Любители на котки - Тема 200

• 24 884
  • 767
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, обмислям сега покупката на земя за котките... Бях ви споменала за една вила, ама достъпът до вилата е много труден и се отказах. На нейно място, обаче, брокерът ми предложи един парцел с добра локация и атрактивна цена. Аз като нищо неразбираща, само се размечтах къде какво ще имат котките ми... Ама идеята добива сериозност и ако някоя от вас може да ме посъветва, ще съм ѝ благодарна. Земята е около 500 кв.м., в нея има някакви овощни дървета само и граничи с полски път, в близост до главен път. Около парцела има още 4 парцела. Точно на полския път има стълб за електричество. Рекох си ок - има от къде да се вземе ток, но за водата се зачудих как ще стане. В съседен парцел се вижда кладенец. Брокерът рече "със сондаж". Как да купя парцела, без да съм сигурна, че има вода под него? Проучих, че за да се направи гео-хидро не знам си какво проучване, трябва да съм собственик на имота. Какво ще ме посъветвате? Някоя от вас купувала ли е парцел извън регулация? За целта, за която ми трябва, май не ми трябва парцел в регулация. Rolling Eyes
Съветвам те да провериш в съответната община какъв точно е статута на земята. Дали попада в урбанизирана територия, какъв е НТП /начин на трайно ползване/. Този парцел фигурира ли в кадастъра. Също така трябва да попиташ главния архитект на общината/района какви са условията в този имот да се изгради съоръжения тип катио. Може да са необходими разрешителни. Имай предвид, че вкарването на имота в регулация по твое желание ще бъде дълго и трудно /и скъпо/. Проучи също така откриването на партида за ток какви са условията и колко ще струва /знам че е скъпо/. За водата ти сама каза - проучване и после сондаж /сондажа е много скъп/.
Личното ми мнение е, че имот извън регулация, без ток и вода прокарани в него си е риск.
Но аплодирам идеята. Ще бъде много по-добре за котките да си имат собствено място сред природата, дори и оградени.

# 616
Извън посоченото отдалечеността на имота от други постоянно обитавани къщи крие риск от похищаване. Като няма какво да откраднат, могат от яд да посегнат на животинките.

Преди години бяха разбили вилата ни за 9-ти път и естествено вътре нямаше останало нищо ценно. От яд са започнали да чупят компоти, удряйки ги в земята. Беше невъзможно да се влезе. Извън това бяха не просто взломили вратата, а бяха вадили детайли от дървената плоскост тип рибя кост. Липсваше един голям квадрат, правещ достъпна къщичката не само за мишки, но и за колеги на купонджиите с компотите.

# 617
  • София
Това, което пиша и на мен ми звучи малоумно 🤪, ама вие поне няма да ми се смеете (надявам се 😁).
Сутринта имах 3- 4 неуспешни опита да набутам на Блеки цистона (обикновено го издебвам като спи и докато се усети какво се случва, го е глътнал). Седнах на земята отчаяна, сложих хапчето на дланта си... (Блеко стои на безопасно разстояние), показвам му с пръст хапчето, показвам него и му говоря "за теб е, трябва да го пиеш"- няколко пъти. Той ме гледа съсредоточено... и когато го посоча него с пръст, вдига напред и нагоре главата.
Станах, отидох до него и му сложих хапчето в устата без съпротива и го глътна.
Направо се облещих от изненада 😳
Утре пак ще пробвам така, да видя дали е случайно или е осъзнато.

# 618
Не е невероятно. Ние подценяваме интелигентността им.
Кучицата ми, като получи сърдечна криза, идва и ме гледа настоятелно в очите. Поставям хапче на дланта си и тя сама го взима. После се оттегля (през лятото) на хладно в банята и се връща, когато се почувства по-добре.

# 619
  • София
Не е невероятно. Ние подценяваме интелигентността им.
Кучицата ми, като получи сърдечна криза, идва и ме гледа настоятелно в очите. Поставям хапче на дланта си и тя сама го взима. После се оттегля (през лятото) на хладно в банята и се връща, когато се почувства по-добре.
Ако знаеш колко често си мисля същото...

