Проблеми във връзката.. постоянно изнервен

• 4 251
  • 55
  •   1
Отговори
# 45
Мъж, който не показва приятелката си, обикновено не я смята за достойна да му е истинска партньорка, а я държи само за секс, защото в момента няма друго. Мъж, който е горд с приятелката си, не я крие, а се хвали с нея.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 19:42 от Черна станция

# 46
  • somewhere over the rainbow
Айде и тук рефрена на насилника - "Ми тя си го заслужаваше". Вие сериозно ли?

Къде съм го написала това?
Айде да четете и мислите моля.
"Ми нормално е да е изнервен. Чудя се как не ти е била шута още
...
Ми доста си отровничка."

Какво има за мислене, не сме на урок по математика, нито чета трудове на древен философ. Написано е точно и ясно.

И това е яко:

Значи 15 човека ти  казаха, че проблемът е в теб, и ти пак - абе аз прочетох, че проблемът е в мен, ама проблемът не е в мен, а в него.
Пусни го това момче да си живее един нормален живот, може пък най-накрая да се успокои, че ще му докараш някоя невралгия и уртикария скоро...

... и още няколко подобни коментари, които хич не означават това, което казвам.

# 47
Търпение и шамари някак не ми съществуват заедно...

# 48
Мъж, който е горд с приятелката си, не я крие, а се хвали с нея.
Мъж, който не бие половинката си, не е мъж, и не я обича. Боят изгражда - характери, личности, връзки. Неслучайна е изконната българска философия - бие ме, значи ме обича, и фразата “бий мъ, убичам тъ!”. Това е нещото, което ни е съхранило като нация през вековете, та - нека запазим българското Joy

# 49
...И двамата сме с остри характери и лесно дразними.
...След това мое недоверие и тази ревност започнах да задавам много въпроси. С кого е навънка, кога ще се прибере, с кого си пише, дори и телефона съм му проверявала. Това нещо него го побърква, ядосва се, крещи и ме обижда.
.... Не живеем заедно в момента, за една година не ме е поканил нито един път у тях...
Не знам какво да правя имам чувството че връзката ни стои на едно място и няма никакво развитие за бъдеще …
Според вас има ли как такъв човек да се оправи и щом се ядосва от най-малкото дали изобщо някога ще спре ? Има ли как аз да направя нещо това да се промени и как да го накарам да предприемем малко по-сериозна крачка ?
Искаш той да направи сериозна крачка, сигурно имаш предвид пръстен и брак?
Не може да го мислиш наистина. Ти бясно го ревнуваш, а той реагира с насилие и на теб толкова ти харесва това, че искаш да е завинаги?

Първо прекрати тази връзка, нищо няма да излезе. Не го ли разбираш? Просто прочети какво си написала...

Второ, това с ревността и дудненето трябва някак да го изкорениш в себе си. Не може някакъв друг мъж да е виновен и ти вече ще изливаш върху всеки следващ потоци от подозрителност и ревност. Така никога няма да стигнеш до сериозна връзка.

И чааак след това можеш да постигнеш спокойни и смислени отношения с някого. Но ако той реагира с насилие, просто се отстрани и прекрати всичко, не е твоят човек и никога няма да бъде.

# 50
  • Stockholm
Добре, всички се нахвърляме на момичето, но не се ли замисляте, че и момчето не е съвсем ок. Изнервен, лъже за дребни неща, потаен, понякога в добро настроение, понякога раздразнителен, дори агресивен. Все червени лампички. Да не би да взима наркотици? Само предположение.

# 51
Може да е всичко, въпросът е, че тя търпи по собствено желание, вместо да приключи взаимния тормоз.

# 52
Айде и тук рефрена на насилника - "Ми тя си го заслужаваше". Вие сериозно ли?

Къде съм го написала това?
Айде да четете и мислите моля.
"Ми нормално е да е изнервен. Чудя се как не ти е била шута още
...
Ми доста си отровничка."

Какво има за мислене, не сме на урок по математика, нито чета трудове на древен философ. Написано е точно и ясно.

И това е яко:

Значи 15 човека ти  казаха, че проблемът е в теб, и ти пак - абе аз прочетох, че проблемът е в мен, ама проблемът не е в мен, а в него.
Пусни го това момче да си живее един нормален живот, може пък най-накрая да се успокои, че ще му докараш някоя невралгия и уртикария скоро...

... и още няколко подобни коментари, които хич не означават това, което казвам.

Някой ми е затрил поста, ама да кажа отново.
Дай ми цитат. Не видях цитат.
Щото цитираните не означават това.
Означава обаче, че се опитваш да четеш между редовете, без да четеш редовете Joy

# 53
Напълно възможно е и просто да не си пасвате като характер - в крайна сметка, когато има проблеми в каквито и да е взаимоотношения, причината/вината няма как на 100% да е само на едната страна. Към авторката - помисли, потенциално, ако се разделите и започнеш нова връзка с човек, който не ти дава толкова/такива поводи за ревност, дали ще бъдеш коренно различна или отново ще избиваш/рефлектираш своите страхове, както и страдания от първата си връзка, както беше написала, към новия човек? Т.е., обмисли и твоите действия/бездействия, които в настоящата ти връзка водят до проблемите - с неговата изнервеност и т.н. Имай впредвид, макар че това не е закономерност, че мъжете на възраст 20-24, спрямо жените, които са им набори, са с една идея по-незряли. В последствие, с годините, тази разлика не е чак толкова драматична, но в повечето случаи, мъж на 20 е с менталния капацитет на жена на 17-18. Това, че се стига до физическа разправа, не му прави чест, но ако много го притискаш, приеми го, макар и като крайност, като негов начин да реагира - тормоза му се натрупва, и като имаме впредвид, че е едва на 20, живее с техните и, макар и грубо изказване, живота още не го е отракал като хората, нормално да няма много добър контрол над емоциите си. Успех!

# 54
Виж сега нормално е да е изнервен.
Мъжете не обичат такива неща, много въпроси и обяснения.
Сигурно са ти го казвали, но ако е решил да ти изневери отново или да те остави никакви такива неща няма да го спрат. Ще го направи. Затова по-добре не трови твоите и неговите нерви и не го притискай толкова. Ще видиш, че сам ще започне да ти споделя така. Най много да го накараш освен да те лъже ами и да го тласнеш към изневяра
Вярвай в себе си! Достатъчно голяма си. Имай самочуствие и не се подценявай треперейки над телефона, и вкарвайки си всякакви филми в главата.
По този начин го караш автоматично да обърне нещата когато е притиснат.

# 55
Заключвам по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт