Подостър Тиреоидит и последствия от лечението с кортикостероиди

• 1 878
  • 44
  •   1
Отговори
# 15
То са ми резултати от края на септември.
Може ли за толкова кратко време да се разбъркат?

Може би ще ти кажат че трябва да спреш хормона, ако са ти високи щитовидните сега. Но имай впредвид, че много скоро след това хормоните падат драстично и от наднормени , ставад под норма. Ако можеш да намалиш само дозата на хормона и да си следиш нивата, ще е по-добре, но лекаря най-вероятно ще го спре.

# 16
При мен се разбъркаха за по-малко от месец, така че е възможно. Самото възпаление не го свързвам само с боледуване преди това, а по-скоро със стрес. Няколо неща, преживени едно след друго и се сринах. После дойде подострия тиреоидит.

# 17
Благодаря, утре съм на преглед. Ще пиша какво е казала докторката. Сега започвам пък да си мисля ако не е това , какво друго може да е...Просто се побърквам от притеснение...
При мен се разбъркаха за по-малко от месец, така че е възможно. Самото възпаление не го свързвам само с боледуване преди това, а по-скоро със стрес. Няколо неща, преживени едно след друго и се сринах. После дойде подострия тиреоидит.

# 18
Bonita83, мина ли прегледа при доктора, потвърди ли се тиреоидита? Всичко наред ли е, мисля те от онзи ден

# 19
Здравейте,минах прегледа. Оказа се че с жлезата всичко е наред,минах УНГ и там всичкое наред. Мен гърлото си ме боли и съм много объркана вече. Не знам на къде да хвана и при какъв доктор да отида... Приемам съвети!
Bonita83, мина ли прегледа при доктора, потвърди ли се тиреоидита? Всичко наред ли е, мисля те от онзи ден

# 20
А някакви изследвания правиха ли сега или само от ехограф е заключението? Много странно, сигурна бях, че ще е това, по описаните симптоми. Не знам какво дуго може да е

# 21
За кега само сред ехограф,утре ще направя ПКК и CRP.
Не знам,страшно съм объркана,вече и психически ми оказва влияние.
А някакви изследвания правиха ли сега или само от ехограф е заключението? Много странно, сигурна бях, че ще е това, по описаните симптоми. Не знам какво дуго може да е

# 22
Мога да дам съвет да си доплатиш изследване на поне един щитовиден (ФТ4 примерно ако не и трите), както и на СУЕ (ако не е включено в ПКК). Доктора изобщо ли не се усъмни за подостър тиреоидит?

# 23
Усъмни се по симптоми, но след ехограф категорично го изключи.
Мога да дам съвет да си доплатиш изследване на поне един щитовиден (ФТ4 примерно ако не и трите), както и на СУЕ (ако не е включено в ПКК). Доктора изобщо ли не се усъмни за подостър тиреоидит?

# 24
И аз минах първо ехограф и доктора по-скоро каза,че има съмнение за Хашимото,а като излезнаха изследванията се оказа подостър тиреоидит. Явно и той не можа да види хубаво на ехографа какво е или просто жлезата не се е била толкова изменила ,защото бързо се усетих

# 25
Bonita какво стана с изследванията ,не писа?
Аз да се оплача през деня имам някакви болки гърлото ,не мога да определя боли ли ме или е жлезата, все още не съм се оправила  напълно от настинката, която карам 3 седмици.  Най-гадното е че почват предишните ми симптоми на хипофункция да се връщат като умора, прескачане на сърцето и куп други работи с две думи чувствам се гадно. Докато бях на високи дози КС бях като на допинг 😃

# 26
ПКК добра и CRP също, докторката каза,че няма проблем с жлезата. Болка все още имам от време на време,която преминава и зад ушите,почвам да си мисля за невралгия, но наистина ми писна да ходя по доктори  също така понякога ме заболява силно главата и ми се сковава долната челюст. Имам скенер на глава,на него нищо. Имам и скенер на шийни прешлени с дискова херния и остеофити. Може би ще търся невролог...Не знам вече,много съм объркана...
Аз да се оплача през деня имам някакви болки гърлото ,не мога да определя боли ли ме или е жлезата, все още не съм се оправила  напълно от настинката, която карам 3 седмици.  Най-гадното е че почват предишните ми симптоми на хипофункция да се връщат като умора, прескачане на сърцето и куп други работи с две думи чувствам се гадно. Докато бях на високи дози КС бях като на допинг 😃

# 27
Това е много добре,че не е жлезата. А да не е някой мъдрец? За гърло пробвай да направиш един курс с фариностим ,той доста засилва имунитета на гърлото

ПКК добра и CRP също, докторката каза,че няма проблем с жлезата. Болка все още имам от време на време,която преминава и зад ушите,почвам да си мисля за невралгия, но наистина ми писна да ходя по доктори  също така понякога ме заболява силно главата и ми се сковава долната челюст. Имам скенер на глава,на него нищо. Имам и скенер на шийни прешлени с дискова херния и остеофити. Може би ще търся невролог...Не знам вече,много съм объркана...

# 28
Ами то не е точно гърлото,а шията ,сякаш някой ме е хванал и ме души. И понякога ме боли зад ушите и ми се схваща долната челюст.
Това е много добре,че не е жлезата. А да не е някой мъдрец? За гърло пробвай да направиш един курс с фариностим ,той доста засилва имунитета на гърлото

# 29
Много гадни неща почнаха да изскачат и при мен след кортикостероидите. Бях болна преди повече от месец и бях леко болна уж, а още не мога да се почувствам здрава. Съня ми е много лош от няколко месеца и това допълнително утежнява нещата. Като не съм се наспала се чувствам изморена през цялото време. Главоболие, схванат врат, мускулни болки. Постоянно ми е студено и треперя, а температурата ми е 36 - на замръзване.

Общи условия

Активация на акаунт