Отговори
# 120
Ние започнахме с опитите на по 26, така че определено до 30 си мислех че може и с 2 да сме се справили. След О не правим паузи, най-много 1-2 дни главно от умора.
Въобще се абстрахирам кой какво ми подмята вече, на който мога съм казала за проблемите, точно за да няма малоумни коментари, за сега работи добре. Само свекървата още ни обяснява как не става, защото много го искаме или любимата ѝ фраза с "успокой се и ще стане", защото при нея така било.
На психолог ходих два пъти в началото на годината, но не я усетих като моя човек, сякаш не беше много веща специално за тази тема и така и не отидох повече, а може би не е лошо, че напоследък много ми се натрупаха разни житейски проблеми от всякакви естества.
Кенди, и аз като един абонат се радвам за положителния спад в ЧХГ-то. Така напред до 0 пожелавам!

# 121
Хаха, Мел, АА, няма да коментирам дресировката.. 😁

Кенди, браво за скоростното падане на ЧХГ, пожелавам ти вече да си отдъхнеш, заслужаваш почивка от всичките емоции! Hug

Иначе за психолог и аз винаги гласувам с две ръце. Ние с ММ тази година се престрашихме и си избрахме психолог, на който имахме доверие, тъй като ни беше препоръчан от приятелка. Графикът й беше доста пълен, та можеше само по веднъж в месечно да ни вмества, но мисля, че и така ни беше полезно да задълбаем в проблемите си от последната година и половина, да научим техники за справянето с тях и да заздравим комуникацията си с ММ, че по-ефективно да се справяме оттук нататък преди малките проблеми да се превърнат в големи. Ние направихме по 1 индивидуална и 3 общи сесии, като на последната се чувствахме все едно говорим с приятел и дори коментирахме предстоящото ни тогава пътуване. Все още си имаме проблеми, но мисля, че имаме вече начините да се справяме с тях, а и знаем, че ако пак изпаднем в дупка има към кого да се обърнем отново за помощ.

# 122
Виждам, че се споменават психолози и психотерапии. Аз в момента се терапевтирам по EMDR метод, баш с травматични преживявания се работи, не е много приятно веднага след “сеанса”, доста умислена излизам от кабинета. За когнитивно-поведенческата терапия съм, помага за справяне с такива ситуации, мисли, реални или нереални страхове.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 18:15 от hardcandy

# 123
nasi, психолога няма да ти каже нещо, което да ти промени живота. Работата му е да те накара да сама да си осъзнаеш някакви неща валидни за теб, да ти помогне с някакви техники за справяне с трудностите, да ти насочи фокуса върху неща, които може би не осъзнаваш колко ти влияят. Aз съм на мнение, че психолог/психотерапевт, който предлага "решения" не е добър в работата си (например приятелка ми сподели, че на втора среща с терапевт чула репликата "оо, ти трябва да се разведеш, не е за теб този човек", ама още са си заедно и щастливи)

EMDR терапия правих аз с паник атаките, супер много ми помогна. И други хитринки си помня и прилагам още от първия психотерапевт, та лично аз съм видяла много ползи. А и понякога просто ми safe space, където мога да си споделя болката и просто да ме изслушат.

Mel, AA SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 124
  • На изток от Ада
Не да ми промени живота, 2402.
Ами разби философски неща дали няма да има.
Пример, а ти си млада , няма какво да ти е тъжно. Имаш матка и всички репродуктивни органи.  Това е било зародиш, не трябва да ти е тъжно...

Ще мисля

# 125
Не да ми промени живота, 2402.
Ами разби философски неща дали няма да има.
Пример, а ти си млада , няма какво да ти е тъжно. Имаш матка и всички репродуктивни органи.  Това е било зародиш, не трябва да ти е тъжно...

Ще мисля
По принцип при психолога говориш повече ти, задават се насочващи въпроси, които ти помагат на теб самата. Няма вариант ако е читав да ти влияе на емоциите, да те отказва от тях, да дава акъл, да изказва лично мнение.

# 126
Момичета, мога ли да ви помоля да споделите няколко имена на психолози/психотерапевти, които наистина са ви помогнали, че напоследък доста хора ме питат конкретно за репродуктивни проблеми, а тук виждам доста доволни и ще се радвам да имам кого да препоръчам. Все още се чудя дали не беше грешка, че така и не отидох, защото приоритизирах финансите, но в бъдеще при по-добро стечение на обстоятелствата смятам да поправя тази грешка и дори и да няма конкретен проблем просто да отида, за да науча повече за себе си и собствената си психика. Мисля че би помогнало да се справяме в бъдеще с други проблеми.

