"МAРТЕНСКАТА ни дружинка става на 1 годинка!"III

• 7 828
  • 273
  •   1
Отговори
# 255
А за кърменето мисля ,че не може да е безкрайно, затова господ е направил към 5-6м. да поникват зъби за да свиква човек и с друг вид храна.Познавам жена която кърми до 5г. детето си и не е по-различно от другите за мен по важно е закаляването.Е аз така мисля всеки има право на избор.

аз не виждам тук да се казва, че бебето не трябва да се кърми след 5-6 м или да се отбие, когато му поникне първия зъб. още по-малко виждам ябълка на раздора. За да свикне с друга храна, бебето се захранва, през този период основно е на мляко, докато премине постепенно на храна.
ако Хам е искала да се изкаже по засегнатия въпрос преди 2-3 стр, може би е щяла преди 2-3 стр да го направи.
изобщо не мисля, че се е изказвала за/против кърменето.
изобщо по принцип този спор е безмислен и дразнещ, когато който и да е убеждава друг да живее според чуждите възгледи. което мисля, че при нас не се случва, така че не виждам проблем.

и аз като съм уморена и недоспала, чета през редовете, и се паля, като си мисля , че съм прочела едно, пък като се наспя и го прочета пак се чудя какво толкова ме е разгневило.

Последна редакция: сб, 10 мар 2007, 09:01 от kalina na kayo

# 256
напротив написано след 2-3 страници, в които изобщо нестава дума за кърмене седи странно

е вече спора започна Sad
определения за нормално и ненормално

# 257
според мен, не Хам започна спора, а неправилното тълкуване на думите и.
както и да е. който иска да спори.

аз да питам... има ли бебета, които не си държат сами шишето, а чакат да ги хранят?

# 258
eeeeeee айде стига спорове!

Всяка майка усеща това, което е най-добро за детето й. За това е майка!

Няма смисъл да се дърпате безсмислено!

Калина, и Криси е от тези, мързеливчовци. Нощем си хваща сама шишето с чай, но денем, като е будна, го взема, а като посегна да й го надигна, тя веднага пуска. Гледа да не се мине нещо Wink

# 259
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА НИКИ И ВИКИ !!!! ДА БЪДАТ ЗДРАВИ И ВЕСЕЛИ ДЕЦА!!!!!
                                                   bouquet  bouquet  bouquet
Безмерна , страшно много се радвам ,че притесненията ти са били излишни и всичко е наред Heart Eyes Права си че трябва да си обръщаме много внимание на здравето ,че превенцията си е най-важна. Аз ходих на контролен преглед 6 месеца след като се роди Стела , всичко беше наред и гинеколожката ми каза вече веднъж в годината на контролен преглед. Незнаех че на всеки 6 месеца трябва цитонамазака.
 Мики , голям следур е красавеца , май на теб прилича , а пък Симонка си е една прекрасна малка госпожица.
И по спора , много ме е яд , като се заформи нещо такова тук . Много е неприятно . Аз лично избягвам да се намесвам в такива случаи , мразя конфликтите , въпрекиче доста се паля на моменти . Както неведнъж сме казавали ВСЕКИ СИ ГЛЕДА ДЕТЕТО СПОРЕД СОБСТВЕНИТЕ СИ РАЗБИРАНИЯ. Така че трябва да уважаваме мнението на другия и да не спорим кой крив кой прав. Герчо , моите уважения , но едвали водещи педиатри и лекари в СЗО , са измислили поредната глупост. Откакто свят светува майките са кърмили своите деца , връщане към природата аз му викам. Разбира се има и излкючения , за съжаление във България както обикновено нещата навлизат със закъснение , нямаме адекватни лекари и специалисти в тази насока и пр. Но нека не навлизам в тази посока ,че да не задълбочавам нещата и да не обидя някого Hug
 Усмихнат и хубав ден ви желая Hug

# 260
Наистина да не си разваляме настроението за уикенда в спорове. Каквото било, било
Аз също често доста късно изчитам написаното и се включвам със закъснение по някои теми.
И аз съм съгласна с Калина, че всичко тръгна от неправилното разбиране на думите на Хам.

Ако съм засегнала някой се извинявам

И да попитам отбилите мами, как са гърдите ви след кърменето? Аз отбих Елина на 10 месеца, и  гърдите ми са в доста плачевно състояние... Sad Cry Толкова са отпуснати..

Елина също не пие сама от шипето, взема го, но не се сеща да го вдигне за да пие. А от сламка не може да пие

# 261
newsm59Честит рожден ден на Виктор Heart Eyes и Никола!  newsm59
  bigdance2Деца, бъдете здрави, весели, щастливи!  bigdance2

За мамите също здраве   bouquet  bouquet  bouquet Весел празник!
Момичета, нямате ли си друга работа, ами се карате тук за неща, за които знаем, че всеки е на ралично мнение Naughty Thinking newsm78
Хубав ден Hug Hug

# 262
Честит празник на Виктор и Никола!

според мен, не Хам започна спора, а неправилното тълкуване на думите и.
както и да е. който иска да спори.

