Любители на котки - Тема 200

• 24 931
  • 767
  •   1
Отговори
# 465
  • До хладилника, който обичам
В приютите кастрират над определена възраст и достигнато тегло. В Англия над 6м кастрират, в България съм чувала ветеринари и до 12 месеца да искат да изчакват за мъжките, а някои дотогава могат да добият траен навик. Но има разлика между маркиране (най-често прави, пръскат урина по вертикална повърхност, мирише кошмарно с дни след това даже при почистване) и пишкане на грешно място. Ако е първото, кастрация. Ако е второто, допълнителна тоалетна (може да е била мръсна), да не е имал достъп, да протестира срещу нещо, да има здравословен проблем - котките нямат много начини да покажат, че нещо не им е наред и "неправилно" уриниране или дефекация са едно от средствата им за комуникация.

# 466
При първото разгонване повечето започват да правят необичайни неща. Моята трицветка като се разгони за пръв път, започна да пикае  където й скимне, освен това съскаше и стана много зла. След като я кастрирахме, това поведение изчезна.
Според мен на много ранна възраст се кастрират и кучета, и котки. Това води до проблеми с уринарния тракт при някои, не при всички животни, но при някои може и живота да им коства даже.
Ето моята доберманка я кастрирахме на година и два месеца и след това се появиха проблеми с напикаването. Случайно попаднах на статия, в която посочват че женските добермани са склонни към такъв проблем при ранна кастрация. Трябвало да се кастрират след навършване на две години. Изобщо... лично мое мнение е, че се прекалява с кастрациите и ваксинациите на кучета и котки, което разболява животните впоследствие. ЗА съм за кастрацията, но не на пет-шест месечни котета. Стига, те са бебета още. Но това си е мое лично мнение. Всеки е свободен да избира.

# 467
Като се прибера ще мириша 😁
Казах на сина ми да почисти идеално,но ние не знаем как се е изпикал,прав или по обичайния начин.Понякога действително ака извън тоалетната,но в самата баня на плочките,а сега се е изпикал извън банята,което не ми харесва.
Също така,сутрин много рано почва да драска при вратата на децата и ги буди,говорим за 3 4 часа през нощта. Те си прекъсват съня и са недоспали за училище. Не идва при мен,не че ако дойде ще рипна като младо яре да го забавлявам😂
Тц,не ми е до смях...

# 468
  • Между гори и планини
На колко месеца е?
При нас Лео беше се изпикал в картонената кутия с дървено разпалки за камината 😂 Едва ли се е разгонил на 3 месеца и не е повторил. Вероятно му се е сторило по- чисто от неговата тоалетна, която признавам не бях почистила. Да го имам в чистника!
Нито Памук, нито Чери са пишкали другата освен в тоалетната си, като Чери беше на 7-8 месеца , когато урината му започна яко да вони и през закритата тоалетна.

# 469
На 6 е,повече от 4 кг.Ще го наблюдавам до събота и ще говоря с ветеринаря

# 470
  • Между гори и планини
Малко следобедна дрямка. Но като ме усети и става да се гали, мърка и е много трудно да го снимам. Голям глезльо е и си обича мен. Мъжът ми го хапе по ръцете и краката, играе му се. А с мен е много нежен. На мама бебето 🥰

# 471
Хах, относно пишкането, много се радвам че малкото, улично Хели от раз установи кашона, направен на WC специално за нея в стаята и само там ходи Wink

Иначе ме е страх като мине всичко, като се оправи(от операцийките) и трябва да я запознавам с дивата и хаплива женска Мими. Дано не я изяде ... :/ Искам да се харесат  и да се гушкат Simple Smile

А някой знае ли колко бързо расте козинката на котетата? Милата много ми е жално да я гледам така на половина обръсната Cry

# 472
  • Между гори и планини
А как е? Хапва ли, пие ли вода, може ли да става?
Можеш да ѝ ушиеш дрешка тип чорап с две дупки за предните крачета, да ѝ е топло.
И Чери нямаше козина на операцията на крака, след около седмица започна да се залесява. Сравнително бързо имаше нова козина.
Давай ѝ някакви витамини, малцова паста, да се оправи и закрепне душичката. И ни е снимай!

# 473
Ака, пика. Яде всичко, пие водичка (преди операцията само вода не пиеше нз защо). Ходи отново на три крака. И преди така занасяше, просто без козината си личи повече. Разхожда се от време на време Simple Smile
Даваме и хапчета.

Доктора каза да засилим стабилно темп. в стаята където я държим заради това, че е "голичка" та е на топличко Wink

Но е Остригана и целия крак, и половината телце, включително коремчето, защото там е другия разрез и шев :/  Ходенето на четири крака не разбрах колко време ще отнеме, но май няма да е толкова много.

Просто нямам търпения да се окосми пак хубавко, да зарастнат тези разрези и да ги запозная двечките Simple SmileSimple SmileSimple Smile

*аз я снимах одеве, ден след операцията, но е малко страшно за гледане :/ Като пусне косъм тогава Wink

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 17:32 от AniNe

# 474
https://lupa.bg/news/pochivai-v-mir-kiro_322759news.html
Трогна ме много. Некролог на кварталния котарак.

# 475
  • Между гори и планини
В някои магазини за любимци съм виждала дрешки за котки сфинкс, или наистина и направи нещо от някоя стара блуза. Дано се оправи бързо, явно крачето я боли и го пази. По добре от колкото да стане беля. Да е жива и здрава, късмет извади с теб, но един от деветте ѝ живота си е заминал.

# 476
  • София
Тази година ни е първа Коледа с Чита. Аз много обичам всичко коледно, но не знам как ще е с украсата. Май няма да стане с елха Simple Smile Ще мисля нещо дето няма да го стигне. Ще е интересна Коледа:)

# 477
  • София
На 6 е,повече от 4 кг.Ще го наблюдавам до събота и ще говоря с ветеринаря
Тоалетната му започна ли да мирише повече от преди? Урината на некастриран котарак е доста вонлива. Не говоря за маркираното, а за обикновеното пишкано. Ако няма промяна, не е възмъжал достатъчно. Wink

Иначе на 6 месеца е напълно възможно да започнат първите признаци, макар към 8-9 месеца да е по-нормално.

AniNe, при различните котки козината расте с различна бързина. При Боги до 1 месец вече не личеше обръснатото, при Преслава минаха 3-4 месеца. Simple Smile Бях решила, че ще си остане плешива. Simple Smile

# 478
Ами не се харесаха двете момичета. Съскат си, бият се. Дали мога нещо да направя и какво?! Има ли шанс да свикнат? 😓

# 479
  • Между гори и планини
Е, няма любов от пръв поглед. Има делба на територията, хората, храната. Дръж ги в различни стаи и постепенно ги свиквай една с друга.
Едно е бебе , друго е голяма нова котка . Те и моите още ръмжат и тупат Лео, когато е досадно игрив

Общи условия

Активация на акаунт