Отговори
# 225
  • Be realistic - plan for a miracle.
Ванила, знам че имаш доверие на лекаря си, но като човек имал много доверие на конкретен лекар и загубил време там знам колко е важно да правиш равносметка на кратки периоди от време. Надявам се всичко да се нареди 🤍

Белийв… 🤍

Скрит текст:
Аз не се обръщам срещу никой, уважавам и се надявам всеки да получи адекватна помощ… обаче лично мен това ме натоварва много на моменти. Изборът ми е да не влизам и да не гледам размятащите се фалшиви тестове.

# 226
  • Замък сред облаците
Днес много се изписа, чета цял ден, но не смогвам. И нещо гемиите ми потънаха, лятната почивка от лекари ми беше добре, сега пак като знам че се развърта колелото, че ще се точи цял месец ако не и повече до изследванията и ме потиска нещо.
Скрит текст:
Утре съм и на ендо, в понеделник минах и офталмолог. За АГ си преместих часа за края на другия месец направо, че се оказа че съм го дублирала с един ангажимент на ММ другата седмица и няма кой да гледа малкия. Но и това е ок, щото направо ще ида с коментара на Михайлова дотогава (ако имам късмет).

Най-първо, Ванила, съжалявам за развоя, но слушай лекаря си.
Лигия ❤
За всички, които ми пожелаха успех, благодаря!

# 227
belive, прегръдки! Напълно съгласна съм с другите - няма нищо лошо и срамно в емоциите, които изпитваш. Изживей си го, нормално е. Радостта за другите е едно, тъгата за теб самата - друго.

Темата за психичното здраве на жените на мен ми е много болна, защото знам аз в каква тъмна бездна бях след раждането. Та, съгласна съм да не се съдим една друга и много пъти съм писала, че от нас си зависи това да остане подкрепящо общество.
Скрит текст:
понякога обаче е нужно на някой ребром да му се каже, че има нужда от помощ, защото човек рядко стига до този извод сам.

АА Heart

# 228
АА, хубава си е почивката от лекари, и на мен ми се отрази супер цяло лято. Точно ми наближаваше часа за репродуктивен и се бях настроила за цветни снимки и инсеминации, като разбрах че съм бременна. Пожелавам ти и при теб да стане докато търсите причината или бързо да намерят нещо безобидно, което се коригира лесно. Стискам ти палци!

# 229
Аз не виждам нищо осъждащо в последните коментари. Ако съм обидила някой се извинявам!

# 230
БЛАГОДАРЯ ви, момичета! Определено ще си изживея емоциите... и без това съм сама, гледам да се прикривам пред ММ като говорим по телефона ама ме усеща, че има нещо ...... само му казвам, че съм в Ц и да не ми обръща внимание.... Криво ми е и че всички надежди в един момент отиват в канала ама .... такъв ми бил късмета.... 🍀🙏

# 231
Белийв, моя много близка приятелка е на път да роди и съм се чувствала по същия начин много пъти в последните 9 месеца. Не се съди, нормално емоции са. Hug
АА, разбирам те, и аз след почивката не исках да стъпя на лекар и да се започне пак всичко отначало. Успех и ще чакаме новини! Heart

# 232
  • На изток от Ада
Белив, разбирам те ! Аз също не успях да се зарадвам на бременността на етърва ми ! Тя забременя на 3-4м от връзката си с брата на ММ.

# 233
Белийв
Скрит текст:
Аз съм го разказвала и преди, затова слагам в скрит текст. Денят, в който трябваше и си направих кръвен тест след първата инсеминация, на която възлагах много надежди, кумът ни стана баща, вечерта трябваше да отидем на бебешко парти. Още не знам как съм се събрала и съм отишла, защото наистина се чувствах ужасно при чхг 0. А и освен това инсеминацията ни се беше паднала на църковен празник с много хубаво мъжко име и си бяхме казали, че ако е успешна, така ще си кръстим детето. Познай как кумът си кръсти неговото.. 😀 Е, не е виновен човекът, че е избрал същото име, ама направо толкова гадно ми стана, чувствах се, че все едно някой ни е взел нашето и го е дал на друг.. И по предишната тема: Ако тази случка беше преди ходенето ми при психолог.. със сигурност щях да съм в тежка депресия цяла седмица, пълен абсурд още същата вечер да изляза, че и да се забавлявам (както направих) до малките часове

Едит: Мисля, че вече е време да действаме този месец.. 20ти ден, почти, почти +тест,, даже няма да тествам повече. 10 теста изхабих с тази късна ову, ама поне да знам кога да очаквам МЦ и да не откачам..Днес и утре действаме и каквото стане
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 22:12 от V_sS

# 234
❤️ Сила сте, момичета! ❤️

# 235
Благодаря на всички за коментарите. Олекна ми като разбрах, че не съм единствената попадала в такава ситуация! Но цикъла си се засилва, въпреки че си приех следобедната доза, и вече имам и съсиреци, та мисля да пропускам вечерната и утре сутрин. Ще пусна още едно ЧХГ за доктора утре, така или иначе трябва да ходя пак да ме бодат, защото се оказа, че първата епруветка от днес е с хемолиза и не става за изследване.

