Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 5

• 30 511
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Мо36 стискаме палци 🙏🏻😍

# 676
Доста беше неприятно това с тоновете, защото имах доста киселини, позицията беше страшно неудобна и повърнах. За 40 мин засече една контракция, бебето е добре. След това се опита да ме прегледа вагинално с ръка, което беше много болезнено, та премина за щастие на вагинален ултразвук. Шийката не е скъсена, което е супер ( накара ме да увелича налягането, като се опитвам да напъвам, което също не я скъси). Препоръча да лежа и ми изписа  Weleda Bryophylium 50% таблетки за дъвчене- да ги взимам ако контракциите станат неприятни. Иначе при промяна каза веднага да и се обадя, и каза че понеже в четвъртък влизам в 37-ма, ако сега тръгна да раждам, няма да правят токолиза ( задържане)  защото детето вече си се води късно недоносено и нямало страшно… Сега съм една идея по-спокойна. Мъжът ми ще трябва да ми изпълни остатъците от списъка ( имам още 2-3 неща за купуване за болницата). Сега лягам и продължавам да мътя Simple Smile

# 677
Честита да си Димитрова, скоро да грееш от голямото щастие, което ще дойде.
И аз вчера бях на тонове,  активното ми бебе, реши ,че е с характер и ни показа ,че може и да спи /точно на тоновете/, та стоях 40 мин за тонове, за да реши да се събуди. Аз съм  35+5 г.с и съм с контракции вече от 3 седмици,а бебка я измериха 2950 гр.
Вечер ми е много  трудно, тежест, дисконфорт, болки в гърба, направо  ми се реве...при вас как е? Иначе съм с термин 12.12,но не мисля,че госпожицата ще стои  до тогава. Пожелавам ви един усмихнат ден, въпреки че е мрачно навън😇🥰

# 678
Честита да си Димитрова, скоро да грееш от голямото щастие, което ще дойде.
И аз вчера бях на тонове,  активното ми бебе, реши ,че е с характер и ни показа ,че може и да спи /точно на тоновете/, та стоях 40 мин за тонове, за да реши да се събуди. Аз съм  35+5 г.с и съм с контракции вече от 3 седмици,а бебка я измериха 2950 гр.
Вечер ми е много  трудно, тежест, дисконфорт, болки в гърба, направо  ми се реве...при вас как е? Иначе съм с термин 12.12,но не мисля,че госпожицата ще стои  до тогава. Пожелавам ви един усмихнат ден, въпреки че е мрачно навън😇🥰
.      Хаха, Сели, и ти май покрай 21-ви март си  палувала като мен 😋! И аз съм 35+5 с термин 12.12. И аз знам, че моята бебка няма да чака дотогава, надявам се поне да не е скорпион, а да изчака поне 22-ри/23-ти 11.  Майка ми е скорпион и не искам второ такова човече, дето е все с щипалките напред. 😁😁😁

# 679
Dimitrova, бъди много здрава и щастлива! 🍀

Някоя приемала ли е Зинат по време на бременност? Направих остро възпаление на ухото и не съм спала от болка. Бях сега на УНГ и ми го изписа да го пия веднага. АГ-то не ми вдига.

# 680
Ех, че хубаво! 😍
И аз съм с термин за 12.12 🫣 Ама… понеже господина е с дупето надолу още (днес 36та) си имаме дата за секцио 😆
Аз имам възглавница за бременни, като полумесец и ми е удобно да спя с нея. Единствено някои вечери имам и наляво и надясно киселини, та докато минат трудно заспивам.
Иначе май моето бебче е мъничко и не ми тежи, понякога ме боли кръст или гръб, но смятам че от това спасение няма. Като цяло не съм качила и много килограми, но е индивидуално.

Исках да ви споделя промокод за намаление в сайта на unicorn baby. Нямат голям асортимент, но ако някой ще купува нещо, може да се възползва от -5%  Iva5

Поздрави!

# 681

Някоя приемала ли е Зинат по време на бременност? Направих остро възпаление на ухото и не съм спала от болка. Бях сега на УНГ и ми го изписа да го пия веднага. АГ-то не ми вдига.

Аз го пих, за да боря ешерихия преди няколко седмици. Точно АГ ми го предписа, така че няма страшно.

