Семейни взаимоотношения без уважение

• 4 204
  • 65
  •   1
Отговори
Здравейте, група, много ми е интересно какво мислите по този въпрос: Трябва ли да премълчаваме, ако някой от семейството ви не ви уважава, само защото е по-голям от вас? Старото поколение е учено така и на мен ми налагат същото, че някой колкото и зле да се държи с мен съм длъжна да премълчавам, дори и да съм права, само защото е от рода и е по-голям от мен. Е, в случая се пада даже не моя, а леля на съпруга ми... Длъжна ли съм да търпя да ме обижда и обвинява без причина за неща, в които даже и нямам никаква роля. Един вид съм като изкупителна жертва, защото има неприязън към собствената си снаха, но не може да ѝ каже нищо... и обърна злобата си към мен.

# 1
"Длъжна съм на детето си- да бъда в добро психическо и физическо здраве, да уважавам себе си, да се обичам, защото това което покажа, това то ще научи."
В този ред на мисли, не не сте длъжна.

# 2
Както позволяваш на хората, така ще се държат с тебе. Независимо от възраст, положение и йерархия.
Ако приемеш ролята на жертва- такава ще си. Но, на някои хора им харесва.

# 3
Не, не трябва!
Уважавай себе си на първо място!

# 4
Както позволяваш на хората, така ще се държат с тебе. Независимо от възраст, положение и йерархия.

Да , но моята свекърва, която ѝ е сестра цял живот ѝ мълчи. Сега кара мен да правя същото. За протокола да кажа, че свекърва ми е злато.

# 5
Пълнолетен човек сте, никой не може да ви накара да направите нещо против волята ви.
Въпрос на избор е.

# 6
Но и по същият начин свекърва ми кара и мъжа ми да уважава братовчед си, който се държи пренебрежително като майка си. Не знам как да ѝ обясня, че ни кара да се унижаваме

# 7

Да , но моята свекърва, която ѝ е сестра цял живот ѝ мълчи. Сега кара мен да правя същото. За протокола да кажа, че свекърва ми е злато.
не може ли да ограничите до минимум контакти с тази леля. Твърдо и уважително я игнорирайте когато е неизбежно.

# 8
Уважението не се налага, то се печели.
Как така, някой ще те кара да уважаваш някой?
Вие с мъжа ти мнение нямате ли?

# 9
Важи абсолютно същото ,което и за Вас- човек се качва на главата на друг, до колкото първия позволява.
Рано или късно, човек трябва да скъса пъпната връв и да постави собствените си граници.Да, трудно е, но ако искате да живеете в мир със себе си, трябва да положите усилия в тази насока.

# 10

не може ли да ограничите до минимум контакти с тази леля. Твърдо и уважително я игнорирайте когато е неизбежно.

Блокирали сме я, но молбите идват от страна на свекърва ми. Мъчно ѝ е, че сестра ѝ е самотна и ние трябва да "платим" цената за това

# 11

Блокирали сме я, но молбите идват от страна на свекърва ми. Мъчно ѝ е, че сестра ѝ е самотна и ние трябва да "платим" цената за това
Това не е ваш проблем, особенно ако ви тежи.

# 12
Честно казано съм на мнение, че човек ако е сам, си е само лично негов избор. Отделен е въпросът дали някой би го изтърпял, но това е отделен въпрос. Ние сме в мир със себе си. Но явно лелята проявява някакъв вид манипулация подсъзнателна . Не знам и аз вече

# 13
  • София
И какво търсите вие като семейство при цялата тая рода?
Или класиката на форума:
При кого живеете?

# 14
За да пускате тема, явно не сте в мир със себе си и явно не умеете да поставяте граници.
Ако не го направите доброволно, то ще го направите по трудния начин.
От вас зависи.

Общи условия

Активация на акаунт