Семейни взаимоотношения без уважение

• 4 454
  • 65
  •   1
Отговори
# 45
Чакай, чакай нали свекърва ти беше злато и слънце?

# 46
Е хайде де, жената е постъпила нормално: обвинили са човек, че е длъжник и тя му е казала. Оттам насетне човека връща парите, а посредника се оказва ла*но, както обичайно

И аз бих казала на роднина да връща пари и да не се разправя повече със заеми от тези хора.

# 47
И какво се оказа, свекървата не е това, което се писа в началото. Мъжете не е описано да я е защитил в ситуацията. Длъжника се е обяснявал чак, защо връща парите, сякаш иначе не е необходимо. Намерили сте се всички в тази идилия.

# 48
И какво сега, това ли е баш проблема? Извинявай, но лелята е права в този случай. И къде е връзката между заглавието на поста и тази ситуация?

# 49
Наистина си сгрешила, че си се намесила, но и едва ли си очаквала лелята да отрече, че е натяквала зад гърба на човека за заема. Ти сама ли беше с нея, когато го каза, свекърва ти поне не беше ли там? Чак пък никой да не е чул, че всъщност е казала, каквото е казала и сега да те изкарват лъжкиня...
Остави това зад гърба си, не се разправяй с тази жена, не общувай с нея - категорично. Имаш пълното право, след като тази леля е излъгала, че не ти е споделила за това задължение и те е изкарала интригантка, ти пък от твоя страна да не дадеш детето да ходи у тях.
Стана ми интересно, а твоят съпруг каква позиция зае в този (доста грозен) спор за длъжника?

# 50
От 2009 година съм във форума, откакто разбрах, че съм бременна. Но на такива малоумни теми каквито се пускат от известно време не съм попадала преди. Народа се побърка Rolling Eyes

# 51
Защо се месите в чужди взаимоотношение, без да ви засягат, че и се обиждате. Вие сте проявила неуважение.
Или нещо послъгвате защото темата, така както сте я обявили в началото е съвсем различна.

# 52
Проблемът на тази леля е, че е сама , сина ѝ е далеч, няма внуци. Тя е перфектна, че може да говори на всички в очите, каквото ѝ е на сърцето и устата. Конфликтът тръгна от едно изказване, че един роднина дължи на сина ѝ пари. При което този роднина беше на гости и му казах да върне парите, защото явно е длъжник. При което човекът ги е приготвил, звъннал е на сина ѝ, и той като е разбрал, че майка му е коментирала такива неща ѝ се е обадил. Направил ѝ е скандал, при което тя се е кълняла, че няма нищо такова и нищо не е казвала. Това е от преди половин година и до ден днешен твърди същото. Но най-интересното от всичко е, че "длъжникът" не е правил никакви проблеми за това, че е споменато неговото име и е искал да се издължи. Аз бях нападната от нея, че съм интригантка и успя да настрои свекърва ми срещу мен. Чух също и че свекърва ми е правила неприятни изказвания за мен, че плета интриги. Имах друго усещане за нещата, но сякаш са търсили кой да обере цялата негативна енергия.
Защо да не се меси? Къде пише, че въпросния роднина не е и НЕИН роднина?
Щом им гостува са достатъчно близки. Не е тръгнала да му звъни по телефона.

Авторката чува, че роднината е длъжник и оттам може 2 неща:
1. да си замълчи, като по тоя начин заедно с още 10-15 роднини зад гърба на длъжника се разпространява слухът, че търси пари назаем (ужасен слух в един род, който знае - знае).
2. да му каже

Не вярвам някой да иска да е в положението на длъжника от вариант 1. Честно, лоялно и нормално е да спре слуха и да се действа директно.
Ужасно неприятно да се мълчи и разпространява. Лелята е първия и единствения проблем, както и в последствие, че си е позволила допълнително да интригантства. Вместо това можеше първо да мълчи и да не разнася и второ - да си поиска парите от човека, очевидно ги е имал.
Освен това и лъже. Не била казвала такова нещо...
Интригантка и лъжкиня.

# 53
.Hazel., това е според теб, но според мен не е било добре да се намесва, освен, ако не говорим за майка, баща, брат...
Не се знае контекста в който лелята е споделила за длъжника.
Отделно авторката няколко пъти изтъкна различни противоречиви причини, с които лелята я притеснява.

