Отговори
# 240
Темата за психичното здраве ми е любима, аз също съм за разбиране и подкрепа, без нападки. На мен да си призная също малко ми е криво тези дни
Скрит текст:
Познавах момичето, което се самоуби.. учихме заедно в университета. Смея да твърдя, че беше прекрасно момиче, интелигентно и амбициозно, и вярвам ,че трябва да се насочат усилия в посока на увеличаване на информираността за депресиите и подобни проблеми. Като знам аз покрай детето колко пъти ми е идвало да хвана гората в отчаяние...
Последните две години много чета по темата за психичното здраве, страшно много ми помогна това да приемам трудностите, да се справяме със стреса и за взаимоотношенията. Много харесвам Мадлен Алгафари, има хубави подкасти с нея, говори и за влиянието на емоциите на майката върху вътреутробното развитие. Ще ми се с първата бременност да ги знаех тези неща, но нищо, хора сме, да се учим от грешките си.
Ванила, съжалявам за преживяванията ти. Да минава по - скоро.
Кенди, радвам се,че възела се разплита при теб най - после.
Believe, съвсем в рамките на нормалното е да се чувстваш така.
AA, успех и на теб с лекарите и изследванията,  как върви противовъзпалителния режим при теб?

# 241
  • Замък сред облаците
Никак не върви тоя режим 😂 спазвам го няколко дни и бам, нарушавам го щото ми е бил кофти ден с детето примерно (дето казваш че ти иде да хванеш гората). Спрях кафето и минах на био безкофеиново тип инка от ДМ тия дни. Не било лошо. 😅 Трябва ми време де, с малко повече дисциплина ще успявам на 100%, ама засега още криввам (на 80% в лошите дни го спазвам). Ама явно има някакъв ефект, защото кантарът за пръв път от месеци мръдна надолу. Вече цифрата започва с 6! 😎

Ви, мерси за пожеланието за хормоните, ама нали ги пусках преди 20 дни, не са съвсем цветущи. Ама и дотам ще добутам няма да се давам. Така и така кибича по нощите, отивам да си изпия хормона 😂

# 242
АА, безкофеиновото на Дабов бих ти препоръчала ама не знам да е био самото кафе. По-скоро махането на кофеина е по “водна технология”. Откарах на него 5 месеца, плюс и в дните, в които съм се разхлопала от притеснение и кофеин ми е последният вариант. Мъжът ми е в сферата и ги разбира кафетата като източници и етика на суровина, обработки, цикли и алибали, та като го замолих да ми избере някакво хубаво де-каф - спря се на това.

Това “като” цикъл нещо много никакво за момента, но поне болките са си общи и менструални.
Обувам анцуга за лабораторията.

# 243
  • Замък сред облаците
Безкофеиновите кафета на база кафе са много третирани за съжаление и са доста по-вредни от едно обикновено силно кафе, пък било и някое екстра качество като на Дъбов. Чисто от химична гледна точка.
Edit: погледнах ги на Дъбов, едното е декофеинизирано с етилов ацетат, а водното се води semi-decaf, тоест има кофеин, ама по-малко.

Иначе това което съм взела е спелта и цикория, като цикорията има допълнителни бенефити за сваляне и контролиране на кръвната захар, поради съдържанието на инулин. Иначе щях на чай да мина, но това ме спечели плюс подобния кафе вкус 😁

# 244
Момичета, избухнали сте в новата тема.😍. Трудно ми е да чета толкова много коментари внимателно.

Благодаря на Кактус за орисването!:heart:

Прегръдки за Ванила, следващия път ще стане!❤️

Стискам все още и за Кенди палци да пада ЧХГ, и при мен беше много мижаво кървенето в тази ситуация. 🍀🍀🍀

И аз снощи исках да хвана гората. Малкото торнадо явно минава някаква фаза пак и беше ревлив и капризен. Извинявам се, че говоря за детето ми в тази тема. Просто ми се иска да знаете, че и със дете си има моменти на трудности. Аз се чудя как изобщо си смятала, че като родя всичко ще е идеално.
На момичето, дето се оплака от мрънкането на бременната си приятелка искам да кажа, че момичето най-вероятно не го прави изобшо с лошо.
Моя приятелка пък "пъчеше" корема бременна в второ тъкмо като загубих втората бременност. И само ми пожелаваше и на мен такова щастие.  Като пълна нещастница се чувствах. Чак после като понапредна моята бременност взе да си казва нейните неразположения, както и за доста трудните раждания.