# 620
  • Между гори и планини
Аз така карах Кети да пишка след цистит.
- Хайде Кети, отивай в тоалетната ,иначе отиваш на лекар !
И тя ме гледаше и отиваше. Разбират много повече от колкото си мислим. Просто котките са по- непокорни от кучетата и не им личи.

# 621
Здравейте,мили хора! Намерих тази тема след отчаяно търсене и сърдечно ви моля за информация,ако някой може да ми помогне. Имаме си котка,прекрасна,умна,част от нашето семейство и най-добра приятелка на дъщеря ми от както сме я взели вече 7 месеца. Казва се Лола и вчера докато ни е нямало вкъщи,незнайно как е паднала от 4 етаж. Sob След рентгеновите снимки днес се установи,че е със счупен таз .... сумата за операцията и лечението,което ни предлагат в София надхвърля 3000 лв и наистина е непосилно за нас. Четох назад в темата за университетската болница в Стара Загора, че там има шанс цените да не са толкова високи и ви моля,ако някой има възможност да ми даде повече информация ... чувството на безсилие е смазващо 😭😭😭😭 Моля ви за съдействие и ви благодаря. А това е тя нашата прекрасна Лоли на 9 месеца.

# 622
  • Между гори и планини
Обадете се във Ветеринарен комплекс Ловеч.
Не знам къде сте, но имат всички условия, апаратура и хирургия. И са наистина много добри. В Стара Загора понякога са много заети и  трябва да се чака.

# 623
  • София
Нора, щом котките са доволни значи всичко е наред Simple Smile
Както се казва със здраве да си живеете там Heart

# 624
  • София
Lollka, в коя клиника в София искат толкова пари? Ако е ЦВК, те са си скъпчии. Може на друго място да е по-добра цената. Предложението за клиника извън София е добро. Учудвала съм се колко по-евтини са кастрациите например. Сигурно и при други операции е така.

Станах, отидох до него и му сложих хапчето в устата без съпротива и го глътна.
Направо се облещих от изненада 😳
Утре пак ще пробвам така, да видя дали е случайно или е осъзнато.
На Мъро му слагах хапчето за стави пред устата и сам си го хапваше. Simple Smile

# 625
Здравейте,мили хора! Намерих тази тема след отчаяно търсене и сърдечно ви моля за информация,ако някой може да ми помогне. Имаме си котка,прекрасна,умна,част от нашето семейство и най-добра приятелка на дъщеря ми от както сме я взели вече 7 месеца. Казва се Лола и вчера докато ни е нямало вкъщи,незнайно как е паднала от 4 етаж. Sob След рентгеновите снимки днес се установи,че е със счупен таз .... сумата за операцията и лечението,което ни предлагат в София надхвърля 3000 лв и наистина е непосилно за нас. Четох назад в темата за университетската болница в Стара Загора, че там има шанс цените да не са толкова високи и ви моля,ако някой има възможност да ми даде повече информация ... чувството на безсилие е смазващо 😭😭😭😭 Моля ви за съдействие и ви благодаря. А това е тя нашата прекрасна Лоли на 9 месеца.
Пиши как се организирахте за Лоли.
Точно такова котенце има на улицата пред нас. Малко, ошашкано сега от студа, умряло от глад. Бяла дълга козина и прекрасни сини очета. Такава прелест, а е на улицата. Аз съм я виждала и преди, но мислех, че е дворна котка на едни съседи. Но явно не. Много ме изкушава мисълта да го прибера, но не знам как да се организирам. Първо трябва да мине през ваксинация преди да я събера с моя Чочко.

# 626
Норагами, доволни изглеждат Бени и Ади, дано бързо свикнат с новото място.
Стискам палци за възстановяване на коте Лола. Като хирург ортопед мога да препоръчам доктор Атанасов от клиника Тимок, на ул. Тимок е, но за цени не знам, преди две години не бяха ниски, но мисля, че навсякъде са сходни, с оглед упойки и пр.
Вероятно е добре ако имате възможност за Стара Загора, там е възможно като за осигуряване на опит на студентите, да е и по-скромно като искани суми. Всъщност в София учи ли се някъде ветеринарна медицина, ако да и там може да се провери, но аз не знам.