аз да питам... има ли бебета, които не си държат сами шишето, а чакат да ги хранят?
Има, моето  Laughing. Държи си шишето само ако е празно и си играе с него. Когато е пълно се гушка и чака да му го държа.
Анетка, сори - не съм се изразила правилно - и друг път съм казвала, че уважавам мамите, които си кърмят децата, но аз смятам, че съм направила правилния избор за себе си и за иван. Захраних го лесно, няма алергии и т.н. въпреки, че аз лично имам... Връщането към природата ще ни лиши от ваксините, секциото, инвитрото... Благодарение на тези неща детсктата смъртност е доста по-ниска от преди 100 години.
Терина, по повод гърдите - моите след раждането и кърменето са доста по-големи отпреди, но и земното притегляне си казва думата  Embarassed.  Със сутиен положението е ок, но без и аз се депресирам.  Иначе аз 6 месеца след като престанах да кърмя отидах на мамолог на профилактика и всичко беше ок. Коремчето ми е като в 4-5 месец и няма никво желание да се свива - мъкаааааааа  #Cussing out

Последна редакция: сб, 10 мар 2007, 10:44 от Ger4o

# 263
Честит рожден ден на Ники и Вики Hug

Момичета, нямате ли си друга работа, ами се карате тук за неща, за които знаем, че всеки е на ралично мнение Naughty Thinking newsm78

Абсолютно подкрепям  Peace

Сега да ви кажа, че мойто дете пропи сок, толкова й харесва, че не иска да пие вода, проявява желание да пие сама от шишето, но не се сеща, че трябва да се наведе напред, за да потече нещо. Иначе откакто мина онзи злощастен опит да махам нощните хранения се държи много странно - още по-привързана е към мен, не дава на никой да я гушка освен мен, отказва да спи в количката навън и пищи ако я сложа вътре, вчера ми стопи лагерите просто с ревовете и капризите си, май са тръгнали и още два зъба, та поожението е супер. Явно тежко му се отрази на детето, освен това не дава баба й да я гушне, явно си спомня, е айде сега някой да ми каже, че нищо не разбират. Другото е, че май ще й хвана цаката на яденето - трябва да е сипано в моята чиния, а не в нейната купичка, и да има солидно количество хляб - топим залци в манджата и така  ooooh!толкова ме яд, ама какво да направя като иска хляб детето.

Мики, разгледах снимките, мнооого хубави Hug

# 264
И още нещо да питм като прочетах, че Алис яде хляб. Някоя от мамите беше писала, че нейното детенце закусва филийка - май ДесиМ, ама не съм сигурна. Как я дава? На малки парченца или? И с какво? Моят иван ядемного рядко тестено - супа със сухар 1-2 пъти седмично и попава пак толкова. Слачам отвреме -навреме и бисквити в млякото, но моят синковец си върна 6-тото хранене и в момента яде твърда храна към 18.30 и към 20.30 гледам да пие само чисто мляко за да му е леко на стомахчето докато спи. Пробвах веднъж да дам сандвич със сирене, но не го разпхозна като храна, а като играчка  Joy

# 265
Безмерна, това е много добра новина  Hug Дано и другите изследвания да са добри  Peace

Дейзи
, аз ако бях на твое място, щеше да мине доста време, за да си почина и да се навия на второ. Просто не знам как издържаш на този рев  Grinning Направо ти се вързхищавам за поведен път каква търпелива майка си  Grinning Аз не бих издържала. Но то май никой не те пита в случая  Laughing

И Маги чака да й държа аз шишето с млякото. Тя си разнася и си пие сама само вода. Но шишето за водата е с дръжки от страни и е от 125мл, т.е. е по-леко  Grinning

Какво сте се развихрили пак /няма подходяща фигурка и слагам едно Ф/ Особено на тема, която няма никакъв смисъл от спор /както вече писах/ Не мисля, че Хам е засегнала или е искала да обиди някой  Naughty Сори, Прасенце, но в случая въобще не си права  Naughty Всички сме си близки тук, но ти много се палиш от каквито и да е безобидни тези или подмятания за кърменето различни от твоите. И то при положение, че се говори попринцип и никой в нищо не те обвинява. Никой не е давал определения за нищо, а изказа гледната си точка  Naughty Точно заради това не влизам в Кърмаческия и му се носи такава слава. Не мисля, че това е правилното поведение, за да оправдаеш нещо или да накараш другия да се присъедини към теб. И в крайна сметка защо въобще трябва да се прави  newsm78 Всеки може да прочете и види много неща и стари и нови и сам преценява на кое да вярва и кое му допада  Peace
Така, че това е същата работа, като с гърнето. Кой когато иска и както иска да го прави. Ще правим сатистика след години. Сега си говорим наизуст  Stop

