Любители на котки - Тема 200

• 24 965
  • 767
  •   1
Отговори
# 300
Къде работи д-р Коко в момента?
Във фейсбук преди време четох много лоши коментари за този лекар. Много животни умирали заради неговите лечения, признавал само породисти животни на другите не обръщал толкова внимание. Взимал евтино и затова хората го харесвали при него ходили само хора от квартала, в който работел и някакви такива.
Не съм чела за него, но когато родителите ми имаха Люк, след като откриха него са доволни и си останаха там Simple Smile.
Адресът трябва да го видя точно, но е в Кичука. А къде са писани лоши отзиви? Аз му закарах мръсно улично коте.

Иначе затова не иска да ми вземе заплащането за първата операция, защото все пак е на сърцето и предупреди, че име вероятност котето да умре. Но без нея, няма да живее дълго. Та ако оцелее продължаваме нататък Simple Smile

# 301
  • София
Във фейсбук преди време четох много лоши коментари за този лекар. Много животни умирали заради неговите лечения, признавал само породисти животни на другите не обръщал толкова внимание. Взимал евтино и затова хората го харесвали при него ходили само хора от квартала, в който работел и някакви такива.
На ул. Константин Геров е (бивша Ламби Кандев). Някъде към училището трябва да е. Преди беше на Славееви гори.

В района, но не съвсем, на Никола Вапцаров, но в другия край, а не откъм Коматевския възел е д-р Стефан Стефанов. За него само добро съм чувала. Аз съм ходила само веднъж преди няколко години с две болни уличничета и се отнесе прекрасно с тях. Но неговото е само кабинет. Няма техника, а операции извършва само веднъж седмично като се комбинира с друг колега.

Стискам палци на Хели! Дано се справи с изпитанията, които предстоят!

# 302
  • Между гори и планини
Всъщност какво ѝ има на Хели, за да се налагат толкова операции? Милото, дано издържи и порасне голяма и щастлива писана!
Как са Арамис и Гери турбото?
Ние не бяхме над 24 часа у дома. В началото мислех Лео да остане вътре, а големите компании вън с храна и вода. Само , че нашият хубостник се заигра вън преди да тръгнем и не даде да го приберем. Така всички останаха вън. Тази вечер се прибираме и 4 котки ни посрещат щастливи, че сме си при тях. И четирите се нахраниха и сега спят дружно на спалнята. Никой на никого не ръмжи вече. Преди сън имаше и много гушкане,  мъркане, а Лео се катери по мен , за да ми близне я носа, а брадичката. Явно им е подействало обединяващо нашето отсъствие.

# 303
Локация Др Коко Пловдив:

*знам че кабинетчето преди е било малко, но сега е разширено. Пак е под блок.

Относно самия проблем неможах да схвана много, херния, която се оказа, не чак толкова страшна, (на размазаната снимка казвааше, че ако точката е еди какво си, може да означава почти сигурна смърт при операция) След ясната снимка, Пак се налага разрез на гърдите, но котето има доста повече шанс да оцелее.

# 304
  • София
Скрит текст:
Не съм чела за него, но когато родителите ми имаха Люк, след като откриха него са доволни и си останаха там Simple Smile.
Адресът трябва да го видя точно, но е в Кичука.
А къде са писани лоши отзиви? Аз му закарах мръсно улично коте.
Скрит текст:

Иначе затова не иска да ми вземе заплащането за първата операция, защото все пак е на сърцето и предупреди, че име вероятност котето да умре. Но без нея, няма да живее дълго. Та ако оцелее продължаваме нататък Simple Smile
Преди доста години научих за него точно по повод на уличничетата. Правеше отстъпки за тях, безплатни/намалени кастрации и т.н. Един вид се прочу с човечността си. В една от групите за ветеринарна помощ също доста често дава съвети. Но лични впечатления нямам. Брат ми започна да води кучето си при него, след като клиниката на Карагьозов се премести далече, а д-р Коко дойде наблизо. Simple Smile

Гери турбото турболясва. Joy Много е дива! Командва и тормози всички котки. И колко бели прави! Не можем да ѝ се нарадваме! Simple Smile Много обича джапанките на мъжа ми. Завира се в тях, хапе ги и както играе и заспи. После се чуди как да ѝ ги измъкне, за да ги обуе. Joy Навсякъде има мишки и топчета. Не сме ѝ ги давали. Успява да ги намери в скришните местенца, в които са завряни преди месеци и години. Joy Дъщеря ми само разправя как не е предполагала колко играчки сме имали. Joy Обикновено пускаме нещо в употреба и след час вече не знаем къде е и никой повече не го търси. При по-основно чистене събирам една торба с играчки, но много скоро отново изчезват. Сега обаче са навсякъде. Joy И обожава да минава зад телевизора. Дано не го бутне! Simple Smile

Преди малко мерихме Рижко. От основата на опашката до главата е 57 см. Ако се включат и краката, се добавят още около 20 см. Simple Smile

# 305
Идвам да се оплача аз от Арамис. Значи, голям е бандит и наглец. Не иска да стои затворен сам, врещи и иска при глутницата. Най обича да стои в скута на ММ и да го наблюдава как работи на лаптопа. Grinning
Много е социален, любопитен и пъргав. Яде и ака нормално, само в кашона, чистник голям. Не е пикнал и капка навън! Окото не се оправя, без промяна е. Днес му свършва антибиотика. Май не е особено ефикасен за тази инфекция. Капя сребърна вода колкото да промивам. През уикенда ще му направя фотосесия за осиновяването.

