Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 5

• 30 533
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Moon, прецени кое ти е по-важно : да те е страх от болницата, и да те върнат, защото всичко е наред или да те е страх, а да имаш нужда от помощ, но да не получиш никаква сама у дома....
Никой не може да те накара да отидеш насила, надявям се да вземеш разумно решение

# 646
Абе Муун, стига с тия страхове и паники. Контракции през минута и ще чакащ другата седмица лекаря ти… Несериозно е 🫤

# 647
Здравейтее!
Надявам се всички бъдещи и вече настоящи мами да са добре 🫶🏻
Аз влизам в 36та г. седмица (утре), а края на седмицата съм при лекаря за рутинен преглед, та да видим малкия разбойник колко е пораснал 🤷🏽♀ Последно преди около 3 седмици беше почти 2кг и ми се струва мъничък, сега като ви чета. Имам иначе вече дата за секцио в началото на Декември и ми е много превъзбудено и притеснено едновременно (първа бременност). Имам страх/фобия от игли още от малка и тази упойка не ми дава покой 😄
Вие купихте ли си всичко необходимо за бебчето? При мен останаха някои неща, но ще забавя сякаш процеса, че да не се затрупам или да се окажат излишни.

Иначе по темата с изследванията, за цялата бременност сме пуснали 3 пъти кръв и урина и 2 пъти микробиология и цито. Аз също се следя по ЗК.

Имам и въпрос относно домашните любимци. Вие имате ли и как процедирате?

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 23:45 от Не се сърди, човече

# 648
Върви до болницата, на регистратурата като обясниш всичко ще те прятят долу на подземния етаж, където фактически е спешното и от там ще те препратят точно в АГ отделението на медицинския център. Там и сестрите са свестни, няма от какво да се притесняваш. Върви недей чака, по-добре отколкото да съжалиш, че си стояла в такова положение толкова дълго. Сега как си?

Много благодаря,четох че има млада адекватна лекарка в болницата,но много ме е страх от тази болница

# 649
Moon, и аз съм от Видин, но няма да раждам там, разбирасе. След като получих скъсяване на шийката се преместих в София, лежах в болница и сега ще карам последния месец тук. Контракции не съм имала, но ако имаш положението е много по-спешно. Младата лекарка в болницата е Албена Иванова. Имам познати родили там и лежали в отделението, за спешно състояние мисля, че никой не би се отнесъл несериозно, но по-скоро бих те посъветвала ако нямаш възможност за София да отидеш поне до Монтана, там са с по-добри отзиви, всички ходят да раждат там и имат някаква неонатология. Със сигурност е много по-зле да си търпиш контракциите, най-много да родиш вкъщи... това наистина е меко казано несериозно...

# 650
Момичета, боли ме ниско долу вляво. Аз си имам болки отдавна, но от снощи е доста силно. Когато лежа не боли, но стана ли- едва вървя. Усещам, че бебето рита там което допълнително утежнява ситуацията. Нормално ли е според вас?
Нямам стягания, бебето си е активно както обикновено. Не съм се шашнала, но ви питам за да не сгреша с това мое спокойствие.

# 651
Много ви благодаря,момичета,прекрасни сте.Сега съм по-добре ,но не смея да се “похваля”. Ако пак ми стане така смятам да отида,въпреки страха..аз и така имам панически страх от самото раждане(първо ми е ) а и след като четох отзиви направо ми настръхнаха косите..

# 652
И на мен ми е първо и мразя болници и ме е страх, но е много по-страшно нещо да тръгне да се случва преждевременно и далече от медицинска помощ. Може да се свържеш със следящия ти лекар и да му кажеш какво се е случило. Може да пиеш магнерот 3*2 за да не се повтаря , за по-силни лекарства трябва да ти ги изпише той.

# 653
Много ви благодаря,момичета,прекрасни сте.Сега съм по-добре ,но не смея да се “похваля”. Ако пак ми стане така смятам да отида,въпреки страха..аз и така имам панически страх от самото раждане(първо ми е ) а и след като четох отзиви направо ми настръхнаха косите..
До всяка история за раждане, от която може да ти настръхне косата има ПОНЕ една за щастливо преживяване или поне без проблемно такова.
Дори не знам има ли смисъл да пиша. Но ме изяжда от вътре това. Отиди до болница. Няма да те изядат.

Д-р Милев в Биомед и Албена Иванова в болницата

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 16:37 от Дух

# 654
Момичета, боли ме ниско долу вляво. Аз си имам болки отдавна, но от снощи е доста силно. Когато лежа не боли, но стана ли- едва вървя. Усещам, че бебето рита там което допълнително утежнява ситуацията. Нормално ли е според вас?
Нямам стягания, бебето си е активно както обикновено. Не съм се шашнала, но ви питам за да не сгреша с това мое спокойствие.
На мен ми се случват такива едностранни болки, откакто влязох в 35та седмица, оказаха се колитни и понякога са много силни..ако няма стягане и не е на периоди болката според доктора ми не е матката. На мен ми помага но шпа, избягвах да го пия през цялата бременност, освен ако не се налага, но вече си позволявам.

# 655
Значи човек заражда ли няма да го спира страха от болница и лекари. Не съм чула няко, да е родил вкъщи от страх, та явно болката не е родилна контракция.
Аз с толкова малко бебе бих се държала нащрек, защото ако тръгне раждане ще има нужда от специализирана помощ и т.н. 30та седмица е доста ранна, а с малко бебе съвсем  :/
Имайте доверие на тея лекари малко...всеки един от тях има повече опит и знания и от най-начетената в нета майка. 🙏

# 656
Аз също съм супер страхлива , но за такива болки веднага бех отишла , както и направих въпреки , че съм вече 37г.с . Сега малко да ви разсмея днес седят с баткото и каката вкъщи и нещо правих из кухнята с баткото и реших да видя каката какво прави ш какво да видя набарала ми червилата 😂😁😁😁
И пред огледалато едни чупки , джуки 😂😂😂

# 657
ELDB, страхотна кака си имате! ❤

# 658
ELDB, страхотна кака си имате! ❤
Благодаря ти ❤

# 659
Здравейте, днес бях за първи път на тонове и АГ каза,че пулса на бебето е малко висок и в четвъртък пак ще направим и ако пак  е висок ще ме приеме в болница да правим записи сутрин и вечер.
На някой от вас случвало ли се е,че доста се притесних макар тя да каза,че няма причина за притеснение.

Общи условия

Активация на акаунт