Отговори
# 750
  • Замък сред облаците
Тези високоинтензивните с по 30 сек не са много препоръчителни, вдигат кортизола.

Шантал, да йогата може да е много натоварваща, и аз обичам на такава да ходя. Но трениривките у дома обикновено са друг тип и никой не те следи правилно дали изпълняваш, затова дадох такъв съвет на 2402, понеже минах през такъв неприятен момент с домашните тренировки.

# 751
Глупост бях написала горе - за SHBG - аеробни трябват. Ох, да, и за вдигането на кортизола четох в резултат от високо интензивните, ама докато го прочета го бях забравила явно, мерси за напомнянето. Ще го видя другата седмица него как ми е като не правя нищо.
Имам още да чета и да подреждам в главата си кое как да се случи, като съм готова с плана ще ви го метна тук за peer-review.

# 752
АА, права си! Аз също имам проблем с коленете и избягвам определени упражнения и йога пози. Ходих няколко пъти на групови тренировки и там треньорката ми намести таза как трябва да е точно и не усещах напрежение в коленете. Сега се старая и вкъщи да го спазвам това.
Малко е лирическо отклонение темата, ама като не се получава с бебеправенето, поне да сме фитнати 😄

# 753
Като заговорихте за тренировки...Аз започнах тренировки за бременни за начинаещи 🤗 Много добре обяснява жената във видеото и наистина няма натоварване на гръб, колена и корем, щом ги правиш правилно. Аз съм доста внимателна, защото плацентата ми е много ниска и все още единият край покрива шийката. Доста добре ми се отрази 🤗 Преди пак си тренирах вкъщи с едно много готино приложение и наистина имаше страхотен ефект върху таргетните мускулни групи. Аз като дете бях с артрит, имам проблем и със седалищния нерв, но с тези тренировки нямах никакви проблеми("30 дни във форма") ☺️

# 754
Наси, съжалявам за отрицателния тест при теб, не се отказвайте от опитите и дано следващите месеци дадат положителен резултат! Heart

Аз преди години имах проблем с коляното заради разтегнат менискус. Дълго време ми отне с тренировки да заздравя квадрицепса ( четириглавия бедрен мускул), за да може да отнема тежеста на движението и да не се понася от ставите, конкретно коляното.

Винаги съм тренирала фитнес или друг тип активност, като най-любими си ми останаха HIIT тренировките. Интервални тренировки, които комбинират силови и кардио упражнения. В този период си бях най-добре изглеждаща и се чувствах доста добре, също имах и супер редовен цикъл. По други лични причини последните 2 години нямах възможност да посещавам и ги изоставих, а също и си мислих, че пречат на бебеправенето. Grinning Сега си гледах анализите от гривната и 159 average BPM в такава тренировка.

Мисля от ноември да ги подновя, така и така не бременея, поне да си върна тонуса и килограмите, че доста неща изоставих от пазене. Ще се опитам да ги правя в периода преди О., а след О. да се фокусирам само фитнес и по-статични силови упражнения. Пробвах с йога, пилатес и какво ли не, ама този тип тренировки не са моето нещо, не ме влече и не ме разтоварва. Усещам се как ми е скучно и мисля за сто неща докато "тренирам". С HIIT нямам време да мисля за нищо, освен как да оцелея за 45 минути Joy

# 755
Аз също тренирам HIIT, но вече избягвам скачането и след О се пазя - никакво скачане, никакво бягане (преди бягах полумаратони) и не правя много коремни преси. Според мен ако една жена е тренирала не би трябвало да окаже влияние на бебеправенето и да попречи да се захване ембриончето, но не съм лекар, не мога да го докажа и спазвам горе долу каквото Калчев каза. Аз се старая не само да се чувствам добре, но и да изглеждам добре и тренировките с тежести са част от процеса.

Надявам се да не бъда разбрана погрешно, ако се наложи само ще лежа на дивана и ще ям, но мисля, ясно е, че сме готови на всякакви жертви в името на това да станем майки, но доколкото е възможно се опитвам да изглеждам добре.

