Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 5

• 30 469
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
Имам въпрос към тези, които са си взели 45-дневния болничен. Той покрива ли датата на термина или е до предния ден? На мен болничния ще ми е до 20 включително, а терминът се води на 21.
[/quote
Моят термин е на 21.12.24, но болничният ми е издаден 20.12.2024. Явно датата на термина не влиза в болничния.

# 691
45 дневния е до деня преди термина. При раждане се издава друг. И ако има раждане преди датата или след датата на термина се изравняват с трети болничен.

Първата година майчинство е до термина. Втората година до реалния рожден ден на детето.

# 692
  • Пловдив
Благодаря ви! ❤

# 693
Моят 45дневен включва датата на термина 11.12.24г

# 694
Ние сме на ТЕЦ, но махнахме радиаторите и сме само на тръби + климатици. В момента тръбите поддържат 22-24 градуса в целия апартамент и влажността на въздуха е 45%, което е към минимума. Климатици не сме пускали още. Така че не смятам, че това е основание за местене. Също ще вземем овлажнител и като паднат процентите ще го пускаме.

Здравейте, сладки мами!
От доста време не съм се включвала. Не знам дали съм написала тук, но очакваме момиченце и термина е 23.12. Two Hearts
Вчера бях на преглед и съм в 34 г.с. Направихме и първите тонове на бебка. Преди 3 седмици бях на преглед и ми изписаха да пия протеин, тъй като не ям много месо и не си набавям нужните количества за деня. Респективно и бебка не беше наддала достатъчно. Вчера на прегледа е качила, но отново се движим с леко изоставяне няколко дни. Другата новина, която разбрахме на прегледа е, че пъпната връв се е оплела около вратлето. Докторката ни обясни да не се притесняваме и че 40% от децата се били раждали по този начин. Когато разказвах на майка ми каза че и аз съм се родила по този начин нормално. Надявам се да не се наложи да раждам секцио и всичко да е наред и с нейното наддаване.
Иначе с покупките сме почти готови. Купихме дрешки, количка си имаме, нужните неща за аптечка, неща за баня и т.н. Остана да закупим легло и козметиката на бебка. Моите неща за болницата също са закупени. Мисля само помпата за кърма да я закупя след като родя.
В момента живеем в моя апартамент, в който сме на климатик и мъжа ми е твърдо против климатика, тъй като въздуха бил много сух и се притеснява и за бебето. Затова сега търси квартира под наем и да е на ТЕЦ. Искам да попитам вие на какво мнение сте относно климатика. Обясних му, че се продават овлажнители за въздух, отделно имаме и маслен радиатор, но не иска.
Другият въпрос ми е дали някоя от вас вече е намерила педиатър?

# 695
Ще ползвате ли видеофони/бебефони и може ли да препоръчате някакъв?

Аз да си помрънкам, че ухото ме боли зверски. Дано скоро лечението подейства.

# 696
Ще ползвате ли видеофони/бебефони и може ли да препоръчате някакъв?

Аз единствено като сме на почивка някде. Със сина ми ползвах една вечер, когато го преместихме в отделна стая. На следвящата го спрях, будех се преди бебефона да реагира и той да знае, че иска да плаче. Седи нов все още 😀

Аз да си помрънкам, че ухото ме боли зверски. Дано скоро лечението подейства.

# 697
Момичета, здравейте! Имам въпрос към тези от вас, които се чувстват неподготвени в грижата за новороденото - от къде ще получите актуална информация за грижите за бебето? Ще посещавате ли училища за родители и първи грижи за новороденото и ако да - дайте препоръка или ще разчитате само на указания от педиатъра или пък ще използвате книги (кои), статии, някаква литература? Ще съм ви благодарна за всякакви препоръки по темата.♥️

# 698
За кой град? Във Варна на 23.11 има форум за родители с лектори тези, които организират семинари и училища за родители.
Момичета, здравейте! Имам въпрос към тези от вас, които се чувстват неподготвени в грижата за новороденото - от къде ще получите актуална информация за грижите за бебето? Ще посещавате ли училища за родители и първи грижи за новороденото и ако да - дайте препоръка или ще разчитате само на указания от педиатъра или пък ще използвате книги (кои), статии, някаква литература? Ще съм ви благодарна за всякакви препоръки по темата.♥

# 699
Как сте момичета ? Аз днес минах последният ми преглед и мадамата е 2991гр , плацентата е взела на места да се калцира , имам и анемия и сега ще пия желязо . Ии вече чакаме датата . ❤

# 700
Beelove от уебинарите на едно наум, клиповете на Ася Демирева, ма училището зс родители мама и на списание кенгуру.

Стрейндж, аз ползвам по принцип след "четвъртият триместър". Удобно е ако за малко. Бях поръчала с малкия (вече батко) от али експрес и още си работи. Ние му счупихме стойката. Но е видео фон.

# 701
Аз нямам нерви за училища и подобни, още работя, вече почти 37ма седмица, обичам си работата и това ми помага да не се филмирам. В началото ми препоръчваха някакви книги тип тази на д-р Карп, ами не ми допаднаха - инфантилен стил, крайни изказвания, може и в мен да е проблема, но нямам време да разучавам всички теории на света. Мисля да се доверя на опита и практиката на близки жени + педиатъра. Само за кърменето отидох на консултация, там ми е голяма драма предварително, имам кисти и проблеми отсега, а какво ще стане след раждането не знам...ходих при Хедра, ами не съм във възторг, ок е жената, но си имаше някакъв заучен репертоар да си изпее, а аз имах конкретни въпроси, отговорите на които едва изкопчих.

# 702
Привет!

Имам вече дата за секциото - 25.11, като се надявам благополучно да стигнем до нея.
Днес влизам в 37г.с, бебчето е около 2600гр., очакванията са да стигне 2800-2900гр. при раждането.
Следим кръвоток, кръвно налягане, уж всичко е наред, но наддаването върви с бавни темпове.
Аз лично съм много напрегната и трудно спя - хем знам, че правим, каквото трябва и при нужда, лекарите ще направят, каквото е необходимо, хем осъзнавам, че не всичко може да бъде под контрол 24/7.

Накратко, изперквам си и нямам идея мъжа ми и децата как не са избягали от нас. Grin

# 703
Май сте доста за секцио около 21-25-ти. Скоро ще има голям бебевалеж 😍
mini zucchini, щом всички показатели са наред, няма за какво да се притесняваш.

# 704
Мен утре ме вика АГ отново за секрет, този път и цервикален. Направо ми се реве като си спомня колко ме боля последния път…
Писна ми вече, искам да се приключва наистина.

Общи условия

Активация на акаунт