Отговори
# 105
  • На изток от Ада
За секса аз питах
Аз също имам няколко Б, не сме правили паузи по 10 дни

# 106
Тъкмо снощи си викам.. бе айде, бе.. на 38 съм..до 41-42 ще ги сколасам 2-3 Smiley

# 107
Записвам се да следя, макар и да не съм много от активните, Ви чета.
Кактусче.. много ме трогна твоята история.
Кенди дано вече се свърши, че премина през много ти!

Мел, щом има пулсации и като почиваш сега да се закрепи добре сакчето, всичко ще е наред!

Скрит текст:
Не е по темата ама ще си го измрънкам тук, за да ми олекне поне малко...
Аз май май нещо се депресирах, този път много тежко понесох загубата, може би защото имах усещане, че този път ще стане.. последния месец много ограничих социалните контакти, а ако има такива то са много хладни и дипломатични. Освен всичко тук, имам и доста странични проблеми. Наближава РД на детето и за пръв път не се вълнувам или подготвям нещо за него. Чувствам се ужасно психически и дори оглеждам за психолози в момента. Искам някой страничен на мен да ме изслуша.
Чувствам се сама във всичко, ММ колкото и да е до мен, не мисля, че ме разбира. Преди седмица две ме удари нещо хормона и нямам ден без рев... Вече предпочитам да ми кажат "спри, няма да имаш повече деца", за да мога спокойно да си гледам детето, защото докато правя опити за друго, то първото вече е на 4г. Желанието ми е голямо, но угризенията ми и те... Мрън! Благодаря, че ме изчетохте! Моля не ми обръщайте внимание и продължете дискусиите до сега.

# 108
  • Be realistic - plan for a miracle.
Наистина беше много гадна тази тема.
Отвратителни коментари без никаква емпатия... от жени.
Това ме потресе.
Разбира се, всеки има право на мнение...

Но никой не знае историята на никой.
Скрит текст:
Аз опитвам да имам дете от 2014, като по онова време бях с бившия ми мъж. Бяхме заедно 16 години, 8 от тях женени. Взе ме малка, на 18 години. Беше (и вероятно още е) изпечен лъжец, манипулатор и нарцисист. С подробности какви травми и последици и до днес има връзката ни и раздялата ни върху мен - няма да разказвам. Но ключовото тук е, че там бяхме мъжки фактор и заради него се подложих три пъти на инвитро.
Резултатът? С настоящия ми (най-прекрасен на света) мъж без мъжки фактор обикаляме пак клиниките. Заради НЯР.
Съдба. Но какво да обяснявам на всеки, който едва ли не ехидно ще ме попита "защо чак сега"? Нямам 40, но катеря натам бавно. Да тръгна да обяснявам на непознати за всичко, което ми се случи във връзка с насилник само защото съм била малка и глупава, имала съм Стокхолмски синдром и след раздялата ми е отнело общо две години и една пандемия изкарана в самота да срещна мъжа на живота си... Няма как да стане.
Всеки може да мисли каквото желае... аз просто стоя встрани от отровата. Така, както не пия белина, така и не чета в тия теми вече.

Тук в Мама четох една тема Баща на 50- не препоръчвам някоя от нас да я чете. По ужасни мнения не съм чела. Жени,които имайки деца дават мнения до кога е редно мъж и жена да имат деца. Груби, нетактични.
И аз мисля понякога,че съм лекинко позакъсняла, обаче не мисля да се отказвам. Какво губя-нищо!
Щом искаме деца ще направим всичко възможно и голяма част от невъзможното. По пътя ще израснем и като хора и като родители. Чакам бебевалеж!

# 109
Надявам се всяка от нас да има толкова деца, колкото иска, независимо кога ще дойдат!

И аз си правих сметки, че до 32г ще съм приключила с ражданията, след като почнахме опити като бях на 26г, ама ей ме на - още няма изгледи да приключим скоро. Майка ми (писала съм и преди) също е имала затруднения със забременяването, но за същия период от време (26-32г) е имала 4 бременности и има 2 живородени деца. И много обичам като заради това да почне да ме успокоява, че ще стане и при мен. Само дето приликата между двете ни е само СПКЯ, от там нататък има тъъънички разлики като МФ, секцио, истмоцеле, възпаления и всичко останало....

Mel, аз съм съгласна, че като нещо те тревожи е добре да потърсиш успокоение (важи за всяка бременна и небременна). Обаче съм съгласна и че в един момент трябва да спрем да мислим за всичко лошо възможно и да вярваме, че ще го бъде.