# 682

Аз го пих, за да боря ешерихия преди няколко седмици. Точно АГ ми го предписа, така че няма страшно.
Зинат, Аугментин, Уназин и още два, които не помня вече… Изписвани са ми УНГ и АГ. Съвместими са с бременност.
А аз пак съм с кандиса албикас, ЦРП 57, СУЕ 70. Вече няма да пия антибиотици на моя отговорност. Натрових си организма, за бебето не ми се мисли какво се случва и не минават тия инфекции и кръвните все така ми стоят от 4 месец насам. Много съм ядосана и нервна, защото има жени дето едно хапче не са изпили, на мен ми се разказа играта. Притеснявам се за бебето дали няма да има последствия в бъдеще от тия неспирни инфекции, гъбички, бактерии.
Искам да раждам и да се приключва!

# 683
Мина и моята консултация. Взех и 45 дневния, плюс направлението за раждане. Бебето 2200гр; в 34 гс съм. Види ми се малко, но док каза да Си живея живота и да не го мисля, защото си и тъкмо. Все повече ме е шубе, хем ми е за трети път 😀😀
Взех един омекотител, зелен на Ленор с едни листа на него. Изпрах, и сега от сушилнята цялата къща мирише и не мога да дишам. Иначе е много хубав…. ама аз съм се оляла. Вън е 5 гр, аз съм разчекнала навсякъде. 😀😀
Тежко ми е. Одеве клекнах да се обувам пред вратата и за малко да се катурна по стълбите… Аман 🫤😁

# 684
  • Тук и сега
Мили бъдещи мами, аз съм майка на 2 девойки - на 18 и на 14. От няколко години се занимавам с фотография и ми е мечта да снимам раждането на бебе - моментът на първото проплакване, рязането на пъпната връв, меренето на кантара, първата майчина прегръдка. Не можах да намеря доктор от моите познати, който да се осмели да ме пусне при поставени от него, условия.
Ако някоя от Вас има желание и успее да убеди своя израждащ лекар да снимам раждането на нов живот, всичко по снимките ще бъде абсолютно безплатно от моя страна. Ще бъда с компактна техника и няма да преча на екипа. Това ми е несбъдната професионална мечта!

Edit: За София става въпрос

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 08:18 от murzel

# 685
Много хубаво Simple Smile Напишете за кой град става въпрос. Успех със сбъдването на мечтата!

Мили бъдещи мами, аз съм майка на 2 девойки - на 18 и на 14. От няколко години се занимавам с фотография и ми е мечта да снимам раждането на бебе - моментът на първото проплакване, рязането на пъпната връв, меренето на кантара, първата майчина прегръдка. Не можах да намеря доктор от моите познати, който да се осмели да ме пусне при поставени от него, условия.
Ако някоя от Вас има желание и успее да убеди своя израждащ лекар да снимам раждането на нов живот, всичко по снимките ще бъде абсолютно безплатно от моя страна. Ще бъда с компактна техника и няма да преча на екипа. Това ми е несбъдната професионална мечта!

# 686
  • Пловдив
Имам въпрос към тези, които са си взели 45-дневния болничен. Той покрива ли датата на термина или е до предния ден? На мен болничния ще ми е до 20 включително, а терминът се води на 21.

# 687
Имам въпрос към тези, които са си взели 45-дневния болничен. Той покрива ли датата на термина или е до предния ден? На мен болничния ще ми е до 20 включително, а терминът се води на 21.
И при мен е както при теб.

# 688
Момичета, едно ново двайсет тука... На някой да е имало в урината слуз, без друга промяна в показателите или отклонения ? :/ Мисля да я пусна още веднъж след няколко дни.

# 689
Относно болничните - аз успях да намеря педиатър и тя ми изрично ми каза да снимам болничните. Става въпрос за 45 дневния и после този, който се издава след раждането, защото раждането може да се случи преди или след термина и след това на първата консултация на бебето въз основа на тези два болнични листа се издава трети изравнителен от педиатъра. Може би затова и 45 дневния е до предходната дата на термина, защото теоретично на термин ще се ражда и вече то е в друг болничен 🤔 така си го обяснявам аз....

Общи условия

Активация на акаунт