Пиете ли чай?

• 11 485
  • 192
  •   1
Отговори
# 15
Пия чай в огромни количества. В къщи е пълно с всякакви- зелени, черни, плодови, билкови..... Но аз предпочитам насипните. И тук май щe ви учудя, не мога да понасям така любимия тук Ърл грей. Слава богу тук, където живея е рай за чайлюбителите. Имам си всякакви чайничета и джаджи за пиене на чай- цедчици, капачета, чаши и т.н. 🍵
И аз съм така с Ърл Грей.
Имам толкова много черен чай у нас.
Пробвах у турския,английския.
Не и не. Сега така ми стои.
И с мляко пробвах, не е моето.
Мурсалски пробвах от Юндола.
Мента също купихме от там.
Не ми харесаха.
Отвреме -навреме Август като излезе ментата си бера от поляните. Е,няма нищо общо с чая в пакетчета. Коренна разлика,но толкова сме свикнали с вкуса на този в пакетчета,че истинския чай ми пак странен. И много силен.
Сега опитахме в Пирин в един хотел планински чай. Също беше много хубав.
Каркадето обаче ми е много любим.
Аз обичам с ами киселее.
И въпреки това почти никога не слагам лимон, разваля ми вкуса.
И захар почти никога.
Пия го или без захар или с мед или с кафява захар.

# 16
  • пак на Рив Гош
Аз харесвам Ърл Грей, но харесвам отделно и бергамота като аромат, та сигурно затова ми допада и в чая.
Отказах кафето преди десетина години и оттогава компенсирам с чай. Поне 3-4 чаши дневно.
Сутринта ми започва със силен черен чай (на пакетчета от Marks & Spencer Joy), после минавам на насипния, като редувам ароматите, в зависимостот настроението. Аз си купувам различни смески от едно магазинче за кафе, чай и шоколад в наше село. В момента имам 2 вида зелен, 4 вида черен и един с хибискус/каркаде, ревен и ягоди за дългите зимни вечери. Не обичам особено билкови чайове, или поне, под формата на чисти билки. Ако си купя, ще са ароматизирани с нещо допълнително.
Имам и матча, но го пия под формата на лате (или го слагам в сладкиши Grinning).
Пия всичко натюр, без захар или лимон. Само в "индийския" ми чай (с кардамон и розов пипер) си капвам по малко мляко.

# 17
  • София/Севлиево
А,да,мурсалски чай-харесва ми,но май само аз го харесах от всички вкъщи.
Като живеехме в София ходех на пазара в Младост 1 и там от едно магазинче за чай(имаше и други неща) си купувах един микс с малинови листа(заради репродуктивни проблеми го пиех,не знам дали помогна,но беше много хубав).
Също преди доста време имах любима комбинация от бял чай-името бе Жулиета,бях го купувала от зимен базар ситуиран пред The Mall.После съм го търсила на други места,дори успях да намеря със същото име,но не бе същия вкус(може би най-хубавия чай,който съм пила, затова и го помня толкова дълго).
А вчера,след като видях темата, си направих един от Лидл от серията им Делукс с червена боровинка и сладък корен -много ми хареса(отлежаваше в шкафа и реших,че му е дошло времето да го пробвам).

# 18
Обожавам да пия чай. Харесвам насипните и само такива си купувам и пия. Като за момента си купувам от аптеките. Не пия чай в пакетче, студен чай, или от кафемашина.
В тази връзка в Парк хотел Москва - гр София се организира зимен фестивал на чая, кафето и билките. Надявам се тази зима отново да се състои. Сега проверих и го дават като дати 08.02.-09.02.2025

# 19
Много обичам да пия чай, но предимно през хладните дни. Огромна част от билки и диворастящи плодове си събирам сама, само от чисти райони. Ако не съм на място в съответен сезон, някои билки си купувам от местни пазари и смесва с моите. На работа също си нося и си правим с колегите.
Много рядко купувам, харесвам един Майский от Березка, пия го при простуда.
Много ми харесва една типична за семейството ни вечеря през зимните месеци - филийки на тостера, масло, кашкавал, маслини, колбаси и огромна кана с топъл чай. Но тъй като броят на филийки те расте застрашително, рядко си позволяваме това удоволствие.

