Любители на котки - Тема 200

• 24 591
  • 767
  •   1
Отговори
# 60
  • Между гори и планини
Точка е котката на Чери. Ето - прибра се и отива само при него.

Той я пооблиза и тя се гушна

За какво са ѝ хора, когато си има Чери? Нас ни използва за храна и топло. Но и без нас може, защото е изключителен ловец и си изяжда плячката. Чери не яде улова си, носи ми го, Биби също го носеше. Точка показва и изяжда.

# 61
Много са милички. Моите ги виждам гушнати веднъж годишно, по случайност, дупе в дупе, без такива прегръдки Joy

# 62
Тук забраниха някои породи котки и кучета.
https://dutchreview.com/news/netherlands-considers-banning-three-popular-pets/?f … h24XykAkfQHV04RVw
От юли забраниха бенгали,савана,сервал,чаузи от близката линия и производни от тях.Чихуа и още имаше.Точно бях намерила развъдчик на савана и си писах с тях.Жената каза,че ще протестират,но не знам какво е станало от това.
Свързано е съа здравословните проблеми,които имат породите,а дивите котки с това,че им е непресъщо да бъдат домашни.

# 63
Аз ако моите ги видя гушнати ...Ще умра от вълнение! Това ми е мечта която няма да се сбъдне!

Значи Точка е щастлива заради Чери а той е с голямо сърце ... Като илюстрация са, като Ин и Ян.

# 64
  • Между гори и планини
Аз за това се влюбих в Чери - той е едно голямо сърце! Много умен, верен.
В интерес на истината го взех по молба на малкият ми син, бях ви разказала, как го е купил с джобни стотинки, от деца които са го мъчили. А Чери беше почти без козина - само бълхи. По пътя за вкъщи минахме през ветеринар ( точно на нашата улица). А сина ми се обади на баща си, да ни чака там. Мъжът ми обожава черни котки. Та , ветеринаря напръска обилно с нещо Чери, уви го в пелена, за да се задушат бълхите и то бебето заспа. Подадох го като новото на мъжа ми с думите - честит ти син. Той го погледна и си го взе. И понеже Кети трудно го преживя, а Чери беше мега бяс, бях решила да го дам на една майка на съученик на сина. Сина плака да не го давам. И не го дадох. Скоро, след години ми каза - искаше да го дадеш на майката на един от мъчителите му.
А влюбването стана рязко, но след време. Спасихме поредни коте, цяла нощ плачещо под кола под балкона ни. Кети отново ръмжа и съска. Чери го прие като майка. Този котарак, ако можеше , щеше и да кърми! Не даваше на малкото да излиза на балкона, побутваше го с лапа да не излиза. Ако излезе, го пазеше да не падне през решетките. И като капак - прибираме се - бебето спи. Чери седи до него и го наблюдава втренчено. И когато се прибрахме, сякаш се успокои и легна до него и заспа. И тогава, окончателно, безкрайно и завинаги се влюбих! Няма такъв друг котарак! Когато донесохме Биби и Памук, му отне ден за да ги осинови. Ние само хранихме, миехме и лекувахме. Но Чери беше майката. За това и всички му се подчиняват, някак си с уважение. От Кети имаха страх, който изчезна когато тя остаря, но Чери го обичат и уважават.
Чери с Биби и Памук

с Биби
Най-голямото котешко сърце ❤️

и всички го обичат

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 22:55 от Доня Дафина Черешова

# 65
Нашите много се обичаха като малки - Джуджи и Сивчо са сестри. Но вече не е така от няколко години. Черен нос ни ги донесе един ден. Знаехме, че е родила и я чакахме да ги сервира. Първо Джуджи - дребна бяла мишчица. Какво нещо е ви стринката да спаси най- малкото първо.  След час домъкна сивчо. Брат им ние намерихме. Шошо е натрапник за тях. Последното котило на Черен нос.
Понасят се, но не мелят брашно.

# 66
  • Между гори и планини
Имам приятелка, на която котката роди. След като малко станаха на около 3-4 месеца, започна да им ръмжи и да ги бие. И до сега, вече 2-3 години, ги мрази. Много странно. А моят, хем чужд, хем мъжкар - приема, обгрижва и обича.

