Работа, CV-та, HR-и, съвети - 95

• 25 475
  • 788
  •   1
Отговори
# 525
Не бъркайте плебса на 2к с яките меринджеи на 10к Grinning Вторите не се радват чак толкова как и 100 кинта са нещо.

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 22:03 от Нарцùса

# 526
И 1000 лева да вземаш, пак си е добре, лежиш си вкъщи и ти плащат и стаж ти върви и здравни.
Е, да, то 1000 лева да се чуди как да ги изхарчи човек. Освен да лежи на дивана друго много не може да направи.

# 527
Може и на почивки да отиде и къде каквито ремонти има да си ги направи спокойно, ако има нещо друго да си го свърши. Ако до определена възраст, не си се подсигурил, колкото и да вземаш, все тая, пак ще си от нямащите.

# 528
И ако си се подсигурил какво - дай да изплющим всичко, докато си гледаме кефа една година на помощи? Три дена иху и после тихо е характерна черта за голяма част от населението по нашите земи. Освен ако не сме на 80 и евентуално ни остават около пет години да имаме нужда да ядем…

С 1000лв на месец каква почивка си позволяваш… че и ремонт…

# 529
Тя Буболина винаги така си ги говори. Някаква паралелна вселена е.

# 530
И с 444 лева пенсия съм си позволявала почивки и екскурзии извън България.

# 531
  • София
Ако на някого не му трябват, може да ми ги пратите.

# 532
  • Сф
Ама не споменаваш страничните доходи.... Баш с 444лв евентуално някоя еднодневна екскурзия до Одрин или Сърбия, и после цял месец на кисело мляко. Айде, айде..

И с 444 лева пенсия съм си позволявала почивки и екскурзии извън България.

# 533
  • София
Споменала е за подсигуряването. Буквално на предната страница.

А за хора без деца и кредити 2300 лв не са баш да останеш гладен, стига сте се правили на интересни и много работливи

# 534
  • Melmak
2300 са малко ако си взимал много по-голяма заплата. Няма да останеш гладен, но и стандарта ти пада. За това казвам, че за хората с висока заплата борсата не е изгодна,  освен ако нямат други доходи, с които да допринасят.

# 535
Какво нищите толкоз, не мога да разбера. Дупе знае 2 и 200. Кой както иска ще живее.

# 536
Не съм забелязала да пишат много хора с особено високи доходи, то си личи. Примери може да си даваме и с 23000 и как нямало да им стигне максималната борса, но и с такава заплата със сигурност няма да чакат само на борсата.

# 537
  • Melmak
Аз коментирам това, защото по-напред се даде пример с човек с уж висока заплата, пък бил доволен. Предположих, че се пропуска фактора таван на обезщетението за борса.

# 538
Всеки разбира различно нещо под "висока заплата".

# 539
Има житейски ситуации, в които е по-важно да имаш свободно време, отколкото да взимаш максимума. Дали ще е възстановяване след бурнааут, дали ще е ремонта на жилище, обучение за повишаване на квалификацията и т.н. Ако има и застраховка за безработица, която да покрие ипотечна вноска от 1000 лв. (примерно), ако се спести 1000 лв. от частна детска градина (по толкова ли са сега или повече?)  може и човекът даже да е "на плюс".

Общи условия

Активация на акаунт