бях отчаяна като теб и потърсих информация на английски. Масово възстановителния период беше описан 14 дни. Една мила дама от форума ми прати снимки, та се убедих, че не съм аз някакво велико изключение с бавно възстановяване.
Не за пръв път ми прави впечатление, че в България се подценяват рисковете от естестичните процедури, а възстановителните периоди са силно занижени.

# 467
Да, потърсих инфо и на английски, чета от две години Simple Smile, да не и повече. На български също четох, но инфото ми е основно от този форум, повече като споделен опит. Между другото, chatgpt дава доста реалистична програма на възстановяване. Поне до момента съвпада с процесите при мен. Янева също не ми е обещавала да съм тип-топ за 7 дни, ама тъй като тя по-обобщена информция даде, съвсем не по дни (а аз си ги броя Simple Smile), малко се ошашках сутрината. Разбирам, че е нормално така да става с отоците. Благодаря още веднъж, зареждам се с търпение.

# 468
  • София
Аз минах при д-р Янева. С местна упойка, всичко беше добре организрано, всички бяха много мили, пуснаха ме почти веднага - един час някъде полежах с мехлеми и лед. Клиниката е хубаа, условията са чудесни. Накрая ми дадоха една папка с документи и добре описано всичко, което трябва да правя. Вече виждам резултатите и започват да ми харесват, въпреки че още се възстановявам и би следвало да става по-добре, за сега още съм си подута. Днес обаче се събудих с едния клепач по-подут от другия. Левият. Янева ми беше казала, че винаги пациентите се подували повече отляво. Ами при мен поне е така, отляво е по-зле. Отоците отдолу намаляват, но още ги има, повече отляво отново. Леко синьо е все още, но аз даже мислех, че ще е по-зле - специално отците под очите не са кой знае какви. Отдясно даже нямах синина.
Но нормално ли е на 7-мия ден още да се подуват клепачите??? Вчера беше определено по-добре, не беше толкова подуто. Някой, минал по пътя, ако може да сподели набюдава ли се такава "регресия" в процеса на оздравяване? Вече нямам търпение да си добия нормалния вид...

Горна или долна блефаропластика?

# 469
# 470
А правихте ли и повдигане на вежди?

# 471
  • гр.София
Alia бързо и безпроблемно възстановяване 🌸

# 472
KPP, aми не разбрах точно какво стана. Специално попитах за веждите и ми каза, че веждите ми били на добра позиция и нямали нужда, но все пак заши някакв мускул за по-дълъг ефект, по един конец бил стигал. Но не е горе при веждите, а по-долу. Ако е описано подробно в епикризата ще разбера. Между другото, Чилингирова като ми слагаше ботокс, също каза, че веждите не са ми паднали (аз се притеснявах да не се свлекат от ботокса и питах). Аз не мога да преценя.

Иначе днес положението е много по-добре, още имам подуване в клепачите и леко отдолу в ляво + съвсееем малка синина там. Никаква синина отдясно. Но както стана ясно, това е по-дълъг процес.

Относно подценяването на възстановителния период се сещам, че когато говорихме и с Чилингирова за процеса, тя ми каза, че за седмица ще съм готова. Е, зависи какво разбират лекарите под "готова": ако имат предвид, че на 7 ден, че и преди това, можеш да излизаш с очила, да, готова съм, нищо че имам видими конци още (с очилата не се вижда). Конците Янева ги сваля на 10-ти ден.

# 473
Записвам се да ви чета. За сега малко хаотично- от първа страница на темата, после от края и.... така. Ще ми се. Като за начало само долна.

Общи условия

Активация на акаунт