Семейни взаимоотношения без уважение

• 4 449
  • 65
  •   1
Отговори
# 60
Всички са интриганти в тази ситуация. Синът казал на майка си, майката на родата, авторката на длъжника, длъжника на сина. Оттам колелото се завърта.  Синът  на майката - защо си казала, че Х още не ми е върнал парите, майката на авторката- защо си казала, че аз съм казала и т.н.
Но най- голяма вина имате ти и длъжника . Първо не е твоя работа да му казваш да връща парите и второ, той можеше да ги върне  без да споменава, че ти си му казала, че на теб са ти казали.

# 61
  • София
Съседите имат една поговорка. Препоръчвам повтаряне по 10 пъти на ден, минимум.
"Това не е моят цирк, това не са моите клоуни и маймуни."

# 62
Здравейте, група, много ми е интересно какво мислите по този въпрос: Трябва ли да премълчаваме, ако някой от семейството ви не ви уважава, само защото е по-голям от вас? Старото поколение е учено така и на мен ми налагат същото, че някой колкото и зле да се държи с мен съм длъжна да премълчавам, дори и да съм права, само защото е от рода и е по-голям от мен. Е, в случая се пада даже не моя, а леля на съпруга ми... Длъжна ли съм да търпя да ме обижда и обвинява без причина за неща, в които даже и нямам никаква роля. Един вид съм като изкупителна жертва, защото има неприязън към собствената си снаха, но не може да ѝ каже нищо... и обърна злобата си към мен.

В някое село ли сте? Питам, защото такива селски вечеринки с набиване канчето на снахите се играят още само по селата. Аз съм на 60 г и още като съвсем млада обясних на майка ми, че не дължа на никой от родата нищо. Лелята на съпруга ми съм виждала 3 пъти общо. Вече не е жива. Та, още миналия век тези отношения вече не бяха актуални.

# 63
"Длъжен! - тази фраза ме убива.
Това, за което съм длъжен, е записано в данъчния кодекс. Всичко, което не бива да правя - в наказателния.
Останалото е по мое желание!"-
Робърт де Ниро

# 64
Ако не са ми роднини по права линия, не бих общувала с тях, разкарвам ги от живота си. Слава богу, с роднини по права линия сме в чудесни отношения и има взаимно уважение. Ако са чичовци, вуйни, братовчедки - тегли им една майна и да пътуват.

# 65
Не всички в старото поколение са учени така. Просто няма да търпиш някой да те унижава, а мъжа ти малко да се застъпи за теб и да обясни на родителите си, че така не става.

Общи условия

Активация на акаунт