# 306
Ване, преди много години (бях ученичка още) едно от кучетата ми се разболя от парвовироза (или гана, вече нямам спомен кое беше). Засегнати бяха и очите му. Сутрин бяха слепени от страшни гурели и беше мъчение да ги отвори, помагах и аз. Та, докторът ми каза да накапвам преварена вода с мед. И очите се оправиха за нула време. Не знам това дали ще помогне на малкия мускетар, само идея давам. Може и на друг да е полезно.

# 307
Дара, непременно ще го пробвам това с меда. На него само лявото оче е притворено и сополите бяха от лявата ноздричка. Другото оче и ноздра са чисти, няма нищо. Та затова си мисля, че не е вирусно, по-скоро някаква бактериална инфекция.

# 308
  • Между гори и планини
Гурелясали, възпалени очи имаха  Биби и Памук. На ден по няколко пъти им промивах очите с памук и запарка от лайка и капех в очите Тобрекс. Дори и здравото око третирах, за да не се зарази. Ако е трети клепач, той обаче от такова лечение не се влияе.
У нас Лео ще се окаже бебето на мама. Много гальовен, обича да е гушкан, целуван. Мърка здраво, ако не го галя, се катери до лицето ми, за да се отърка в носа ми и да ме оближе.. Въобще е един голям глезан. Всички го гушкат, мачкат, а той мърка. На двора гони листата и вече постепенно увеличава периметъра на действие.

# 309
  • До хладилника, който обичам
Мед се ползва като помощник при леки инфекции или леко наранена кожа (при хора), но Манов мед се смята, че е по-добре, колкото по-висока потенция, по-добре. Не съм ползвала лично нито за животни, нито за хора, но покрай втората си работа като частен консултант по лактация съм давала съвети - външно, за кожа.

# 310
Скрит текст:
Здравейте, хора, имам следната питанка. Дъртата ми писана страда от хипотиреоидизъм (и не само от това, но сега за това ще питам) и приема най-ниската доза Фелимаз*л (в случая 1,25). Наскоро разбрах, че има алтернатива течен Фелимаз*л, за която не се приема по-добре от организма и за която моя вет не ми бе казал. Научих от друг вет. Смятам да пробвам с течния като приключа с опаковката с дражетата, но не съм сигурна за дозировката на сиропа. Някой знае ли от сиропа на колко ще е равно 1,25? Благодаря предварително!

Не бях чувала за котки с хипотиреоидизъм , медикамента не ми е познат , но щом се включи  amy_nka и стана ясно ,че иде реч за хипертиреоидизъм , мога да споделя нещо , което ми казаха в една клиника .
В София , някъде на бул. "Хр. Ботев" имало лаборатория ? (или клиника - не помня) , където при установена доза , приготвяли мехлем , който се маже на ухото . Всъщност е за човешки бебета , но можело да се направи и за котки .
Казаха ми го , защото им споделих ,че  трудно  давам таблетките - все ги изплюва .

Уви , за сиропа не мога да помогна ! Моят котак е на таблетки  с доза дневно - 2.50мг.
Ами, при положение, че активната съставка на Фелимазол - тиамазол я има и в хуманни, доста по-евтини лекарства, и самото лекарство е тератогенно (абсорбира се при контакт с него), напълно възможно е и в аптеките да го преформатират като го смесват в нещо течно за мазане. Rolling Eyes
Но си го има за вет употреба и течно и за мазане, в случай, че е трудно да се дава като хапчета. Иначе хапчетата са много ситни... Rolling Eyes

# 311
Много щипе медената вода. Билкарите я препоръчват при старческо перде. Бъди въоръжена, Ване, с ръкавици или друго предпазно средство, защото това, че ще те надере е едно на ръка, но ще започне да търка очите с лапи и може да инфектира зле.

# 312
  • Terra incognita
Здравейте! Преди малко установих, че Минчо е изял парче пластмасова опаковка. Понеже е ба диета и съответно е постоянно гладен, докато ни е нямало се е качил ба висок шкаф, съборил пакета с гранулите, разкъсал е със зъби и нокти и е ял на воля. Обаче установих липсващо парче от опаковката. Има ли повод за притеснение или просто ще го изака и след колко време да го чакам в тоалетната?

# 313
Аз бих заложила, че не го е изял, ами играл с него.

# 314
  • Terra incognita
Ами няма го, търсих го навсякъде,а и той е вече възрастен и не си играе

Общи условия

Активация на акаунт