Проблеми във връзката.. постоянно изнервен

• 4 245
  • 55
  •   1
Отговори
# 30
  • Банско
Не ми се мисли какви ще сте на 30, като на 20 сте невротична ревнивавка и патологичен лъжец....

# 31
С една дума- ужас. Постоянно задаваща въпроси и ревнива до нетърпимост… и аз ще съм изнервена и ще крещя за най-малкото, ако всеки ден трябва да давам отчет от-до за нещо си да най-малки подробности. Ти си на 23, а се държиш като на 13-14… вземи се в ръце малко и приключвайте това взаимно мъчение. Връзка без доверие, не е връзка.

# 32
И аз съм имала такава връзка, след която научих няколко урока.
Първо
Ти не можеш да притежаваш друго човешко същество. Не можеш и нямаш право да му казваш къде да ходи, с кого да се вижда или пише и какво да прави. Единственото нещо, което можеш да притежаваш от друг човек, е желанието му да прекара времето си с теб. За да спечелиш това желание, трябва да се опиташ да си приятното нещо, за което човекът отсреща би отделил най-ценния си капитал - времето.
Второ
От ревността няма смисъл. Ако си направил всичко възможно за да спечелиш желанието му, но се окаже, че избира нещо друго, то просто не си струва. А на теб не ти трябва нещо боклучаво. Пускаш го да си върви и продължаваш.
Трето
С Истинския ще изпитваш спокойствие, не ревност. Няма да има съмнения, защото той няма да ти позволи да имаш. Един обичащ човек се старае да запази вътрешния ти мир.

Много смислен и хубав пост.
Авторката няма да го разбере обаче.

# 33
  • София
SimplyK много съм съгласен с поста ти, но имам само едно възраженение към третият урок!

С Истинския ще изпитваш спокойствие, не ревност. Няма да има съмнения, защото той няма да ти позволи да имаш. Един обичащ човек се старае да запази вътрешния ти мир.

Ревността е подтиснато чувство на ниска самоценка или завист. То произлиза от ревнуващият и няма значение поведението на половинката му.

Ще да дам премер, сега мога да извадя едно листче и да напиша на него поне 3ма мой приятели, с които мойта жена би правила секс, защото тя изпитва привличане към тях. Това си абсолютно нормално, защото тези мой приятели са привлекателни мъже и привличат жените. Това не значи, че тя би прекрачила тази граница, но привличането си е там.

Аз от своя страна едва ли мога да стигна до работата си без да видя 3-4 жени, които са толкова секси, че бих ... направил доста неща за да ги имам. Все пак си ходя на работа и подминавам тези изкушения всеки ден. И така, това сме хората. Винаги ще има някой секси привлекателен от противолопожния пол, но това не значи че ще стане нещо.

Anonimen1108 - имаш ниска самооценка и си неуверена в себе си. Затова ревнуваш, осъзнай го и го промени. Благодари на приятеля ти, че те е изтърпял до този момент и се постарай да се промениш.

# 34
  • Варна
...дори се е стигало и до физическа намеса.

Твоята грешка, госпожице, е ето това. Дано схванеш какво имам предвид.

Вече се е настанило яко напрежение между вас. Няма да се оправите, разбери. Приключвай овреме.

# 35
Да посягаш е грозно, независимо от причината.
Да, тя предизвиква с отровното си поведение.
Той не е в ред, вместо да прекрати отношения с нея, той посяга.
Търкулнало се гърнето, намерило си похлупака.
Малко циганска история.

# 36
  • somewhere over the rainbow
Айде и тук рефрена на насилника - "Ми тя си го заслужаваше". Вие сериозно ли?
Че прекалява - прекалява, че е досадна - вероятно е, но нищо, ама нищичко на света не оправдава психическото и физическото насилие /били "само" обиди и шамари/. Като му е досадна и не го кефи, да се раздели с нея, а не да я удря.
А ти, авторке, място там нямаш. Остави го да си се нерви на друга, не му бъди боксова круша - буквално и преносно. По-добре няма да стане, вЕрвай ми.

# 37
Малко циганска история.

А не. Ако беше такава, той вместо на всеки въпрос "къде си" да вика, щеше да я шамари още със ставането. Много бързо щеше да е спряла да пита. Просто са деца и двамата, ама тя повече от него - уж е по-голяма, пък се държи като 14 годишна. И той на 20 въобще никакъв мъж не е, чисто дете още.... Да се разделят, че да може хем той да излезе от тоя постоянен стрес, хем тя малко да се отучи да рови в чужди телефони.

# 38
  • Варна
Аз не знам защо този стои още с нея. Даже не я е "показал" на другите. Хванал си е кака, като го отрака ще си намери някоя друга. Че и я шамари, ега ти.

# 39
Айде и тук рефрена на насилника - "Ми тя си го заслужаваше". Вие сериозно ли?

Къде съм го написала това?
Айде да четете и мислите моля. Особено третото изречение ми прочети, бавно.

HighSpeed , може да го е хванал стоколмския синдром Joy
Ама ще му просветне рано или късно.

# 40
  • Варна
HighSpeed , може да го е хванал стоколмския синдром Joy

В комбинация с Едиповия 😀

# 41
  • София
Темата или е опит за провокация, или и двамата герои са с малцинствения манталитет

# 42
Противоречива е информацията. Хем не живеете заедно и работите, хем постоянно сте заедно. Ти го изнервяш с изблиците си на недоверие, той ти крещи само след въпроса как му е минал деня, но пък е много мил и ти показвал колко те обича?? Кога ти го показва, докато живее в техните или докато ти крещи, а ти пък му дуднеш, защото нямаш доверие в него?
За мен сте се разминали някъде или пък въобще никога не сте били на една вълна. Трябвало е да приключиш отношения още като си разбрала, че е подържал контакти и с други момичета. Очевидно, че не можеш да забравиш, не си простила, а пък той смята и че няма за какво. От там всичко се чупи.

# 43
Авторке, извинявай, но ревността не може да се "отключи". Не обвинявай никой за собствените си проблеми и не ги ги пренасяй в други връзки към хора, които нямат вина. Била си с човек, който системно те бил лъгал. А кой те е карал да стоиш с него? Още при първото съмнение е трябвало да си тръгнеш и да потърсиш някой, който няма да се държи така с теб. А ти какво си направила - намерила си друг, който също ти е изневерил, но ти се натискаш да си с него и дори очакваш да предприеме някакви сериозни крачки. А в същото време живееш в постоянни съмнения, разпитваш, проверяваш телефони. Явно имаш страх да не останеш сама и си на принципа "по-добре в измъчена връзка, отколкото без връзка". Това няма да те доведе до нищо добро, и да срещнеш човек, който няма да се интересува от други, и него ще го ревнуваш.

# 44
… Според вас има ли как такъв човек да се оправи и щом се ядосва от най-малкото дали изобщо някога ще спре ?
Няма рецепта за промяна на характера. Или го приемаш такъв, какъвто е, или се разделяте.

Общи условия

Активация на акаунт