Black Friday/Черен петък – 2024 г.

• 228 666
  • 2 364
  •   1
Отговори
# 1 320
  • Beyond the stars
Стана ми интересно дали и в Еконт е така за Емаг. Щото за по-скъпи неща е безумно да теглиш кеш, примерно 1500 за сушилня/хладилник/телевизор.
В Еконт вчера платих с карта, не е имало изнудване да нося кеш.

За догодина ще знам значи, превантивно - до Еконт. Въпреки, че май за конкретната поръчка не ми даде офис Еконт.

# 1 321
Според мен плащането в брой важи само за Спиди. Там при генериране на товарителница има възможност да разрешите на получателя да заплати с карта, иначе му разрешават само в брой. За Еконт мисля, че си е по подразбиране и с двете, няма играничение.

Иначе аз трети ден не мога да си взема пратките от Емаг, автоматът има проблем и не приема плащане. Иначе пратките продължават да се трупат в него ... Звънях вчера, щели да подадат сигнал на техниците. Днес отивам, още не работи. Не съм звъняла пак, защото вчера ми взе 1,98 само докато ми вдигне някой оператор .. Много досадно.

# 1 322
Ако подател изрично не е упомене плащането да е само в брой, то са разрешени и двете опции по подразбиране. Няма как Спиди да ми разреши да платя само по един от двата начина.

# 1 323
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Току що излизам от офис на Еконт. Без никакъв проблем платих с карта, хората около мен също. Не може само ако излишно е упоменато и забранено от подателя да се плаща по друг начин освен кеш.

# 1 324
За пратка от емаг ли става дума?

# 1 325
Току що излизам от офис на Еконт. Без никакъв проблем платих с карта, хората около мен също. Не може само ако излишно е упоменато и забранено от подателя да се плаща по друг начин освен кеш.
Да, но коментара е за Спиди и при тях подателя може да нарежда.

# 1 326
  • София
Зарибихте ме тук с обувки от Грация С. Поръчах в събота и от тогава ни вест, ни кост… Някой да си е получил пратката?

# 1 327
Преди години на Черен петък поръчах от Грация. Нищо не съм получила да ден днешен.

# 1 328
А каква е причината подател да забрани плащане с карта?

# 1 329
А каква е причината подател да забрани плащане с карта?
Спиди начисляват такса на подателя, ако получателят плати с карта.

# 1 330
  • There I was on a July morning
Заради таксите по транзакциите и в някои магазини и заведения се цупят, ако искаш да платиш нещо по-дребно с карта.

# 1 331
Наскоро в магазин ми отказаха плащане с карта на 2 стека цигари с мотива, че нямали печалба от това и плащали само такси. Абсурдистан!

# 1 332
  • София
Туристическа агенция Verso travel имат намаления някакви видях.

# 1 333
  • някъде там
Наскоро в магазин ми отказаха плащане с карта на 2 стека цигари с мотива, че нямали печалба от това и плащали само такси. Абсурдистан!
Не, не е абсурдистан, ако вие от 2 стека цигари печелите 4 лв и ви вземат 2 лв такса от банката за това, че са ви платили с карта, добре ли ще ви е?
хубаво е да се поставяме от пвере на време на страна на търговеца!

# 1 334

То това е от години насам...
Често срещана практика е, особено в малките магазинчета.
Цигарите са акцизна стока, от която магазина не печели по принцип нищо (продават се, защото покрай тях, клиента ще си купи и още нещо, което му е нужно). Клиента заплащайки с карта (сметка САМО с)цигари, магазина е на загуба от таксата, която дължи на банката за тази транзакция.
Друг е въпроса шефа на магазина дали е ОК с тази практика. Ако е ок, служителите не казват на клиента нищо, но ако шефа е правил проблем за това или изрично е забранил, то служителя трябва да се съгласи и да "изяде" хейта на клиента...(говоря от камбанарията на служител)

Общи условия

Активация на акаунт