Скрит текст:
аз в отчетна тема по термин не се включих, но си я четях. До 5ти месец. Усетих се, че страховете на другите автоматично стават мои. Имаше там в темата едно момиче, което някой може и да помни от тук - hariom, та тя милата беше още по-притеснителна и от мен. Втори скрит текст, бременните да не се тревожат излишно:
Скрит текст:
Един ден писа, че прочела, че ако бебето рита много може да е сигнал за проблем с кислорода, примерно от увита пъпна връв. И аз патката, с целия си акъл, почнах да търся информация по темата. Ама бременния ми мозък не се сети английската дума wraped и писах нещо от сорта на tangled umbilical knot. И за да съм сигурна, че това което чета е това, което ме интересува, отидох на изображения. И ми попадна снимка на бебе с истински възел на пъпната връв. Разбира се, това ме шокира супер много, не знаех, че е възможно, получих паник атака и на ум се извинявах на бебетата, ако усещат моя страх и тревога. И от тогава спрях да чета форума, докато не родих. Разбира се, тревогите си останаха, но поне си бяха само моите, не породени от историите на другите.
Скрит текст:
Наистина е голяма ирония, че точно истински възел в крайна сметка беше причината да си загубя бебето....

flow, аз съм винаги с 2 ръце за работата с психолог. Тайно ще си призная, че в момента се срещам даже с 2. Сигурно скоро ще прекратя срещите с едната, но имаше период, в който срещите бяха твърде на рядко, за да са ми от помощ и минах на този вариант. Но малко по малко, стъпка  по стъпка, работя с психолога и с идеята, че може да остана с едно дете и трябва да заобичам и този живот, ако стигна до него.

# 110
  • Замък сред облаците
Знаете че като скастря не е от лошотия, макар че сигурно звуча зла. Но се щадете колкото можете, тия нерви и притеснения никой няма да ви ги върне. А после колко ще ви трябват…. Неслучайно го наричат trenches of postpartum.
И нека обективно се търсят проблеми, когато има някакъв сигнал, не да се търси под вола теле или да се проектират чужди проблеми, че положението става оле-мале.

2402
Скрит текст:
Хариом сега чака второ Simple Smile, пак има перипетии девойката, но Ковачев я следи стриктно и е добре, него избра сега.

# 111
Аз като бях бременна със сина ми баба ми каза "гледаш само хубави неща, не слушаш лоши истории" , макар да беше в пика на първият локдаун и помните как се говореше само за това колко жерти и т.н. се опитах да го правя. Вярвам, че с мислите си предизвикваме съдбата!

# 112
Наси, ние се обичаме през 2,3 без прекъсване, с изключение на М. Уикендите сме по-активни, през седмицата е имало случаи по 4-5 дни без, но е било защото сме преуморени.

Прего, съжалявам за това, през което си преминала!
Скрит текст:
Наистина всеки си носи съдбата, винаги можем да си кажем “ами ако бях направила друго..”. Ама не сме, тук сме, такива каквито сме и това е животът ни. Имало е и при мен някакви моменти на отчаяние, в които съм си казвала, че трябваше да започнем по-рано с опитите (дори и мисли от сорта, ами ако бях останала при някой от бившите ми, сега сигурно щяхме вече да имаме дете), ама не трябва така да се мисли! Спирам се, стягам се и се оглеждам около себе си за всички неща, за които съм благодарна и щастлива!
Не трябва да се съдят хората за каквото и да е! Това, че някоя се е разделила с мъжа си и на втория месец е срещнала нов, по-стойностен човек, не означава, че при всеки е така. Или, че някоя е срещнала любовта на 20 и на 25 вече имат 3 деца, а друга на 35 още не може да срещне подходящия.. Следвай пътя към щастието и то ще дойде!

2402 ме изпревари за психолога. Аз също бях скептична доста, но определено тази жена ми помогна много! Като се сетя миналото лято в какви депресии изпадах, дотолкова, че е имало случаи, в които ми идва МЦ и си тръгвах от работа, под предтекст, че съм болна, за да се прибера вкъщи и да плача.. И това ви говоря за естествени опити. След психолога, даже и след несполучливите инсеминации не съм плакала, където възлагаш много повече надежди.. Наистина бях изпаднала в дупка, а аз изобщо не съм от лабилните и ревливите жени. Препоръчвам с две ръце!