# 67
Ех, тоя Чери! Като Багира от детското за Маугли ...

# 68
  • София
Отдавна не съм ви показвала Гери Турбото. Дъщеря ми е твърде настоятелна и името Шкода отпадна окончателно, макар да ми харесваше. Joy Расте, дивее, яде за петима... Запасите ми от консерви се топят със скоростта на светлината. Joy

Ето я:

И с Боги и Кирчо:

Иначе се е качила на главите на всички. Много често я наричаме Шефката, защото измести всички от позициите им. Например най-високото място на катерушката беше запазено за Наско, но вече е нейно:

Това е снимка от преди малко и светлината е доста лоша:

Напоследък най-често я наричаме Пиявицата. Хвърля се най-вече върху Кирчо, който е най-добричък и се впива със зъби и нокти в него. Вдигам я, за да го отърва, но така се вкопчва, че направо е невъзможно да я отделя:

Joy

А Киро вместо да ѝ покаже кой е по-силен, отстъпва и се маха. Joy

За храна е готова на всичко. Види ли, че някой яде, скача направо в чинията. Joy Къса тапети, хартии, торбички... Май не съм имала толкова палаво коте или поне не си спомням. Когато гледахме Мацо и Мъро, децата бяха малки и са им отнемали от енергията, но все пак не помня да са били толкова енергични. Преслава изобщо не я почувствахме като малко коте. Не знам дали е била по принцип кротичка или всички сили са отивали за възстановяването ѝ от катастрофата. Иначе няма проблем с новодомката. Дори май осъзна, че вече не е най-малката и не се крие толкова много. Simple Smile

Поръчах от стартовия пакет за малки котенца на Роял Канин (все още ги раздават Simple Smile). Сега не знам как да ѝ дам храната само на нея. Wink

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 23:24 от Таня67

# 69
  • До морето...
Доня,много умиление носят последните снимки. Голяма душа и сърце има Чери.😻Да е жив и здрав дълги години!

# 70
  • София
Вчера водих Блеки за последната инжекция (депо) и след 2 седмици- контролен преглед.
ММ е купил препоръчаното "лекарство" (48 лв за 1 месец)

... което е добавка. Аз като му споменах на вет Цистон- а, изобщо не ме отрази, но ми обясни как Блеко ако не яде храна за уринарни проблеми, трябва да приема това "лекарство" цял живот (м/у другото клиниката е дистрибутор на Virbac).
Поспорихме малко за "сухото" и "мокрото" хранене, не трябвало да яде месо котката (попитах котката в нормалната си среда гранули ли яде и той защо яде пържоли).
Давам на момчето тази добавка и по 1 табл. Цистон на ден (да не му дойдат в повече добавките?).
Освен с пясък в мехура сме се обзавели и с бълхи 🥴, ужас! Много били! Как не сме разбрали не знам (нито ухапвания имаме, нито следи в леглото?!
Та си мисля, че е благодарение на това, че през ден- два пускам JIMMY- то (днес си мислих колко съм благодарна на Димяни, че сподели това "чудо" с нас и тя се появи 🤗).
Та от вчера ходя с една пръскалка с 0,1% разтвор на циперметрин (нормалното е 0,02%) и пръскам, където ходи Блеки (а сигурно се сещате, че той ходи навсякъде... ама навсякъде- навсякъде).
Купих и 3 пипети Moxiclear (м/у другото съдържанието е 1:1 с Advocate), да е различно от фипронил.
И 1 ампула неостомазон купих, но смятам да я използвам за обработка на местообитанията на Блеки (не знам как се прилага при котки- не ми се струва ОК да го потапям котето в разтвор).
И още- пера всичко на 60⁰, дори не броя колко перални пуснах...
След всичко това си мисля, че не е за всеки да се грижи за косматко.
И те така...

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 23:29 от AnyHr

# 71
  • Между гори и планини
Гери Турбото е разкошна! Прекрасно е, че са я приели ❤️
На мен ми е жал за Лео, тримата големи са в спалнята - той сам в трапезарията до камината. Сега се качи ба леглото, Чери го наблюдава па заспа, Точка изръмжа ближейки крак, а Памук се изнесе. То вярно, че е диване и малко перде, играе му се на детето, че яде като ламя, ама е добричко и незлобливо. Иска да го гушкат, милват и да си играят с него. Пък дъртите нищо не разбират!

# 72
# 73
  • Между гори и планини
Хаха, после очаквай тиквено пюре в тоалетната 😂
Чери така си изяде купичка и половина ( поиска допълнително) прясно зеле с ориз 😂

# 74
Някой хапва тиква, а Линошка кабел. 🤨 Гледам я снощи се закротила на масичката за лаптоп и ми светва, че върши нещо нередно, помислих си, че гризе кабела за вентилатора на масичката, уж е отдолу,ама тя е факир сигурно го е измъкнала. И..
какво да видя, кака не си прибрала мишката и изгризкала кабела, та кака няма мишка вече.
Показах ѝ какъв подарък ѝ направи Линош, а тя каза : така ми се иска да си остана в нас да си я гледкам... еми сбъдна се... снощи кака вдигна лека температура, а довечера има представление. Уффф казах ѝ да си вземе бележка, а как ще изкара довечера идея нямам, дано гласа се запази, че на репетицията са я смъмрили, че звучи фалшиво, какво да е като е пред разболяване, дано задържи, чеее няма как без нея. По - добре фалшиво от колкото да не отиде, пък аз се шашкам да не ми се тръшне повече.
Калпазанка дебеЛинка, пак започна да се окръгля.

Общи условия

Активация на акаунт