Проблем със съседи, търся решение

• 4 129
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
Тя сигурно е от Берлин сградата. Не искам да разводнявам темата, но няма нито климатик, нито сателитни чинии, нито остъклени балкони. А на много места в Германия вече е задължителен климатик лятото, НО в такъв блок шансът да получиш разрешение да си монтираш климатик е нищожен. На нас вече един път са ни отказвали. Да монтираш сателитна чиния също зависи - някъде разрешават, някъде не. Ние сме монтирали, но ни е било и отказвано. Та идеята ми беше, че не може всеки да си прави каквото си иска ако искаме да живеем в по-добра среда.
Цялото дело не го четох, но примерно има наредби за обществения ред в някои общини, които задължават отводняването да става по определен начин, а не да ти капе по главата.

# 31
  • out of space
Хах! Нямате ли тийнейджъри наоколо, та да отворят за минута и половина въпросния катинар?
Бях спец едно време, а явно се предава по роднински, съседски, та и от разстояние Grinning

Предполагам, че климатикът ще се монтира в таванско помещение, без тераса, нормални прозорци, а с капандура. Така ли е?

# 32
Еееех...големи борци за правда и законност тук...айде бе, за монтаж на един климатик.
В петък монтирахме и ние. Па то ЗУЕС, па то престъпление голямо....
Достъп до обща част трябва да подсигурят на автора на темата, аз разбрах че монтажа ще е с алпинисти?

# 33
А трябва да се прескачат законите ли? Иначе да не сме в джунглата, а да сме правова държава, ама ако може друг път.

# 34
Не четете...достъп за алпинисти! Не че ще монтират нещо. Е...какъв закон искате да де спази Joy

# 35
Не знам кой е чел и не е дочел, но Вие идвате с торбата с подигравките как пък можело някакви хора да говорят за закони. Типично.

# 36
Никакъв закон не нарушава автора, че иска достъп до обща част.

Да, нелепо е, дори смешно, защото трета страница има недочели и пишат за монтаж на нещо си на покрива.

# 37
А ако ти беше чела внимателно, щеше да видиш, че се коментират два казуса – освен този на авторката, също и на друг потребител, който поиска да му се цитират закони защо не можело да си монтира каквото си иска на покрива.

# 38
Никакъв закон не нарушава автора, че иска достъп до обща част.

Да, нелепо е, дори смешно, защото трета страница има недочели и пишат за монтаж на нещо си на покрива.
Чела си по диагонал.
Автора пита, ама прочети пост 6, друг потребител се включи и измести въпроса по темата. Та така, пише се и за закона .

# 39
Той че я е изместил...не значи че и аз я измествам...

Сега видях че е трито днес. Сутринта имаше пост от автора,че няма да монтира на покрив..след него пак му начукваха канчето че имало закони..и после се включих за четенето....

# 40
Авторката е писала, че няма да монтира КЛИМАТИКА на покрива още в началото. Не само днес. Въпросът на някои беше дали все пак ще монтира НЕЩО, покрай климатика, с което евентуално да наруши целостта на покрива. И от там другите са ти го обяснили защо се говори за закони. Плюс се говореше за фасадите на блоковете и как пък там са регулирани нещата.

А никой не е казал, че нарушава закон като иска ключа. Напротив, даже беше насърчена да си търси правата.
Толкова за чел недочел.

# 41
Тя сигурно отдавна го монтира и забрави, но поне защо не написа какво е станало...

# 42
Аз пиша, но ми трият коментарите..

# 43
Кофти... Поне монтирахте ли го?

# 44
  • София
Коментар 26 изчерпва темата.  Всеки блюстител на закона да събира пари за съдебни разходи, защото ще му се наложи. Климатикът не е техническо съоръжение а е електрически уред,  който се купува от същият магазин, от който си купувате епилатора или миксера. Техн. съоръжение са противопожарните стълби, билбордове, реклами, табели, антените за операторите, въздуховод такива подобни неща, би трябвало да сте схванали. Члена за фасадата и архитектурният вид в ЗУЕС е за да не се усвояват тераси или да се избиват такива а не, че си дупнал дупка, която после си запушил. Разбирам, че някои хора имат нужда да мачкат някой и си четат закона, както им изнася(дори имаше твърдения, че трябвало да си мил и едва ли не да целуваш нечий... за да ти дадат достъп до общите части), но да си намерят друг начин да си избиват комплексите. Ако беше противозаконно слагането на климатик то фирмите, които поставят щяха да си изискват решенията на ОС на ЕС. И да, бих си боядисал етажа в любимия цвят, ако се люпи боята и само аз съм дал пари за боята. Който от етажа има претенции да е дал пари. Другите съседи нямат работа на етажа ми. Да ги видя после по телевизията как глобяват съсед, който е облагородил общите части.
За ронин: преди няколко седмици къртиха в един апартамент. Цялата площадка беше в прахоляк. Ти щеше ли да чакаш разрешение от ОС или чистачката след 2-3 дена или щеше да хванеш парцала и да измиеш площадката за да мине жена ти с количката и бебето? По твоите думи ще чакаш.

Общи условия

Активация на акаунт