# 54
  • София
И аз ще се включа с няколко коментара:
1. Не е твоя работа с оправяш между роднинските отношения.
2. Значи наистина проблемът е в свекървата и в съпруга ти. Щом свекървата говори срещу теб, а мъжът ти не поставя майка си на място, лелята е последният ти проблем.
3. Със свекърва си също не си длъжен да общуваш.
4. Откъде разбра, че свекърва ти е говорила срещу теб, когато сте далеч? Това означава ли, че активно участваш в някакви семейни клюки? Да не се окажат прави роднините.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 16:55 от Fever Ray

# 55
И аз ще се включа с няколко коментара:
1. Не е твоя работа с оправяш между роднинските отношения.
2. Значи наистина проблемът е в свекървата и в съпруга ти. Щом свекървата говори срещу теб, а мъжът ти не поставя майка си на място, лелята е последният ти проблем.
3. Със свекърва си също не си длъжен да общуваш.
4. Откъде разбра, че свекърва ти е говорила срещу теб, когато сте далеч? Това означава ли, че активно участваш в някакви семейни клюки? Да не се окажат прави роднините.

За това какво се говори за мен, разбрах от самият длъжник.
И все пак мнения има и в двата полюса. Все пак беше важно за мен, че и други хора да мислят като мен.
И за протокола: до сега не е имало проблеми, докато не се появи този конфликт.
Далеч съм от клюки и това да настройвам хората един срещу друг.

# 56
Щом не харесвате даден човек ,намалявате до минимум контактите с него.За вас е лесно,в чужбина сте и като не контактувате по телефон,я се видите един път в годината я не.
Щом се връщате рядко,естествено е роднините да искат да видят детето. Решавате кои роднини и ги каните на кафе и дребна почерпка.
Мъжа да си влезе в ролята и да озъптява лели и свекърви,а вие не се занимавайте с чужди работи.

# 57
  • Най-красивата страна
1.Не се месиш повече в чуждите взимоотношения.
Някой дължал пари на друг-тяхна работа,да се оправят.
Не коментираш.
Като не дължи на теб или на мъжа ти-не те засяга.
Веднъж си сгрешила,но безгрешни хора няма.
Важното е да си вземеш поука.

За лелята- да,лъжкиня е.
Изобщо не си длъжна да търпиш неуважителното и поведение.
Без значение на каква възраст е.
Избягвай контактите доколкото можеш.
Ако не можеш-сложи я на място.
Покажи,че имаш достойнство и себеуважение.

Хората се държат с тебе така,както им позволяваш,а ти си позволила твърде много.

Живеете в чужбина-това е добре.
А задължително ли е да дойдете в България лятото?
На твое място ще се постарая да не идвам.
За детето-

# 58
Тази жена не ти е никаква. Дори рода не ти е.
Тя е от чуждата рода. Не ти е свекърва. Не ти е близка, не е твоя леля, а на мъжа ти.
Не й дължиш нищо, още повече при нейното държание. Явно са някакви токсични хора и тя и синът й. Постави граници. Не общувай с нея. Едва ли е част от ежедневието ти.
Никой не може да ти наложи нищо.
Как така се съобразявате двама възрастни човека с нищо и никаква далечена роднина?
Остави мъжът си да се оправя с неговите хора. Тя е негова леля, не е твоя.
Той да се занимава с нея.
Слагаш я на мястото й. Кой както си е постлал така.
А ти защо коментираш кой на кого е длъжник и то в отсъствието на една от замесените страни?
Това е проблемът. Коментирала си нещо, което не се засяга и някой е казал това на лелята. И тя е е нарочила.
Като са далече от вас какво ти пука?
Не се занимавай с тях и толкова.
Казвай и ти каквото ти е на сърце. Да видим как ще реагират лелята и свекървата 😊

# 59
  • волно калдъръмче
Тя е перфектна, че може да говори на всички в очите, каквото ѝ е на сърцето и устата.

Конфликтът тръгна от едно изказване, че един роднина дължи на сина ѝ пари. При което този роднина беше на гости и му казах да върне парите, защото явно е длъжник.
Влизаш в ролята й, което яко я е подразнило. Разбрала си от нея нещо и си се опретнала да вършиш нейната работа. Защо? Според мен сама си създала условия да започне да те приема като конкурент, затова и военните действия не са закъснели - настройва другите срещу теб, обижда, всячески използва ситуацията, за да те смачка. Не може да я изместваш. Това са позиции, които тя си е отвоювала и благодарение на тях се ползва с уважението на останалите. Сега, съвсем друг въпрос е какво уважение получава и какви са твоите разбирания за уважение. Нея това положение си я удовлетворява.

В тази еснафска патриархална обстановка се стъпва като по тънък лед. А когато мъжът ти отказва да се съобразява с теб, става още по-напрегнато, защото сама трябва да се справяш с всички предизвикателства, а нямаш още нужния опит. Точно сега е моментът, в който трябва да се изясните с него, защото за здравата и пълноценна връзка първо е сепарацията и после са децата.

Общи условия

Активация на акаунт