Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 5

• 30 452
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
Мен утре ме вика АГ отново за секрет, този път и цервикален. Направо ми се реве като си спомня колко ме боля последния път…
Писна ми вече, искам да се приключва наистина.

Кураж! Всички вече сме с болежки и всички броим дните. Дано в началото на новата година това да са само лоши спомени. На мен и на съпруги ми най-вече на новогодишните късмети и баници ни се падаше бебче 😊 Мечтите се сбъдват.

# 706
.     Най-сетне мъжът ми сглоби шкафа и понеже нямам място за голям повивалник, намерих такъв, който се слага на кошарата. Утре остана да изпробвам стерилизатора, като ще стерилизирам 1-2 шишета и 2 биберони и ще си дооправя чантата за болницата. За щастие от понеделник нямам контракции и утре влизам в 37-ма, така че малко се поуспокоих. Може би вече сте обсъждали темата, но ще пазите ли стволови клетки? Аз се реших на тази стъпка и утре ще поръчам кит-а, който ще взема в болницата с мен.

# 707
Mo36, страхотна стая! Браво на вас! ✨🥰
Аз също гледам видеа за отглеждането въпреки че имам опит. Преди 15 години бебетата се гледаха по различен начин. Има нови теории, препоръки.
Най-много разчитам на сестра ми понеже има две деца и е много старателна, знае много.
Аз пуснах да пера част от дрешките. Утре ще звъня в магазина от който купих гнездото да питам как да го пера.
И аз съм с болежки, боли ме корема ниско долу.

# 708
Eха, Мо! Приказно е...
Аз трябва да на вря място за бебето ей тука...и само като видя хаоса от сина ми и натрупаното от мен се отказвам 😀 иначе събрах всичко, което ще ми трябва. Въпроса е, че целия апартамент изглежда така 😀😀😀

# 709
Аз съм модератор в група за родители и като знам понякога какви глупости и неверни неща пишат от не знание разни майки - не бих се доверила.

Аз останах супер доволна от разговора с Хедра. И беше строго индивидуален точно към моя проблем с конкретни предложения.

Dimitrova_s аз преди 4 години родих и въпреки това съм забравила сума неща. Изобщо примерно не помня от кой месец св слага на коремче, по колко хранения с АМ имаха и още някакви въпроси. Добре че екипът модератори на групата скоро имаха бебета и много четат и се интересуват, та каквото се сетя и не намеря като информация питам тях.

Айсу!

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 22:41 от Дух

# 710
Ма много са ви сладки стаите! Дай Боже всекиму две деца 🤗🤗🤗🤗

# 711
Mo36, много хубаво подредена и направена стая. Да я напълните с любов и смях. Върна ме във времето когато редях първите неща за дъщеря ми.
Сега с това бебе все още съм до никъде 😔 дрехи, шишета и памперси ми трябват. Както и да разчистя място в нашата стая, тъй като ще е в next to me първоначално.

Моето секцио е точно между Коледа и нова година. Живот и здраве, ден след Коледа трябва да вляза в болница и да ни изпишат на 31. Дай Боже всичко да е наред Simple Smile
Не знам как ще удържа до тогава обаче. Мнооого време ми се вижда още месец и малко. Отделно имам чувството, че съм мега зле откъм кг.

Относно подготовката за първо бебе - аз гледах клипчета за оказване на първа помощ. Това е за мен задължителното и абсолютния минимум.
След това няколко видеа или статии относно съня и режима на новороденото - мамо, спи ми се, нани нани бебе, Йоана. Има доста информация и то безплатна по темата.
За който кърми нещо на Ася Демирева. Или книгата на Христина Янева. Аз лично не успях да прочета повече от 30 страници и я ползвах да се приспивам 😂
Някакво клипче на тема базови лекарства и аптечката, за да не търчите посред нощ за температуропонижаващо.

После като стане време за захранване две-три видеа на темата и толкоз..

Отделно има доста полезни профили в инста и фейсбук, чрез които е лесно да си в крак с тенденциите ако имаш желание.

Не смятам, че отглеждането на дете изисква кой знае каква подготовка. Просто като всяко ново нещо носи огромна доза несигурност. Не са се променили кой знае колко времената, просто нашите майки и баби вече имат резултат от грижите и усилията си😀

# 712
Jollie, имаш още време Simple Smile Не се спичай! Ще си набавиш всичко! Simple Smile Аз се чудя между тези два тоалета за изписването Simple Smile

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 22:15 от Mo36

# 713
О, не съм се спекла въобще. Просто обичам всичко да ми е подредено и нагласено. Недай Боже, хм идват за пет дена, има доста добри физически магазини. В краен случай и на първо време не е страшно.

На мен ми харесва повече втората комбинация.

# 714
Момичета, имате ли препоръка за спални чувалчета? Колко бр. ще ни трябват според вас?

# 715
Един брой съм имала винаги. Предпочитам по-скъпо и качествено, но едно, отколкото две евтини.
Ако се намокри/наповръща, пералня на къса програма и сушилня, и след няколко часа е обратно в боя.

# 716
Момичета, имате ли препоръка за спални чувалчета? Колко бр. ще ни трябват според вас?
                       Аз имам две на алви- едно 56-ти и едно 62-ри Simple Smile

# 717
Аз поръчах едно от Angel baby, размер 0-6 м, 1 тог, понеже поддържаме температура над 22-23 градуса. Имаме и подарено още едно чувалче.

# 718
Аз харесвам много mamas&papas. Така или иначе са им повечето до 6м, така че първото чувалче и на второто бебе ще е такова.
На дъщеря ми беше с бродерия на ръка и беше страхотно.

Traumeland също имат много висок клас чували.
2.5 тог ползвах аз през зимата, вкъщи е около 22 градуса. С 1.0 мисля, че ще е доста хладно на бебето, особено новородено такова.

# 719
Обикновено в спалнята е 23 градуса, без да сме пуснали парното. В този случай дали 1 тог ще е окей? С такова впечатление останах.

Общи условия

Активация на акаунт