Едит: Кенди, радвам се, че пада! Може да слагаш пижамата вече 😁🩷

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 15:55 от V_sS

# 113
  • На изток от Ада
Мислила съм психолог . Още умувам. Предвид че не чувам добре... Пък и не знам дали ще помогне.

# 114
С две ръце, крака и каквото се сетите за работа с психолог, даже трябва да е психотерапевт и да се подбере от коя школа е , за да не си губи човек времето.
Относно тревожността я разбирам, но наистина като се усетим че отиваме в крайност и се тревожим за несъществуващи неща да си набием спирачките. Винаги е по-добре да споделиш с някой, който да те успокои и приземи при нужда. Тревожността си е част от бременността, майчинството и родителството като цяло, но не бива да ни превзема и да отнема радостта от хубавите новини и преживявания. Малко иронично ама все се случва хората точно на бременните да започнат да им разказват всякакви страхотии и ужасяващи истории.
Мел, надявам се с всеки преглед да ставаш все по-спокойна и да успееш да се наслаждаваш Heart
Кенди, не разбирам много, но с това темпо на падане на ЧХГ сякаш можеш да си отдъхнеш вече.
Ние след О не ограничаваме целенасочено секса, естествено разреждаме след маратона и после както дойде.
Надявам се всяка да има толкова деца, за колкото мечтае! Heart
Има две майки от квартала, с които започнахме да си общуваме повече покрай децата. И двете са с първо дете след инвитро и след години борба и втора бременност спонтанна и непланирана и дечицата ще са породени!

# 115
По повод за нетактичните хора, една майка на моя приятелка веднъж ми изцепи "Стига с тези кариери, ти си жена, до колко години мислите да се пазите?! Те яйцеклетките имат памет и като ги дресираш, че не искаш да забременееш, после няма да стане "
Та не знаех до тогава, че яйцеклетките подлежат на дресировка 😃😃😃

# 116
  • Замък сред облаците
По повод за нетактичните хора, една майка на моя приятелка веднъж ми изцепи "Стига с тези кариери, ти си жена, до колко години мислите да се пазите?! Те яйцеклетките имат памет и като ги дресираш, че не искаш да забременееш, после няма да стане "
Та не знаех до тогава, че яйцеклетките подлежат на дресировка 😃😃😃

😁😁😁

# 117
Кенди аз като абонат, благодаря за ъпдейта и препоръчвам мека и удобна пижама Heart
Флоу, прочетох, че помоли да те подминем, но понеже и аз съм в дупка, с дълбочината на марианската падина, може да погледнеш и хормонално как са нещата. В миналата ни темичка коментираха за хипофунцията на ЩЖ, която може да причини депресия и тревожност и тъй като на челото ми са изписани тея двете неща си погледнах изследванията на ЩЖ и какво да видя - даже Денис ми е казала, че имам хипофункция с fT4 0.85 ама не съм обърнала внимание заради многото други дефицити и проблеми..
Психолог е супер, ама финансово засега не го виждам...
Прего, радвам се, че сега получаваш любовта и отношението, които заслужаваш!
2402 и АА според мен са прави спокойствие му е майката! Аз като една тънкокожа и много неспокойна персона ви го казвам съвсем убедено Sweat Smile
А за коментарите, леле чакам си аз за преглед при предишен док, и пред мен седят мъж и жена, бременна, и тя влиза вече при доктора и рецепционистката се скара на мъжа, че не влиза и той. Той отговаря, че и е брат, а не мъж и че не трябва да влиза и тя като го подхвана - ми ти деца имаш ли, защо нямаш,кво чакаш,няма да ставаш по-млад, усещай се..И на мен ми става гадно за момчето, което видимо се притесни, и и викам, е онзи ден прочетох че на 62 години мъж станал баща, не го притеснявайте, когато реши - тогава. И тя пак - доста гадни коментари по повод възрастния баща, които няма да повторя... Та хората са жестоки понякога, а как да се удебелим кожите аз не знам приемам рецепти Joy
АА , разсмя ме!

# 118
  • На изток от Ада
Интересно ми е Какво ще каже психолога ?

АА чакаме информация от Михайлова

# 119
Ох тези рецепционисти... Аз няма да забравя как рецепционистката на Малинов януари ми заяви, че така като му гледа спермограмата, няма никакъв шанс да забременея естествено и защо сме записвали час за андролог, като направо трябвало на репродуктивен. Попитах в качеството си на каква ми го казва и има ли такова становище от лекар към изследването.
Сега като ходих да си вливам интралипид първите дни след положителния тест пак там и припомних какво ми е казала 😃

Общи условия

Активация на акаунт