Семейни взаимоотношения без уважение

• 4 449
  • 65
  •   1
Отговори
# 15
  • Deutschland
Лелята на мъжа ви не ви е семейство.

И мен ме учеха да мълча, да навеждам глава, да целувам ръка. Дали съм послушала съветите им? Никога! Абсолютно никога няма да търпя някой да ми играе хоро на главата, а аз да си трая.

# 16
И какво търсите вие като семейство при цялата тая рода?
Или класиката на форума:
При кого живеете?

Живеем отделно и в чужбина

# 17
Тогава какъв ви е проблема?Блокирала сте ги, свекървата да си говори каквото иска, ако ви дразни натякването казвате,че ще прекратите разговора,ако продължава.

# 18
Е, тогава е лесно.

# 19
  • София
Не можете ли да си отговорите сама на въпросът “Трябва ли?”

# 20
Не можете ли да си отговорите сама на въпросът “Трябва ли?”

Исках да се убедя, че и други хора мислят като мен. Аз смятам, че не трябва да търпя неуважение, само заради възрастта.

# 21
Добре де, какви са контактите с тази жена. По телефона ли? Какво иска свекърва ви от вас да правите за нея? Не си го представям. Живеете в чужбина, животът е забързан, винаги може да се извините с това, заети сте, бързате за нещо и то само, за да не огорчавате свекървата щом я определяте като слънце и не искате да я натъжавате.
Контактите с лелята колко са чести по настояване?

# 22
Добре де, какви са контактите с тази жена. По телефона ли? Какво иска свекърва ви от вас да правите за нея? Не си го представям. Живеете в чужбина, животът е забързан, винаги може да се извините с това, заети сте, бързате за нещо и то само, за да не огорчавате свекървата щом я определяте като слънце и не искате да я натъжавате.

Преди контактувахме по телефона, преди конфликта се бяхме видели тук в квартирата ни в чужбина. Но когато се приберем в България на лято, трябва да покажем нашето детенце на родата, а ние не искаме да ходим в дома на лелята. Но свекърва ми иска да заведе там детето, за да го покаже на другите роднини. И тук вече идва проблема...

# 23
Божеее, страшен проблем. Мислех, че всяка седмица ходите на кафе и развличате въпросната леля, а то какво било. Като се приберете е нормално всички да се радват на бебето. А още по-нормално е свекърва ти да се гордее с внучето си. А това доколкото разбирам е сестра на свекърва ти. Ако не е опасна, луда или инфекциозно болна не виждам проблем от едно гостуване.

# 24
А защо те не ви посещават?
Лично съм прекратила такива отношения точно със сестрата на свекърва ми.

# 25
  • Down south
Преди контактувахме по телефона, преди конфликта се бяхме видели тук в квартирата ни в чужбина. Но когато се приберем в България на лято, трябва да покажем нашето детенце на родата, а ние не искаме да ходим в дома на лелята. Но свекърва ми иска да заведе там детето, за да го покаже на другите роднини. И тук вече идва проблема...
И защо трябва да ходите в дома на лелята?
Казваш на съпругът ти, че не желаеш и толкова. Той би трябвало да се погрижи на теб и детето да ви бъде комфортно. Не се напрягай излишно и то в аванс.

# 26

Май наистина не знаете какво е истински проблем и се опитвате сама да си създадете такъв.Млади,прави,здрави сте.
Детето не е вещ да се показва насам, натам.
Хората се различават от животните с това,че могат да говорят.Когато не ви харесва нещо, просто го променяте.Във вашата ситуация е елементарно.

# 27
Аз я разбирам, но мъжът ѝ е този, който трябва да обясни, че повече обиди към себе си и семейството си няма да позволи. Ще се виждат с нея, ако се държи възпитано и при първата обида стават и си тръгват.
Дори за 2 часа в годината да е, не виждам защо трябва да се търпят обиди от който и да е.

# 28
  • София/Севлиево
Не.Аз просто бих прекъснала всякакъв контакт с подобен човек,пък да си приказва каквото ще.
И как ще си показвате детето на родата?То да не е някаква изложбена вещ?Моят малък син вече е над 3-годишен и почти никой от роднините ни (с изключение на най-близките) не го е виждал.А ако някой толкова придиря нямам нищо против да ни дойде на гости,но аз да тръгна и да си показвам детето на хора,с които никога не се виждаме-е това няма как да стане.Навремето и на сватбата тъй постъпихме-само най-близките роднини,без 2-3 братовчеди,разни лели и чичовци,дето даже имената им не знаем(защото някои канят роднини до 9-то коляно,е не,мерси)...

# 29
Еми това е. Свекървата и мъжът и са се примирили и съгласили че трябва да се правят визити на учтивост при злобната леля и така.

Общи условия

Активация на акаунт