# 756
Предполагам дава отражение натоварването след О, но в крайна сметка има много жени, които са професионални спортисти, а те определено не спират с тренировките след О, и пак забременяват, а някои и късно разбират даже.
Пиша го, защото човек трябва да прави това, което го кара да се чувства добре, без да се чуди дали ще навреди с нещо. Психиката трябва да е водеща. И съм тичала като луда след О, и на въже съм скачала по 1000 подскока и повече, и обратното- лежала съм на дивана, именно с цел да вземе се случи Б..ами резултатът е един и същ: не съм забременяла.
 Затова сега тичам, без значение от фаза на цисъла, защото това е нещото, което ми проветрява главата от всякакви мисли.
Редакция: Месецът, в който забременях (неуспешно) май тичах и правих други упражнения, пиех вино и в общи линии изобщо не очаквах Б.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 17:00 от Anigo

# 757
Момичета , пуснах пак прогестерон по препоръка на лекаря ,7 дни след О , слагам 2 по 1 Утрогестан 300 мг, пораснал е от 102 на 109. Много се надявам да има бременност .❤️❤️❤️

# 758
Момичета, днес пуснах ПКК и щитовидни контрола. Въпросът ми е, хипофункцията има ли общо с холестерола? Защото от всичко само той ми е над нормата (с 0,2 но все пак..). Аз съм 51кг, тренирам редовно и никога не съм имала проблем с кг, стоя си все толкова. Храня се сравнително здравословно, ама вчера точно хапнах пица за обяд, не знам дали може да е от това този резултат.. Иначе тсх е паднало на 2,6 от 3,2 за месец, но т4 се е вдигнало само с 0,2 и е 11 в момента, затова и явно съм си в хипофункция все още..

Файърбърд, успех за следващия месец!

Вики, почти всички лекарства качват холестерола, вкл и тези за стимулация.

# 759
Предполагам дава отражение натоварването след О, но в крайна сметка има много жени, които са професионални спортисти, а те определено не спират с тренировките след О, и пак забременяват, а някои и късно разбират даже.
Пиша го, защото човек трябва да прави това, което го кара да се чувства добре, без да се чуди дали ще навреди с нещо. Психиката трябва да е водеща. И съм тичала като луда след О, и на въже съм скачала по 1000 подскока и повече, и обратното- лежала съм на дивана, именно с цел да вземе се случи Б..ами резултатът е един и същ: не съм забременяла.
 Затова сега тичам, без значение от фаза на цисъла, защото това е нещото, което ми проветрява главата от всякакви мисли.
Редакция: Месецът, в който забременях (неуспешно) май тичах и правих други упражнения, пиех вино и в общи линии изобщо не очаквах Б.

Сейм. Забременях in my lowest физически, психически и всякак.

# 760
Салсера, аз в момента не пия нищо. Последно пих КС, но преди месец и половина ги спрях окончателно. Възможно и от тях все още да има отражение. Аз това се притеснявам, че ако почна стимулация ще скочи още повече..

# 761
Здравейте страхотни борбени момичета,
Не съм се включвала в дискусиите, но чета темите от мноого време насам и дори без да съм част от пишещите, вие сте като мои съмишленици в мечтата за дете. От темата черпя много информация, безценни сте!
Относно мен - на другата седмица закръглям 41г (чак не ми се вярва, като го пиша) и усещам, как желанието да имам дете вече тотално бе обсебва. В този период съм, в който вече знам че не съм бременна, но чакам една седмица до цикъл, тъй като лутеалната ми фаза е 16-17 дена, та изпадам в абсолютна безтегловност в този период и само искам да идва този цикъл.
Имам приятел, от миналия декември правим някакви опити да хванем овулацията ми, напълно безуспешни. От февруари само с бактериални ифекции се борим при него. Миналата седмица пуснахме за втори път спермограма в Надежда (първата през февруари беше трагична, но се оказа, че има бактериална инфекция и до септември лекувахме инфекции), показателите са доста по-добре от през февруари. Но този път пуснахме и зона тест по препоръка на доктор Тихомирова и резултатът ме притесни доста:

Той се изнервя, като му говоря само за забременяване. Смята, че показателите му ще се подобрят, като се възстанови напълно от бактериалните инфекции.
А аз имам чувството, че се състезавам с времето и трябва да действам.
И така, излях си го, старах се да не става дълго.
Стискам палци на всички момичета и се радвам, че се включвам темата на Кактус:smile:.

# 762
*тирамису*, добре дошла и скорошен успех ти пожелавам 🤗❤️🍀 Защо не пробвате с инсеминация? ☀️
Наси, съжалявам ❤️

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 18:56 от Kactus

# 763
Наси, съжалявам за отрицателния тест! Не губи кураж, нов месец, нови опити Simple Smile

# 764
  • На изток от Ада
Благодаря ви момичета! Леко се сдухах. Писахме с 2402 и тя тя каза че екзомно секвестиране е било добре за нас . Аз. Всъщност можех да пусна но бяха мн пари...
Та чак се зачудих кое ни трябва

Общи условия

Активация на акаунт