Проблем със съседи, търся решение

• 4 113
  • 47
  •   1
Отговори
# 45
Кофти... Поне монтирахте ли го?

Монтираха го, не е на тавана 😀 сдобих се с ключа в крайна сметка..Не знам защо в темата започна съвсем друго обсъждане за законни и незаконни прояви. Както написах - тези, които най-много говорят за закони, най не ги спазват..

А и впрочеч, ако някой се е захванал с нещо незаконно, едва ли ще го стреснете с коментар тук.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 12:11 от Не се сърди, човече

# 46
И да, бих си боядисал етажа в любимия цвят, ако се люпи боята и само аз съм дал пари за боята. Който от етажа има претенции да е дал пари. Другите съседи нямат работа на етажа ми. Да ги видя после по телевизията как глобяват съсед, който е облагородил общите части.
Само дето етажа не е твоя собственост. Затова никой не разполага с междуетажието си да си го прави на килер, мазе или склад или да запречва движението и достъпа и да взима еднолични решения от типа "имам пари, така си реших". Не само ти имаш пари. Без регулация докъде ще се стигне.

# 47

ЗУЕС Чл. 6. (1) Собствениците са длъжни да:
19. нe извъpшвaт дeйнocти в oбщитe чacти нa cгpaдaтa, вĸлючитeлнo и пo фacaдaтa, ĸoитo нapyшaвaт тяxнaтa цялocт и apxитeĸтypeн вид, нocимocпocoбнocттa, ycтoйчивocттa нa cтpoитeлнaтa ĸoнcтpyĸция, пoжapнaтa бeзoпacнocт или бeзoпacнoтo пoлзвaнe нa cгpaдaтa;
Не Ви ли го каза адвоката сутринта?

Затова с а в такова състояние фасадите на много блокове и кооперации и то не в крайни квартали . Те трябва да се оправят , защото не може да стоят така. Половината от блока са си направили от време навреме по нещо. Иска някой не особено гъст с агитката съсед да си оправи и той нещата - и се започват разиграваници. А когато се постави на общо събрание се появяват няколко , наречени 5 те лева, които нищо над 5 лева не искат да платят и ... нищо не става. Поставя се пак на събрание - пак 5 те лева ... Сградата прилича на следвоенна снимка, вътре студено и шумно, длъжни са да оправят цялата фасада и дограми , но нали са общи - 5 - те лева. Ако сам искаш да го оправяш - пак 5 те лева . Ами добър ден, Бълагрия . Или по-точно София.

Общи условия

Активация на акаунт