Скрит текст:
Мен не знам кой дявол ме накара, но днес се зачетох в темата на жени преживели раждане на мъртво детенце. Зачудих се защо имах нужда да съм там и дали не е някакъв мой психологически проблем, който имам, но сякаш психиката ми искаше да се подготви за това което може да се случи и имах нужда да разбера мъката на тези жени. Не се разстроих така както се притеснявах, но много мислих над шансовете и статистиките и напоследък все чувам "не ти трябва това изследване, тоя тест е излишен, това се случва толкова рядко, и осъзнах колко мразя статистиката. Всъщност не знам защо го споделям това. Извинявам се, ако съм донесла негативизъм в темата.

# 127
  • Замък сред облаците
Много приятна жена доц. Михайлова, минах на консултация. Ще направим имунологично фенотипизиране и придобита тромбофилия. За последното се чудеше дали да ми пусне ама аз реших и него да включим за лична информация. Ако не изскочи нищо на тези, евентуално кариотип и при следваща Б да повторим едни имунологични типове клетки в 5-6 седмица, които може да се активират при налична Б, но при небременна да не излизат на скрининга. 2 седмици здрава трябва да съм и след МЦ, за да пусна изследванията (между 10-18 ден ги иска). Което автоматично го прави другия месец, защото мен ме боли гърло в момента.

# 128
Статистиката е много успокоително нещо, но хич не ти помага ако си в онези 0,1%-0,2%  "изтеглили късата клечка" като мен. В други случаи е по-яко да си в ниския процент шанс, както ти се притесняваше, че с тази морфологична оценка шансовете са ниски, а точицата си расте напук на статистиките.
Обаче те съветвам с напредването на бременността да избягваш подобни теми, защото хормоните почват по друг начин да се отразяват. Смятам, че си достатъчно обременена с лоши истории така или иначе, а и такова нещо като "подготвен" няма за съжаление.

За психолози:
Скрит текст:
С ПА посещавах Цвета Топузлиева. Както писах помогна ми, но не знам за репродуктивни проблеми колко е ОК, защото вече бяхме почнали опитите, когато я посещавах и беше на принципа "не се настройвай, че ще има проблем, млади сте". След раждането я потърсих пак, но не приемаше нови пациенти заради натовареност.
След раждането до сега се срещам с Татяна Райнова (бивша Баева). Тя опит в болнична среда, в репродуктивни клиники, допълнителни квалификации за семейна терапия и беше точния човек за това, през което преминаваме. Май е почнала да приема пак нови пациенти, защото има часове в супердок.
От скоро се срещам и с Галя Ненкова. Още обаче не е минала достатъчно време, за да изкажа категорично мнение дали я препоръчвам или не.

АА, радвам се, че имате план. Надявам се да изскочи лесен за коригиране проблем там и следващия път вече да е до финал!

# 129
  • На изток от Ада
Аха Са, мислех че имате кариотип

# 130
Здравейте момичето, аз много леко и тихичко и бавничко смятам малко по-малко да се върна в редиците на бебеправещите. 😅

Напоследък все по-често си мисля за последната около година и половина от както забременях и родих и понякога се изпълвам с тъга, когато си помисля, че всяко първо нещо може да е такова за последен път.

За тези, които не ме помнят накратко: С ММ сме от грешната страна на 30. Родих в началото на тази година момченце заченато по естествен път, което така и не знам как се получи 😅. Преди двете чертички аз бях с диагноза СПКЯ, хашимото и доста висок пролактин, липсващ цикъл, който се регулираше само с дуфастон. ММ беше с олигоастенотератозооспермия.

Планът ми за следващо дете е да започна първо от това да преборя някои страхове за да не губя време колкото изгубих преди, да излекувам една раничка, която АГ видя, която подозираме, че е следствие на раждането,  да изчакам още малко да покърмя, да пусна малко хормони и да направя нова екселска таблица за мен и ММ, но този път не с лика на Благо Георгиев, а с интервалите, в които малкия може да ни позволи някаква интимност, не сме на работа, не чистим, не готвим и не се занимаваме с работа извън работното време Grinning

Много се радвам, че някои момичета се изнесоха и ще се радвам да опозная новите попълнения, макар че не съм спирала да ви чета!

Успех на всички!

# 131
  • На изток от Ада
Лигия аз те помня. Когато бях тук и реших да изляза и като се заядоха с мен.. Теб те помня с добро!

# 132
Лигия, аз не съм те забаравяла! 😄 Супер, че сте решили да пробвате за още едно чудо! Айде дано скоро пак само да ни четеш! 🩷

АА, бързо оздравяване и изследванията да се окажат ползотворни!

# 133
Лигия , добре дошла отново в редиците 😘 Аз се завърнах в темата точно когато ти беше забременяла . Спомням си , че бая се посмях с твоя план А и план Б 😂

# 134
АА, на място ли беше при нея или онлайн консултация?

Общи условия

Активация на акаунт