# 20
  • София
За топлите месеци е прекрасен ментов чай, който се прави като запарка (доста по-голяма доза от сухия продукт се кипва в около 200 мл. вода) и после се допълва в кана с лед и нарязани лимони. Може с всякакъв чай, вместо да се купува бутилиран студен чай с неясен състав.

# 21
  • Melmak
Любимото ми е това, фивър. Даже веднъж свекърва ми беше направила една голяма кана такъв чай и беше много хубав.

Аз не подслаждам чайовете.

А тези фузтий и подобни не знам дори защо ги наричат чайове. Това са някакви степчета, но чай не са.

Да се оплача, че каната ми не дойде! Разделили са ми поръчката в две доставки и дойде всичко без каната. Чакам си я!

# 22
  • Mars Hotel
В студените месеци пия много чай - основно билков, по-рядко плодов. Зелен и черен чай не обичам.

Много харесвам един марокански чай на Лидл, предлага се в арабската седмица. От доста време не ми е попадал обаче. Знае ли някой какво съдържа този марокански чай, да си купувам поне съставките като не го намирам наготово.

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 15:07 от Светлица

# 23
  • София/Севлиево
Всички т.нар.студени чайове са всичко останало,но не и чай.Лятото на един басейн ми  се допи и взех един и веднагически съжалих.Вътре беше набъкана поне половината Менделеева таблица,бе твърде сладък и ужасен на вкус...

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 15:54 от Елислава

# 24
  • София
Затова домашните са решение. Стават за минути. Ние пием с литри, но трябва да е пресен и да се изпива в рамките на няколко часа.

# 25
Обожавам. Simple Smile Тази година признавам, че незнайно защо не пия в такива количества каквито пия обикновено, но в момента докато пиша в темата изчаквам да ми стане готов чая.

Обичам основно билкови, през последния месец започнах да пия черен или ърл грей с малко мляко. Преди не можех да понасям, явно ми се е променил вкусът.

Плодови чайове не обичам особено, защото като дете ме караха да пия плодов чай, когато се разболявах и сега само при мириса и ми се повдига Sweat

Фен съм на насипните чайове, когато са ръчно брани, а за купешките харесвам Ahmad и Биопрограма.

# 26
Да, на Биопрограма хич не са лоши.
И аз тази година не пия толкова чай, колкото обикновено пия.
Не знам защо така. Аз пия и лято и зима, през цялата година си пия.

# 27
И ние семейно пием чай целогодишно,  особено зимата. Аз си бера билки, живеем около София, в чист район. В двора имаме липа, мента и бъз. Бера още мащерка, шипки, коприва, акация. С малко лимон и лъжица хубав мед....обожавам!

# 28
За мен царят на чая е мента с лъжичка мед. Сега съм на един, който се води био мента в пирамидки. През годините обаче съм пила всякакви видове, включително насипна.
Още един глас и за Ahmad slim, наистина вкусен чай с лек лимонов аромат. За ефект за отслабване не мога да кажа. В тази насока обаче има един известен чай, който при мен винаги действа при подуване и така де се каже освобождаващо Grinning и това е Инхуа.

# 29
  • Между гори и планини
Ърл грей сутрин и следобед. Билков в който слагам сушена ябълка, синя слива, червена боровинка - през деня. Имам и кашон с разни изгъзици - круша с карамел и други подобни, подарък от приятелка за Коледа. Но това са реално черен чай с добавки и внимавам с тях.
Ърл грей пия само със захар, сякаш аромата на бергамот се усилва. Мъжът ми и синът ми го пият и с мляко - не е моето. Билковият с плодчета пия без захар. Без захар пия и зелен с жасмин.
Билки - липа, мащерка, маточина, мента, еньовче, жълт кантарион, бял равнец си бера сама. Някои са в двора ми, други в полята около нас. Живея в екологично чист район, извън града. Бера ги на Еньовден, по изгрев.

Общи условия

Активация на акаунт