# 627
Дано се намери по-евтин вариант за Лоли и всичко бъде наред. Не подценявам труда на ветеринарите, но това наистина са непосилни цени за операция на котка.

Днес сутринта котешката ми бабичка наби доберманката. Без майтап, така съм се хилила. Малкият Арчо щъка из хола, кучката отиде да го бута с муцуната и бабката като се разфуча, скочи на гърба на кучката, взе да я налага... после още няколко минути й се караше.. а Зара милата само  уплашено въртеше черните очи. И съм изненадана, че бабката, която се показваше досега абсолютно безразлична към котето, го защити толкова яростно!

# 628
  • София
Всъщност в София учи ли се някъде ветеринарна медицина, ако да и там може да се провери, но аз не знам.
В Лесотехническия университет. Там едно време правеха и безплатни кастрации за улични котета. Може да се опита. Дори май д-р Димитър Иванов от Добро хрумване (ортопед, невролог и хирург) преподава там.

milanda, ваксини е добре да има домашното коте, но все пак не е задължително. Новото трябва да се прегледа и тества за болести и да се обезпаразити. Ние държахме Гери в банята около 1 седмица. Хем малко да посвикне с нас, защото много съскаше и фучеше от страх, хем да се поизчисти от бълхи и глисти. Исках още малко да постои, но вече не се издържаше. При всяко къпане трябваше да я вадим в коридора, а другите да ги заключвам. И подсушавах старателно преди да я върна. Simple Smile Няколко дни след събирането им е добре да се обезпаразити и домашното коте. Все пак може нещо да е прихванало. Ние го съчетахме с третия прием на хапче на Гери.

Щом ти идва отвътре, взимай бързо! Понякога и ден-два отлагане могат да бъдат фатални. Sad

Скрит текст:
Някога спасихме 2 от три котенца. Двете бяха болнички и ги заведохме на лекар. Третото беше здраво и не го взехме. Мислехме, че си има майка. На другия ден се замислихме, че всъщност не видяхме майка и ни стана съвестно. Потърсихме го. Намерихме го сгазено. Sad Още ми тежи на съвестта.

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 16:55 от Таня67

# 629
Извинявай, Аминка, че обърках имената! Да й е светло на Лъки!

Таня, снимки, снимки, моля! Преслава как се държи с Гери?

Чета Ване и се подсмихвам под мустак. Но на Арчи е по - дълъг. Щом старата баба бие големия шеф в дома за да го защити ...
Само не разбрах второто коте как приема натрапника ...

Какво стана с котето с машинно масло? Колко много трудно го изкъпахте?

Коледа идва. Мразя коледния дух и приповдигнатото фалшиво настроение. Мразя и магазините да са зарити с коледни боклуци на промоция. Но не съм богата и си обичам котките. Опитвам се да ги разбирам и радвам.

В Кауфланд са сложили коледни боклуци за 2 лв - метални кутии, щипки, украси за елха. Не съм фен на скандинавците но мисля да си купя и голям гном. Някакви джуджета са и са все без очи. Големите са 30 - 50 лв. Нещо се отплеснах, извинявайте!

Препоръчвам два коледни гнома, 2 лв за двата.

Плата май се казва филц, не съм сигурна. Имат и въженце отгоре. По - евтин вариант на мишките са. И звънче имат.

Кокорчо като си го закачих на пръста се изправи на задните си крака. Нямах ръка да го снимам. И аз хвърлям, той гони. Хваща ги и с нокти и със зъби. Феликс я мързи. Обича да й ги сложа на секцията и да ги бута.

Утре ще ходя да дам 10 лв за още 5 комплекта че тия двете джуджета ще изчезнат зад легло или гардероб.

Общи условия

Активация на акаунт