# 266
ок,за това ,че се паля съм съгласна-наистина е така,много лесно се паля ,но определения дали е нормално или не да кърмя не приемам Peace

# 267
И още нещо да питм като прочетах, че Алис яде хляб. Някоя от мамите беше писала, че нейното детенце закусва филийка - май ДесиМ, ама не съм сигурна. Как я дава? ................ Пробвах веднъж да дам сандвич със сирене, но не го разпхозна като храна, а като играчка  Joy
Това за играчката ме разсмя. Joy Joy
Вярно споровете за кърмене , захранване , и т.н. са излишни.Аз също се паля по някой въпроси , които ме засягат лично , но в повечето случаи гледам да си трая , защото както казва Калина , като го прочета втори път се оказва , че е написано със съвсем друг предтекст или просто никой не иска никого да обиди....Просто изказва мнение , което случайно се конфронтира с нечие друго и т.н.Апък и Хам пише от скоро , да не и правим такова "ПОСРЕЩАНЕ"
Ще ви дам личен пример: Аз бях против даването на тестени изделия и си спомнчм , че се бях изказала доста остро по въпроса, но се оказа , че детето умира за тях.Напоследък отказва да яде на закуска и аз реших да и давам неща , които обича-  хляб , ябълка , кашкавал , ....каквото е на дневен ред....и тя да се храни сама.Повечето е по земята , но си наваксва на обяд.Тогава изяжда супата и второто , без да се пазари.А Както казва Герчо -на закуска повече си играе , но явно не е гладна.Все нещо и влиза в стомахчето.

Дейзи и аз се убедих , че децата всичко разбират.Преди две седмици я оставих на Баба и , но тя явно има спомен от Коледа как я зарязвахме по цели дни и отказала да пи следобяд.Аз като се върнах влязох на пръсти , защото уж заспиваше , но тя ме усети и изпадна в истерия.Не можах да я успокоя доста време.Сега като види баба си По скайп и се залепя за мен.Снощи излязох от стаята , докато говорим с тях и тя ревна , (което напоследък не се беше случвало).Значи детето знае , че я оставям на тях и изпада в ужас като ги види ooooh!

Последна редакция: сб, 10 мар 2007, 11:35 от Цеци

# 268
Благодаря на veselina s p,lily b,anetka, kalina na kayo и на всички които са ме разбрали,че не съм искала да се карам с никого.Извинявам се и на тези които съм засегнала просто изказвах мнение.

Моята беба отдавна си държи шишето от 7м. някъде и и харесва като си изпие млякото го хвърля.

# 269
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА НИКИ И ВИКИ !!!! Да бъдат здрави весели и усмихнати   bouquet Hug
Безмерна, новината наистина е страхотна ,много се радвам ,че нещата не са сериозни.
Дейзи и аз ти се възхищавам на търпението въпреки ,че то нямаш много избор ,но успокояващото е ,че в много случаи /един от които съм самата аз/ трудните като малки бебета в даден момент коренно се променят при мен това се е случило когато съм станала на 3 години и от там нататъка не съм създавала на майка ми абсолютно никакви ядове до ден днешен, така ,че зареждай се с оптимизъм и здрави нерви и се радвай на малката ти кукла  Peace

Алекс едва преди 2 седмици след като 100 пъти му показах как да пие сам от шишето взе ,че схвана та сега сам се справя ама пие 3 глътки и после започва да излива на земята ,да си прави локвички и да ги размазва по пода   Tired

А за филията и аз исках да питам как се дава ? и като количество немога да се ориентирам по колко на мен нали това ми е проблем ,че на Алекс колкото му дадеш толкова ще изяде и ако му дойде много повръща ама ме е страх да не му разширя стомаха и затова гледам да се придържам към някъкви количества като например 200-220 гр. ама с филия незнам каква е мярката.

А за гърдите да кажа ,че преди да родя Мони ми бяха по големи от нормалното за моя ръст , много ми пречеха и се притеснявах /особено в пубертета/  кърмих Симона 1 година и след това колкото и нескромно да звучи ми станаха перфектни нито малки нито големи не увиснаха абе направо супер. Сега кърмих почти 8 месеца и положението е кошмарно малки  Tired меки  Tired увиснали Tired абе кто мокри бебешки чорапчета на простор  Tired Та в крайна сметка поне 5 години от живота си си ги чуствах добре  Joy

Общи условия

Активация на акаунт