По темата с психичното здраве също съм на мнение, че трябва да се говори много. Дори и тук в тази тема. Много желано детеи трудно извървян път до него не предпазва от следродилна депресия. Това аз трябвяше да го разбера от собствен опит. Изобщо не се бях занимавала с тази тематика и не мислех, че точно "твърда" жена като мен ще има такъв проблем. Добре, че мъжът ми се усети и беше неотлъчно до нас да поема бебето веднага след работа за да поспя или дори само да гледам в една точка. Искаше ми се да бях подготвена, че не е толкова рядко срещанана следродилната депресия.

# 245
Безкофеиновите кафета на база кафе са много третирани за съжаление и са доста по-вредни от едно обикновено силно кафе, пък било и някое екстра качество като на Дъбов. Чисто от химична гледна точка.
Edit: погледнах ги на Дъбов, едното е декофеинизирано с етилов ацетат, а водното се води semi-decaf, тоест има кофеин, ама по-малко.

Иначе това което съм взела е спелта и цикория, като цикорията има допълнителни бенефити за сваляне и контролиране на кръвната захар, поради съдържанието на инулин. Иначе щях на чай да мина, но това ме спечели плюс подобния кафе вкус 😁

Ей сега го сритах, докато спи да ми каже дали има био вариант - имат, от Никарагуа  ама в момента нямат. Също кофеинът в “наводненото” бил около 2-3%. Другото - да, по-добре нормално кафе.

# 246
  • Замък сред облаците
Ще го имам предвид, мерси. Просто за момента съм решила да изключа кофеина доколкото мога.

# 247
Аз също изключих кофеина или по-скоро не го почнах пак след неуспешната Б и се чувствам мнооооого по-добре без кафе. Simple Smile Препоръчвам го на всички! 😅 Замених с чай, като в него си слагам колагена и става много приятно кисел.

# 248
  • На изток от Ада
Аз си пия кафе.
Диетата също я карам по усет. ММ уж следи калории.

# 249
И аз изключих кофеина и се чувствам по - добре без него. Разбира се липсва ми вкуса и аромата му, но и без него се живее. Освен че ме дехидратираше яко ( даже по голяма нужда тичах понякога след него 😀)получавах и сърцебиене, но за сметка на това никакво повишаване на енергийните нива. Вместо това започвам деня си с голяма чаша топла вода с лимон.

# 250
Espresso, ти звучиш като най-големия фен на кафе с този ник. 😅

Иначе и при мен ефекта след спирането е много по-добър сън и повече енергия през деня. 😊

И аз изключих кофеина и се чувствам по - добре без него. Разбира се липсва ми вкуса и аромата му, но и без него се живее. Освен че ме дехидратираше яко ( даже по голяма нужда тичах понякога след него 😀)получавах и сърцебиене, но за сметка на това никакво повишаване на енергийните нива. Вместо това започвам деня си с голяма чаша топла вода с лимон.

# 251
Като цяло тестовете определено са фалшиви,щом дават мнгоо бледи розови черти ,а накрая идва цикъл.  Пвоече Клиър ленти или Престо никога.  Достатъчно се тормозя , а тези фалшиви черти ме скапват допълнително. Пристигнаха ми Изихоум и само 10 дни след  О ще ги ползвам . Като цяло днес ме боли корема и се надявам да е О . Относно кофеина ,аз го спрях от 1 месец и пия безкогеиново ,то не бяха сърцебиене и тревожност от кофеина.

# 252
Хаха, Ванила, вярно, че това ми беше ника, сестра ми го е измислила, защото преди време беше ползвала моя мейл и тя го е сътворила 😀

# 253
Между другото моята сестра ми казваше кактус понякога вместо како и от там е моят ник 🤣 а и обича кактуси ❤️
Препоръчвам цикория като заместител на кафето. Иначе нито аз, нито мъжът ми пием кафе 😁 Заместители също не консумираме. Много ни се чудят хората 🤣🤣🤣 Както и аз съм с ниско кръвно сравнително често, но пия айрян ☺️ Аз сега се теглих, защото нищо не съм качила и трябва да започна да се храня по-стабилно(да не се разбира като тъпчене). Колкото до оплакванията по време на бременност, тях си ги споделям на лично или в бременните групи от време на време, защото човек има нужда да си сподели неразположенията и притеснения. Със сигурност бременното момиче не го е споделила с лошо, просто желанието да сподели е надделяло над тактичността.

# 254
  • София
кумата ни е бременна - за нея ще е трето дете, второ на новият й мъж и първо общо за двамата, тя е две години по-голяма от мен. сигурна бях, че ще стигнат до бебе и макар да ни го каза във вече доста напреднала бременност изобщо не се почувствах зле, напротив подейства ми енергезиращо - щом те успях естествено значи и ние все още имаме шанс.

Общи условия

Активация на акаунт