Кенди,  радвам се, че всичко се разминава при теб! Heart

Белийв, напълно съм съгласна с другите. Абсолютно нормално е да се чувстваш така, не се обвинявай. Надявам се, че и приятелката ти ще е достатъчно съобразителна, за да не ти го натяква и най-вече да не ти се оплаква от детето!

АА, надявам се бързо да се завърти колелото в твоя полза. На мен ми помага да имам план, а ти звучи да имаш. Успех!

# 236
Белийвче,
Скрит текст:
Аз също имах подобна случка на V_sS. След няколко неуспешни стимулации на естествени опити бяхме стигнали до инвитро. Тъкмо видях, че първият ми трансфер е с ЧХГ 0 и нищо нямаше за замразяване.....в същия ден ражда моя колежка, която забременя от първия опит(товага решили да пробват, нищо че са на по 20г., защото при мен не ставало). Бяха написали "Наша сбъдната мечта", някак в този момент толкова много ми докривя....все едно са ми откраднали моята мечта. Иначе страшно много се радвам на детенцето ѝ 🤗❤️ Понякога болката ни е прекалено голяма и емоциите взимат превес. Никога не се обвинявай, това не те прави лош човек. Знам колко е тежко и угризенията, които изпитваш. В такъв момент човек има най-голяма нужда от подкрепа. Прегръщам те, твоята мечта също ще се сбъдне! Пожелавам ти да е съвсем скоро!
Между другото имахме и още една случка, но товага някак много по-малко емоция включихме. Да, беше ни тежко, но доста бързо го преодоляхме. Април месец нали забременях за кратко и то след години борба. Тогава научихме, че братът на мъжа ми чакат второ детенце. Терминът почти съвпадаше с този на детенцето, което загубихме. Разбира се, че се зарадвахме за тях. Наистина обаче психиката и вярата могат да се развиват и каляват с годините. Казахме си, просто сега не е било писано, но имаме малка победа. Някак вярата и смирението надделяха, а това носи мир и спокойствие в душата, особено с подкрепата на партньора до теб. С вяра, упоритост и любов всичко се преодолява. 🤗❤️🙏
ПП
Да не казвам колко пъти съм чувала фразата "Успокойте се и ще стане", понякога в допълнение "млади сте" или пък "Когато е писано ще стане", то това е ясно, но страшно много се дразнех, когато някой ми го каже...все едно аз не го знам.
Дори, когато забременях ми казаха... "Не казвай на никой до края, те ще видят, когато ти проличи....хората са лоши и всичко става...." и започнаха едни истории за мъртви раждания, късни загуби....и това беше за честито за моята бременност. 😅Знам, че ми го казват с добри чувства, ама ако беше някоя бременна с лабилна психика...не я виждам.
V_sS ❤️❤️❤️

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 22:42 от Kactus

# 237
Умирам си за тия фрази ... 🫣🤯 Любими са ми.... еххххх..... 🤣🤣🤣 Хубаво е,че ви има! ❤️

# 238
Ванила, по-рано тръгнах да пиша и спрях.. Съжалявам, дано скоро да ти олекне и физически и психически! ❤ Аз бях чела в групата за инвитро няколко други такива случаи при различни лекари, че ги карат момичетата да си вземат лекарствата до официалния ден за тест, който при някои беше 12-14 ден след трансфер, което ми се струва безумно много. Не знам на какво се надяват лекарите, някакви протоколи ли следват или наистина има случай 1:1000 примерно, където е възможна Б..

АА, успех на ендото! ТСХ като на 2402 “високото” ти пожелавам 😁

Кактусче прегръдки❤

# 239
Ванила, прегръдки! ❤

По повод свекито (не знам кой беше написал), но го е казала с цел да ме защити, може и аз да не съм го обяснила правилно. Но като цяло имаме си различия с нея, но винаги е до мен и ще ме подкрепи.

Белийв, моя приятелка също сега е бременна и на моменти ми е много тежко. Тя знае за нашите проблеми и понякога не се усеща как само мрънка, че й е лошо или че й се спяло, а аз само мечтая да се чувствам така. Това не значи, че й мисля лошо. Просто искам и на мен да ми се случи. Радвам се, че не минават през такива трудности, защото вече от личен опит знам колко е гадно.

Аз събирам идеи за въпроси, които да задам на Калчев. Утре ще си пусна и изследвания, които са на чист ден. Записала съм си да го разпитам за стимулация и инсеминация, какви ще са ни следващите стъпки, защото не ми се чака още 2 години да правим разни процедури и пак да ме връща за опити вкъщи през 3месеца. Искам го това бебе, да идва вече 🤯😁🙏🩷

Общи условия

Активация на акаунт