Трябва ли тези с гаражи да плащат тротоарно право и място за паркиране?

• 9 176
  • 275
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Не, изхождайки от нормалната логика, щом едно място не е наето или  лично е общо и вие не може да имате претенции върху него. Принципът е точно кой превари-той завари, за това и ви питам ако се появят нови играчи на сцената, вие какво ще правите и как ще им обяснявате, че това общинско място си е "ваше".
И ви питах има ли агресия и заплахи от страна на комшията или просто ви е яд, че ви преварва и заема повече място?

# 271
Не, изхождайки от нормалната логика, щом едно място не е наето или  лично е общо и вие не може да имате претенции върху него. Принципът е точно кой превари-той завари, за това и ви питам ако се появят нови играчи на сцената, вие какво ще правите и как ще им обяснявате, че това общинско място си е "ваше".
И ви питах има ли агресия и заплахи от страна на комшията или просто ви е яд, че ви преварва и заема повече място?
Отново казвам, нито ме е яд, нито претендирам за собственост. А той как ще претендира, че е негово тогава. Както той има право да спре там, така и аз. От човешка гледна точка е нормално да се наложи използването на повече място - както го налага настоящият ремонт. Въпросът е, че нещата могат да бъдат изговорени, обяснени, а не да се прави напук на другия или да се изпада в излишни драми и нерви, или дори да се стига до агресивно поведение. А и проблемът с претендирането за собствено място не идва от мен, а от негова страна. И когато ограничава моят достъп до имота, нарушава моите права. В допълнение към това, ако той желае да разполага с допълнително място за своите "клиенти" мисля, че е редно да си закупи съответните права или наем на такова.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 15:08 от Ivka Hristova

# 272
  • София
Аз пак не разбрах, той как претендира, как прави напук, какви драми и нерви, каква агресия? Какво прави освен че спира?

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 15:20 от Angel_Dust

# 273
Аз не разбрах, той как претендира, как прави напук, какви драми и нерви, каква агресия? Какво прави освен че спира?
Някои от роднините на хазяйна спират при неговата къща, това ядосва неговите наематели. Затова той прави същото с нас. При опит за разговор с него се държи арогантно и излага тези факти пред нас, вместо да отиде и да говори с хазяйна, и нещата да приключат.

# 274
  • София
Е, и? Нали нямате претенции и местата не са ваша собственост, всеки да си паркира където си намери за добре.
Ако пречи на достъпа до имота или запушва тротоара, в смисъл ако не е паркирано според законовите изисквания, прочетете си ги, съобщете на съответните органи. За контейнера са ви казали, платил си е да е там. Майсторът надали стои за през ноща.

# 275
Какво всъщност казваш - че си наясно как нямаш монопол над улицата пред квартирата, но искаш никой да не паркира на твоето място?
Не става така.

Не е ли редно да спира пред своя имот и когато бъде помолен да премести автомобила си, да съдейства?

Няма задължение да освободи мястото на общинската улица, което считате за свое. Пробвайте да се постигнете мирно съществуване за времето, докато трае ремонта, и не се въвличайте в дрязгите на постоянните обитатели там.
Съгласна съм, че няма задължение да премести колата. Той разполага с гараж, с капацитет от две или три коли, въпреки това не го използва. Разполага с цялото пространство на улицата, въпреки че не живее там. След ремонта смята да превърне неговото пространство в къщата в офис, който ще бъде посещаван от клиентите му (посредством автомобил).

Общи условия

Активация на акаунт